به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام مروی صبح امروز با حضور در جمع طلاب حوزه علمیه مشهد با اشاره به مبحث امامت و ولایت و اهمیت دفاع از آن، به بازخوانی شیوه دفاع فاطمه زهرا(س) از امامت پرداخت و گفت: فاطمه زهرا (س) الگویی برای جامعه بشریت است؛ شخصیتی که در پرتو افاضات نبی اسلام تربیت شده و در چنین جایگاهی به مقام عصمت رسیده، طبیعی است که اسوه تمام بشریت باشد.
وی نقش اصلی حضرت فاطمه زهرا(س) را در بعد از رحلت رسول (ص) تبیین اصل امامت دانست و بیان داشت: بعد از رحلت رسول (ص)، در مدت 75 یا 95 روز از عمر بانوی دو عالم، ایشان به تبیین اصل امامت پرداخته و تلاش کردند توجه امت اسلام به اصل امامت بیشتر شود، بنابراین اگر این اصل مورد توجه قرار گیرد، سعادت امت تامین خواهد شد.
مروی با اشاره به مسئله فدک گفت: مسئله فدک در زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) بسیار جلوه میکند، فدک بحث یک سرزمین نیست که از اهل بیت(ع) دزدیده شده باشد و آنها بخواهد آن را پس بگیرند، فدک در مطالبات فاطمه زهرا(س) به بحث امامت ختم می شود.
این استاد حوزه علمیه در ادامه افزود: در تاریخ زمانی که حکام میدیدند مردم به سمت اهل بیت(ع) روی میآورند، می خواستند تا حکومت فدک را به اهل بیت(ع) دهند، اما اهل بیت(ع) هیچ گاه این پیشنهاد را نمی پذیرفتند.
وی ادامه داد: روزی به هارون الرشید خبر دادند که مردم به سمت امام هفتم(ع) میروند و توجه آنها به اهل بیت بیشتر شده است؛ هارون الرشید به مدینه رفت و در جمع مردم خطاب به امام هفتم(ع) گفت، مکان فدک را مشخص کنید تا آن را به شما بدهیم و دعوای ما تمام شود؛ امام موسی کاظم(ع) فرمودند: «حد اول فدک عدن است حد دوم آن سمرقند، حدم سوم آن تونس و حد چهارم آن سواحل مدیترانه» ناگهان هارون الرشید از جا بلند شد و گفت: پسر عمو چه چیزی برای ما گذاشتی بهتر نیست من بلند شوم و شما جای من بنشینی؟؛ اهمیت فدک در سرزمین نیست اهمیت فدک در یک فلسفه با عنوان امامت و ولایت بیان میشود.
مروی از غم حضرت زهرا(س) به عنوان بزرگترین غم عالم یاد کرد و بیان داشت: آن قدر غم حضرت زهرا(س) بزرگ است که همه شادی های شیعه را تحت الشعاع قرار داده، پیش از رحلت نبی اکرم(ص)، آن حضرت پس از اتمام خطبه خواستند تا دخترشان را ببینند، وقتی به خانه فاطمه زهرا(س) رسیدند صدای گریه میآمد و فاطمه پشت در بود. چند روز پس از رحلت رسول و وارد شدن مصائب به حضرت زهرا(س) ایشان خواهان زیارت قبر پدر شدند، زمانی که به سر قبر پدر رسیدند، روی زمین افتاده و گفتند: «پدر جان مردم از ما رو گرفتند.»
این استاد حوزه علمیه با اشاره به عملکرد علما در تبیین روش دفاع از اهل بیت(ع) و مبحث مهم امامت تاکید کرد: اگر برای تحدی با مکتب خلفا صحیفه سجادیه و نهج البلاغه داریم برای سایر تحدیها هم کتب ارزشمند دیگری از جمله کتاب جواهر که تالیف یک نابغه شیعه است، در اختیار ماست، اما متاسفانه از این کتب به درستی استفاده نمیکنیم.
وی دفاع از امامت را مهمترین وظیفه علمای تشیع دانست و تصریح کرد: بحث امامت بحثی تخصصی و عمیق است که باید مدافعین آن به انواع علوم مسلط شوند؛ از همین رو باید احساس تاسف کرد که بعضی نوشتهها و منبرهای ما به شیوههای تعجب برانگیز از ولایت دفاع نمیکنند.
مروی افزود: علامه امینی در مقدمه سفر الاسفار می نویسد: «من برای نوشتن الغدیر بیش از 10 هزار جلد کتاب مطالعه کردم بعضی از این کتب چند جلدی بود و نهایتاً باعث شد به صدهزار کتاب بارها و بارها مراجعه کنم.»
این استاد حوزه ضمن تاکید بر تسلط علما به مباحث کلامی شیعه خاطرنشان کرد: روشی که به وسیله آن از مکتب اهل بیت(ع) و امامت ایشان دفاع می شود باید به صورتی باشد که بتوانیم با صحبتمان از این مکتب دفاع نماییم نه اینکه در زمین دشمن بازی کنیم.
وی در پایان با اشاره به مطلبی از کتاب «دیوید دیچز» بیان داشت: در یکی از کتابهای این نویسنده اروپایی آمده است: تا کنون بیش از سه هزار پایان نامه، رساله و مقاله پرمحتوا در شیوه ادبی یوهان گوته نوشته شده و این جای تعجب است که ما با این سابقه علمی تا کنون کتاب قابل توجهی برای تبیین روش علامه امینی در چگونگی دفاع از امامت تهیه و تدوین نکردهایم.