وزیر اسبق مسکن و شهرسازی با بیان اینکه من تا آخر در انتخابات میمانم و به نفع هیچ کس کنار نمیروم، گفت: پایگاه رأی من همه مردم است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سعیدیکیا صبح امروز در جمع دانشجویان بسیجی دانشگاه امام رضا(ع) با بیان اینکه من تا آخر در انتخابات می مانم و به نفع هیچ کس کنار نمیروم، در خصوص پایگاه رأیش تصریح کرد: پایگاه رأی من همه مردم هستند.
وی به بیان برنامههایش در دولت آینده پرداخت و ضمن اشاره به سوابقش در دولتهای گذشته افزود: در دولت آینده که مدنظر من است خط و مشی و اداره کشور براساس جمهوری اسلامی تعریف می شود، ما پیرو ولایت فقیه و فرزند مجلس و معتقد به خدمت گذاری به مردم هستیم.
وزیر اسبق مسکن و شهرسازی قانونمداری را پایه استحکام دولت مدنظرش دانست و با تأکید بر استفاده از تمام ظرفیتهای علمی کشور اقتصادی پویا و فعال و زندگی آرام در سایه فرهنگ غنی اسلام و ایران را از دیگر برنامههای دولتش برشمرد.
سعیدیکیا ادامه داد: کارآفرینی، کاهش بودجه از درآمد نفت و استفاده از نقاط قوت دولتهای گذشته و کنار گذاشتن نقاط ضعف آن برایم بسیار حائز اهمیت است.
وزیر اسبق مسکن و شهرسازی در خصوص فتنه 88 گفت: دشمنان ما قبل از انتخابات بستر فتنه را ایجاد کردند و متأسفانه در طول انتخابات نیز برنده و بازنده هر دو شرایط را به گونهای جلو بردند که توانست به فتنه کمک کند.
سعیدیکیا تأکید کرد: مردم ما تحت امر ولایت فقیه به میدان آمدند و با حضورشان خطر فتنه را پاک کردند، برنده انتخابات سال 88مردم بودند.
وی در خصوص مشخص کردن تیم و افراد در کابینهاش گفت: مصلحت نیست این سؤال پاسخ داده شود، چون برخی از این افراد هماکنون در حال فعالیت در پست و جایگاه خود هستند؛ اما من فقط در مورد چند نفر که شامل وزیر اقتصاد، بانک مرکزی، معاون اول است، پاسخ میدهم.
سعی می کنم تحت نفوذ هیچ قدرتی جز قانون اساسی قرار نگیریم
وزیر اسبق مسکن و شهرسازی با تأکید بر اینکه تا کنون در وزارتخانههایی که کار کردم تحت تأثیر منابع قدرت قرار نگرفتهام، بیان داشت: دولت ضمن احترام به همه دستگاهها، باید استقلالش را حفظ کند و با دیگران تعامل نه تقابل داشته باشد، من سعی می کنم تحت نفوذ هیچ قدرتی جز قانون اساسی قرار نگیریم.
سعیدیکیا در خصوص مشکلات اقتصادی ادامه داد: ما در زمینه اقتصادی دارای چهار معضل اساسی هستیم، ما در کشور منابع خوبی داریم که متأسفانه آن را خوب مدیریت نمیکنیم.
بستر سیاستگذاری امن نیست
وی افت سرمایهگذاری، تولید، اشتغال و تورم را چهار معضل اساسی در اقتصاد کشور برشمرد و تأکید کرد: دولت وظیفهاش سیاستگذاری، هدایت، حمایت و نظارت است؛ اگر دولت بستر امن را برای سیاستگذار فراهم کند، پولها به سمت سرمایهگذاری میرود.
وزیر اسبق مسکن و شهرسازی تصریح کرد: تغییر مقررات و غیرشفاف بودن آن یکی از دلایل ایجاد نا امنی برای سرمایهگذاری است.
سعیدیکیا جراحی بزرگ اقتصاد کشور را درآمد حاصل از پول نفت دانست و گفت: پول نفت در برنامه پنجم توسعه باید 20 درصد از آن به صندوق توسعه ملی برود که اگر این امر محقق شود، میتواند کارآفرینی را رقم بزند و اگر به طور متوسط برای ایجاد یک شغل 50 میلیون تومان هزینه داشته باشد، میتوان سالانه یک میلیون شغل ایجاد کرد، اجرای خوب این امر توسط دولت باید انجام شود نه اینکه اگر دولت کسری آورد به سراغ آن برود.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی که نتیجه سوء مدیریت و تحریم کشور است، اعتماد مردم به دولت را حائز اهمیت دانست و بیان داشت: نباید با رفتارها و وعدهها طوری عمل شود که اعتماد مردم به دولت خدشهدار شود.
وزیر اسبق مسکن و شهرسازی در زمینه انرژی هستهای با بیان اینکه دنیا باید حق غنیسازی ما را بپذیرد، ادامه داد: گروه مذاکره کننده دارد جلو میرود؛ اما باید دیپلماتی را قوی کنیم.
سعیدیکیا در خصوص رابطه با آمریکا بیان داشت: یک رئیس جمهور باید در این زمینه مطابق با چارچوب نظام و رهبری عمل کند، در غیر این صورت یک تقابل برای کشور ایجاد میشود، همه دنیا به آمریکا محدود نمیشود؛ بلکه ما قسمت مهمی از فرهنگ دنیا هستیم.
وی افزود: ما باید سهم مناسبی از اقتصاد دنیا داشته باشیم؛ اگر اقتصاد ما صادرات محور نباشد، نمیتوانیم آن را رشد دهیم.
رابطه اقتصادی تحکیم کننده رابطه سیاسی است
وزیر اسبق مسکن و شهرسازی با بیان اینکه رابطه اقتصادی میتواند تحکیم کننده روابط سیاسی باشد، به خط لوله گاز بین ایران و پاکستان اشاره و تصریح کرد: ما باید با کشورهای همسایه، منطقه و دنیا رابطه خوبی داشته باشیم که در این زمینه رابطه اقتصادی نیز میتواند تحکیم کننده رابطه سیاسی باشد.
سعیدی کیا افزود: ما نباید در سیاست خارجی با خشونت برخورد کنیم.
وزیر سابق مسکن و شهرسازی با بیان اینکه هم اکنون کشورهای اطراف میخواهند از ما عبور کنند، به ترانزیت به عنوان یک پتانسیل در کشور اشاره و تصریح کرد: هیچ دولتی در مسئله ترانزیت کار جدی نکرد.
وی در خصوص نقاط ضعف و قوت دولت احمدی نژاد گفت: هدفمندی یارانهها و سفرهای استانی، طرح مسکن مهر و ساماندهی سوخت کارهای خوبی بود که در این دولت انجام شد؛ اما افت تولید، افت اشتغال، ماندن کار ناتمام بسیاری از پروژهها در دست دولت و برخی از فسادها به دلیل عدم نظارت از نقاط ضعف این دولت بود.
سعیدی کیا گفت: در سیستم اداری چون مسئولان اعتمادی به ماندن خود نداشتند شاهد هستیم که گاها برخوردهایی که با مردم میشد، زیاد جالب نبود.
وزیر سابق مسکن و شهرسازی با بیان اینکه مسکن مهر باید ادامه پیدا کند؛ اما اشکالات آن را باید رفع کنیم، گفت: دولت باید در ساخت و سازها دخالتی نداشته باشد، مسکن مهر لازم و ضروری برای کشور است.
وی با اشاره به مسائل فرهنگی تصریح کرد: ما در حوزه فرهنگی خوب کار نکردیم و بیشتر به دنبال مسائل بازدارنده بودیم، در مسائل فرهنگی تنها دانشگاه مورد نظر نیست؛ بلکه کل جامعه مورد نظر است و دانشگاه باید سرمشق جامعه باشد.
سعیدی کیا در پایان با بیان اینکه حماسه سیاسی از طریق انتخابات صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: دانشجو میتواند محیط جامعه را که اکنون گرم نیست گرم کند و کاندیداها باید در دانشگاهها حضور داشته باشند.