به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، امیر رضا صالح مقدم امروز در حاشیه همایش «توسعه نقش پرستار گامی به سوی ارتقای سلامت» در دانشکده پرستاری مشهد گفت: در کشور تاکنون پرستاران به شکل سنتی و در سطح دوم در بیمارستان ها مشغول به کار بودند، در حالی که بر اساس پرستاری پیشرفته پرستاران باید در سه سطح سلامت یعنی پیشگیری، درمان و مراقبت و بازتوانی فعالیت کنند.
وی افزود: برگزاری همایش هایی از این دست تلاشی است که با حضور اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به ویژه دکترای پرستاری راه حل های عملی برای توسعه وظایف و محیط های کاری پرستاران فراهم کند و پرستاران به دلیل خدمتی که ارائه می دهند و یا ارزانی خدمتی که فراهم می کنند بسیار به نفع جامعه و سیستم سلامت جامعه است که بتوانیم از بار اضافی که بر آنها تحمیل می شود بکاهیم.
دبیر اجرایی این همایش در خصوص طرح استخدام 23 هزار پرستار تصریح کرد: این طرح در قالب طرحی به نام بهره وری نیروی کار با کاهش ساعات کاری مطرح و بر اساس این طرح جذب پرستار در سیستم سلامت در یک قالب محدودتری اجرا شد اما به نظر می آید هنوز با کمبود نیرو مواجه هستیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: بر اساس سطح استانداردها برای هر تخت بیمارستانی دو پرستار لازم است اما آمار موجود در کشور از هشت دهم برای هر تخت حکایت می کند و این به این معنا است که از نصف استاندارد هم کمتر است و حداقل باید به دو برابر آمار کنونی برسیم.
وی با اشاره به اینکه 9000 پرستار در خراسان رضوی مشغول به کار هستند اذعان کرد: پرستاران ما به لحاظ مهارت و دانش از سطح قابل قبولی برخوردارند و امروز شاهد این مدعا این است که پرستارانی که به دیگر کشورها به ویژه کانادا و استرالیا مهاجرت می کنند با مانعی برای ارائه خدمات مواجه نشده اند و با بهترین موقعیت جذب کار شده اند و این نشان می دهد که به لحاظ حرفه ایی وضعیت مناسبی داریم.
صالحی مقدم با تاکید بر اینکه از چاش های مهم در حوزه پرستاری کمبود تعداد پرستار است عنوان کرد: در کشورهای پیشرفته در طول 24 ساعت پرستاران ساعات محدودی را به کار مشغولند و گاهی برای تجدید انرژی به مرخصی های اجباری می روند این در حالی است که در کشور ما پرستاران مجبورند در طوا 24 ساعت 12 ساعت کار کنند که این امر باعث می شود در ارائه خدمات به بیماران با مشکلاتی مواجه شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: در خصوص برابری تعداد پرستاران زن و مرد تلاش هایی از طرف نظام پرستاری انجام گرفته و قرار بر این شده که در دانشگاه ها به صورت 50-50 دانشجو پذیرش شود.