به گزارش خبرنگار «خبرگزاری داشجو» از مشهد، حجت الاسلام صادقی رشاد عصر امروز در همایش تخصصی «فجر بیداری» در سالن همایش های آستان قدس رضوی گفت: برخی تصور می کنند سبک زندگی یک مقوله نوآمد است در صورتی که این گونه نیست و این نیست که بگوییم به عنوان مثال در قرن 16 مقوله ای به نام سبک زندگی وجود نداشته است.
وی با اشاره به اینکه سبک زندگی یک مقوله فرهنگی است افزود: نسبت فرهنگ با سبک زندگی از یک جهت اخص است و از جهتی دیگر اعم است، اعم به این معنا که فرهنگ تنها منحصر به کنش های انسان نیست در صورتی که سبک زندگی به رفتار منحصر می شود و برآیند یک تفکر و انگیزه است.
این عضو شورای فرهنگی ادامه داد: معتقد نیستیم این در زمره فرهنگ است زیرا دینی در زمره فرهنگ است که در جامعه رسوخ کرده باشد و همانگونه که شاهد هستیم 23 سال از بعثت پیامبر(ص) گذشته بود اما فرهنگ جاهلی هنوز وجود داشت.
وی تصریح کرد: از این جهت اخص است که شرط سبک زندگی زمانبری و دیر زی بودن آن نیست در صورتی که شرط رواج یک فرهنگ زمان بری آن است.
حجت الاسلام صادقی رشاد با بیان اینکه فرهنگ یک مقوله پیچیده است بیان داشت: در هیچ دانشگاهی شیفتی فرهنگ آموزش داده نمی شود و اکثر دانشگاههای ما فرهنگ را همانگونه که در غرب تعریف می شود شناخته اند.
وی گفت: در اینجا این سوال مطرح می شود که آیا تقسیم بندی فرهنگ از نظر غربیها به اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تقسیم بندی صحیحی است یا خیر و آیا این مقولهها از جنس هم اند؟ باید پاسخ داد این تقسیم بندی کاملا سکولار است و بوی خدا نمی دهد و همه این تقسیم بندی ها برمی گرددد به مناسبات عادی بشر و معطوف به ابعاد معنوی انسان نیست.
عضو شورای انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به چهار وجه فرهنگ از نگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: امام صادق(ع) می فرمایند «فرهنگ به چهار قسم رفتار انسان با خود، رابطه با خلق، رابطه با خدا و رابطه با خلقت تقسیم می شود که هر یک از این قسم ها خود به هفت رکن تقسیم می شود».
حجت الاسلام صادقی رشاد ادامه داد: اینکه موضوعاتی مثل سبک زندگی در این برهه از زمان مطرح می شود نشانه این نیست که انقلاب تاکنون نتوانسته است به این امور بپردازد بلکه طرح این مسائل در این برهه نشانه بلوغ انقلاب است و به این معناست که ما در مسائل حیاتی در مسیر رشد هستیم.
وی در پایان در ارتباط با نقش رسانه در ترویج سبک زندگی اسلامی گفت: نمی توان گفت رسانه به طور صددرصد زندگی غربی را ترویج می کند و یا به طور صددرصد مروج زندگی اسلامی است، کارهایی صورت گرفته اما کافی نیست و باید در این زمینه گام های بیشتر و موثرتری برداشت.