حجت الاسلام نقویان با بیان اینکه قرآن سر سفره عقد است، درسفره عقل نیست گفت: ای کاش قرآن خاتمه و فاتحه زندگی بود و حاشیه نبود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، حجت الاسلام نقویان امروز در همایش ملی قرآن و فرهنگ سازی که در دانشگاه آزاد سوادکوه برگزار شد، با اشاره به اینکه نگاه قرآن به هستی یکی از وجوه فرهنگسازی قرآن است، اظهار کرد: بزرگان علوم مختلف به اشکال مختلف هستی را نگاه میکنند ولی قرآن در بیش از 200 بار هستی را با عنوان «آیه» یا مشتقات آن مینگرد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه قرآن تنها برای ثواب بردن نازل نشده است، افزود: مفهوم انسانسازانه و دستیابی به زندگی سعادتمندانه قرآن هم باید مورد توجه همگان قرار گیرد.
نقویان در بخش دیگری از سخنانش با مذموم دانستن مهجور بودن قرآن کریم در بین مسلمانان تصریح کرد: یادمان باشد قرآن فقط برای بر سر گرفتن، در شب های قدر و جای گرفتن در گوشه ای منزل مان نیست بلکه می بایست آنرا در سر گرفت و با تعقل در آن به شناخت ذات حضرت حق و معارف الهی برسیم.
وی با اشاره به این مطلب که قرآن سرسفره عقد است در سفره عقل نیست، قرآن در سفر حج است، سرسفره فتح نیست اظهار داشت: ای کاش قرآن خاتمه و فاتحه زندگی بود و حاشیه نبود.
نقویان با اشاره به اینکه ای کاش می شد قرآن را مثل غذاخورد، مثل آب نوشید، مثل اکسیزن تنفس کرد و درزندگی جاری ساخت گفت: قرآن دنیا راچگونه می بیند، اگر از این منظر به قرآن نگاه کنیم قرآن همه هستی را با آیه می بیند.
خطیب همایش ملی قرآن و فرهنگ سازی ضمن تاکید بر ترویج تلاوت و تدبر در آیات قرآن کریم افزود: باید به درجه ای از تدبر و تعقل برسیم که از معارف عمیق قرآن کریم بهره ببریم.
نقویان از قرآن به عنوان راهنمای شناخت ابعاد وجودی انسان و عالم هستی و راهی برای رسیدن به درک وجود حق تعالی یاد کرد و تاکید کرد: قرآن همچون نشانه و آیه ای است که انسان را در مسیر الی الله به سرمنزل مقصود رهنمون می سازد و همه ما برای رسیدن به این هدف به این نشانه و آدرس نیازمندیم.
این استاد اخلاق عنوان کرد: اگر بتوانیم همه ما با فرهنگ قرآن و قرآنی مانوس شویم بیشتری از مشکلات و معضلات حل خواهد شد.
وی با بیان این مطلب که هرحرفی جا و موقعیت مناسب دارد بیان داشت: بعضی ازمسئولینی که حرف های سیاسی می زنند درحد و اندازه و جایگاه شان نیست و مطالبی فراتر از مقام و منصب خود مطرح می کنند.
استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: اگر فرهنگ آیه ای قرآن درجامعه ما جابیافتد، رئیس جمهوری که رئیس جمهورمی شود ملت را آیت الله ببیند یعنی نشانه خداست، پس باید به نشانه های خدا احترام بگذارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به لزوم توجه به علوم انسانی در دانشگاه های کشور گفت: دو سوم دانشجویان آمریکایی در رشتههای فنی و مهندسی را دانشمندان شرقی تشکیل دادهاند و از طرف دیگر دو سوم دانشجویان غربی در رشتههای علوم انسانی هستند، چرا که راهاندازی امواج و ساخت ماهواره، فعالیت فنی و مدیریت جهان و سوار شدن بر آن امواج در اختیار علوم انسانی است.
نقویان در پاسخ به سئوالات دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه درباره وضعیت کیفی صدا و سیما، گفت: رسانه ملی به قول امام راحل باید دانشگاه باشد اما امروز این صدا و سیما و این رادیو و تلویزیون مثل عصای حضرت موسی(ع) است؛ قدرت دارد ولی فعلاً به عنوان چوبدستی از آن استفاده میکنند.
وی با اشاره به چرایی این امر افزود: دلیلش هم این است که بسیاری از کسانی که بر اریکه این دستگاه عجیب و غریب و ساحری تکیه زدهاند این کاره نیستند.