زینب شیخلو در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در زنجان، گفت: در سالهای گذشته با استفاده از روشهای شیمیایی و فیزیکی نانو ذرات طلا تولید میشد که این روش معایبی همچون آلودگی محیط زیست را دارا میباشد.
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته میکروبیولوژی دانشگاه آزاد زنجان افزود: توسط باکتریها نیز میتوان به نانو ذرات طلا دست یافت، ولی در این روش هم حجم ذرات کم خواهد بود و هم شکل پایداری نخواهند داشت؛ این در حالی است که قارچهای ذرات پایدار را در حجم بالا تولید میکنند.
وی بیان کرد: این نانو ذرات که به توسط قارچهای کشت شده در خاک معادن مس، اهر و طلای اندلیان تولید شده است، به شکلهای کروی و میلهای است که در صنایع پزشکی مانند تشخیص، درمان سرطان و نیز عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیکها کاربرد دارد.
این محقق دانشگاه آزاد همچنین گفت: قارچهای «رایزوپوس اوریزا» و «فوماماکروستوما» برای نخستین بار در کشور ایران کشت و نانو ذرات طلا را تولید کردند و خوشبختانه این تولید مهم بومیسازی شد.
لازم به ذکر است، نتایج این کار تحقیقاتی در مجله Synthesis and Reactivity in Inorganic, Metal-Organic and Nano-Metal Chemistry (جلد 42، شماره 1، ماه جولای ، سال 2012) به چاپ رسیده است.