سردار مهدی جمشیدی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در حاشیه اولین همایش «قرآنی بسیج عشایر» سراسر کشور در مجتمع فرهنگی سپاه امام رضا (ع) تصریح کرد: سازمان بسیج ایلات و عشایر جزو یکی از 20 سازمان اقشاری سازمان بسیج مستضعفین کشور است که از ابتدای انقلاب تشکیل شد و در دوران دفاع مقدس با داشتن یگان رزم مستقل نقش مهمی در پیروزی انقلاب داشت.
وی ادامه داد: بعد از پیروزی ایران در دوران دفاع مقدس، تشکیل بسیج به صورت ناحیه ای مصوب شد و رده های بسیج عشایر در سراسر کشور توسعه یافت، به طوری که در حال حاضر 1500 پایگاه مقاومت و 150 حوزه مقاومت ایلات و عشایر در کل کشور فعال هستند.
مسئول سازمان بسیج عشایر کشور توسعه رده های مقاومت در ایلات و عشایر را از جمله برنامه های سازمان در فرآیند طرح تحول و تعالی بسیج عشایر عنوان کرد.
جمشیدی در خصوص اقدامات سازمان بسیج عشایر ابراز داشت: طرح شجره طیبه صالحین با رویکرد تربیتی و برنامه های قرآنی در همه رده های بسیج راه اندازی شده است و بیش از 5000 حلقه صالحین در پایگاه ها مشغول به فعالیت هستند.
وی از برگزاری 112 یادواره شهدا در سراسر کشور به منظور ترویج فرهنگ جهاد و شهادت خبر داد و گفت: در سال جاری کنگره شهید احمد سلیمانی در کرمان و کنگره اولین زن شهید عشایر در لارستان برگزار شد.
مسئول سازمان بسیج عشایر کشور افزود: برگزاری مسابقه کتابخوانی در دو مرحله از دیگر برنامه های فرهنگی این سازمان در سال جاری بود.
جمشیدی با اشاره به اینکه قشر عشایر بسیار مذهبی و معنوی و مانوس با قرآن هستند، برنامه های قرآنی و توسعه فرهنگ قرآنی، روانخوانی، تجوید، حفظ و مفاهیم را در صدر برنامه های فرهنگی این سازمان برشمرد.
وی ادامه داد: قشر عشایر در حوزههای سیاسی در خط مقدم پیروی از فرامین رهبر انقلاب هستند و همچنین در بحث اقتصاد مقاومتی این قشر جزو یکی از ارکان مهم می باشند، به طوری که بیش از 27 درصد تولیدات گوشتی و لبنی این کشور را تولید میکنند.
مسئول سازمان بسیج عشایر کشور گفت: از بین یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت عشایر، 400 هزار نفر آنان بسیجی هستند که در ردههای مقاومت بسیج سازماندهی شدهاند.
جمشیدی از راهاندازی کانونهای قرآن در نواحی مختلف کشور خبر داد و بیان داشت: برگزاری مسابقات مقدماتی قرآنی در حوزههای بسیج عشایر و نیز مسابقات سراسری به طور سالیانه در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.