به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، رضا کامیاب مقدس امروز در چهارمین کنفرانس ملی «زلزله و سازه» در دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به اینکه هنوز زخم های ناشی از زلزله ویرانگر «بم» التیام نیافته و غم ناشی از این فاجعه بزرگ در سینه ما سنگینی می کند، اظهار داشت: در کشور ما هر روز زلزله رخ می دهد و استان کرمان هر روز شاهد زمین لرزه است.
وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر سرمایه گذاری های بزرگی در کشور صورت گرفته و کارهای زیادی برای مقاوم سازی و ایمن سازی بناها انجام شده است، تصریح کرد: وقوع زلزله های بزرگ و کمی خسارات وارد شده در ماه های اخیر نشان دهنده برداشتن قدم های بزرگ است.
دبیر چهارمین کنفرانس ملی زلزله و سازه گفت: چرا زلزله بم باید 40 هزار نفر را به کام مرگ بکشد و در نقطه دیگری از دنیا تلفات آن کمتر از تعداد انگشتان دست باشد.
کامیاب مقدس با بیان اینکه زلزله پدیده طبیعی است و می توانیم به مدد علم و دانش بر آن غلبه کنیم، افزود: زلزله بخشی از طبیعت است که بشر می تواند بر آن فائق آمده و به کمک علم و دانش و پژوهش در جهت مقابله با آن حرکت کرد و بخش های مختلف جامعه در این زمینه وظایف متفاوتی دارند.
وی با اشاره به اینکه مدیران و برنامه ریزانی که در راس کار قرار دارند مسئولیت سنگینی در این زمینه به عهده دارند، خاطرنشان کرد: حرکت از مدیریت بحران به پذیرش ریسک در راستای مقابله با حوادث غیرمترقبه از اهمیت بالایی برخوردار است.
دبیر چهارمین کنفرانس ملی زلزله و سازه عملکرد سازمان های نظارتی، نظام مهندسی، آسیب شناسی و نظارت را در ساخت و سازها بسیار حائز اهمیت عنوان کرد و گفت: رابطه بین مشاور، طراح و کارفرمایان در ساخت و سازها رابطه مالی مستقیم است و متاسفانه حیطه اثرگذاری شرکت های ذی صلاح محدود است و ساخت و سازها را توسط افراد انجام می دهد و نیروی کار از تخصص کافی برخوردار نیست که باید در این زمینه ها فکر اساسی شود.
کامیاب مقدس با اشاره به اینکه استفاده از مصالح نوین باید مورد توجه باشد؛ زیرا با توجه به امکانات کشور استفاده از مصالح قدیمی شایسته نیست، افزود: باید دستگاه های فرهنگی برای آگاهی مردم تلاش کنند و اهمیت دادن به رعایت شرایط مطلوب در ساخت و سازها بعد از لزله بم نشان دهنده ارزش آگاهی و اطلاع رسانی است.
وی تصریح کرد: این آگاهی در استان کرمان به بهای بسیار گزافی تمام شد و دستگاه های فرهنگی باید به شکل مناسب تر و بهای کمتری آن را به مردم انتقال دهند.
دبیر چهارمین کنفرانس ملی زلزله و سازه گفت: 435 مقاله به دبیرخانه این کنفرانس ارسال و پس از داوری 152 مقاله مورد پذیرش واقع شد و در دو جلد کتاب چاپ شده است.
کامیاب مقدس در ادامه با بیان اینکه مقالات پذیرفته شده در قالب سخنرانی و پوستر در دو روز برگزاری کنفرانس در هفت سالن همزمان ارائه می شود، گفت: همچنین همزمان با برگزاری کنفرانس نمایشگاه تخصصی کتب سازه، زلزله و معماری دایر است.