کد خبر:۲۳۷۵۶۹
رئیس واحد خواهران دانشگاه آزاد رشت:

رعایت حجاب و عفاف در جامعه باعث ارزش و تقدس زن می‌شود

رئیس واحد خواهران دانشگاه آزاد رشت گفت: رعایت حجاب و عفاف در جامعه باعث امنیت، ارزش و تقدس زن می‌شود.
اکرم رحمانی در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، با اشاره به معنای واژه مهریه گفت: همان‌طور که ظاهر و معنای واژه مهریه مشخص است، هدیه است از طرف مرد به زن جهت ابراز علاقه و قدردانی از محبت‌ها و مهربانی‌ها زحمات بی شائبه زن در خانه او، بنابراین نباید از آن به عنوان یک اهرم و ابزار جهت ماندگاری علاقه مرد استفاده کرد. یعنی زن باید تمامی وظایف خود را در برابر مرد به گونه ای تام و تمام و بدون هیچ خدشه ای انجام دهد تا همواره از محبت مرد برخوردار باشد و در حقیقت با مهریه و مبلغ آن و مواردی مانند این نمی‌توان یک زندگی پایدار و با دوام را تجربه کرد.
 
وی ادامه داد: توصیه می‌شود بانوان مسلمان ما واقعاً به این مسئله به عنوان یک وثیقه و اعتماد جهت وفاداری و ماندگاری محبت مرد توجه نکنند و به جای توجه به این مسئله و طرح آن در زندگی مقدس زناشویی به وظایف مهم‌تر خویش یعنی همسرداری و تربیت فرزندان صالح فکر کنند.
 
 
رئیس واحد خواهران دانشگاه آزاد رشت با اشاره به اینکه مهریه حتماً باید برای زن در نظر گرفته شود، گفت: در عصر امروز که زنان در همه عرصه‌ها از جمله عرصه علمی، ورزشی، هنری، فرهنگی، اقتصاد، اجتماعی، کاری و غیره توانایی و استعدادهای خود را شکوفا ساخته‌اند و فضای اجتماعی با نظر بلند حضرت امام(ره) برای آنان کاملاً مهیا و آماده شده است و همچنین ثابت کردند که می‌توانند درآمدهای بسیار خوبی از راه های صحیح و حلال داشته باشند، به نظر می‌رسد که مهریه نمی‌تواند یک پشتوانه مالی صرف برای بانوان ما محسوب شود؛ البته آداب و سنن الهی باید رعایت شود و مهریه حتماً باید برای زن در نظر گرفته شود،اما در حد متعادل و مطابق شرع و عرف صحیح جامعه و به صورت معقول و منطقی.
 
 
 رحمانی با بیان اینکه اصل و اساس تعیین مهریه از دیدگاه اسلام ایجاد امنیت و آرامش فکری و روحی است، گفت: آنچه زندگی را تضمین می کند، محبت و مهربانی واقعی و دوست داشتن حقیقی و صداقت و گذشت و همدلی است که پایه های یک زندگی مشترک را مستحکم و پایدار و پایداری زندگی را تضمین می‌کند.
 
 
وی در خصوص نقش مردان در نقش کرامت زن اذعان داشت: کرامت، شرافت و ارزش زن از نوع رفتار و گفتار و شخصیت خود آنان ایجاد می‌شود،البته مردان هم با در نظر گرفتن این جایگاه مقدس در نزد پروردگار و تبیین و تشریح آن توسط پیامبر بزرگوار اسلام(ص) می‌توانند به بالا رفتن و ارتقای این جایگاه و ارزش و کرامت کمک کنند و این جایگاه را به خوبی بشناسند.
 
رئیس واحد خواهران دانشگاه آزاد رشت افزود: خداوند به همه انسان‌ها کرامت بخشیده و در قران می‌فرماید ما به همه فرزندان آدم کرامت بخشیدیم. همین گونه که خداوند به همه فرشتگان دستور داد که انسان را سجده کنند و از روح متعالی خویش در آدم دمید، کافی است که زن این ارزش و شرافت را ثابت کند.
 
 
رحمانی گفت: از دیدگاه دین مبین اسلام شرایط و ویژگی‌هایی برای زن وجود دارد که جایگاه و ارزش و کرامت او را ثابت می‌کند. یکی از آن ویژگی‌ها رعایت حجاب و عفاف در جامعه و موقعیت اجتماعی اوست که باعث احترام، امنیت، ارزش و پاکی و تقدس او می‌شود.
 
وی در ادامه بروز استعدادها و توانایی‌ها و کارآمدهای زن را از دومین ویژگی عنوان کرد و گفت: این ویژگی‌ها برای پیشبرد اهداف جامعه می‌تواند موثر باشد.
 
 
رئیس واحد خواهران دانشگاه آزاد رشت افزود: نقش همسری و مادری زن نیز یکی دیگر  از ویژگی‌هایی است که خداوند به این دو نقش عنایتی خاص دارد و در دین ما هم به این مسئله بسیار تاکید کرده است.
 
 رحمانی در خصوص نقش نهادهای سیاست گذاری در تحقق کرامت زن گفت: طبیعی است که نهادهای سیاست‌گذاری با برنامه ریزی‌های دقیق و با شناخت واقعی از ماهیت و جوانی زن می‌توانند در تحقق این حق قانونی و الهی زنان بسیار موثر باشند و نقش کادرسازی داشته باشند. اما به عقیده من این خود زنان هستند که می‌توانند با رفتار و عملکرد خود این کرامت را حفظ کنند و ما پس از انقلاب اسلامی ایران،این مسئله را تجربه کرده‌ایم.
 
 
وی در خصوص بعضی از مشکلات پیش آمده برای دختران دانشجو در مراکز استان ها یا شهرهای محل اقامت خود گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر با برنامه ریزی‌های درست و دقیق، سعی شده که دختران ما در استان‌ها و شهرهای محل اقامت خود پذیرفته شوند و این نگرانی‌ها از سوی خانواده‌ها تا حدود زیادی کاهش یافته است، اما بنده معتقدم که اگر فرزند پسر یا دختر با اعتماد به نفس و با عزت نفس بالا باشد و تربیت صحیح شود، در هر کجای کره زمین که باشند می‌توانند خود را از آفات و بلایا و انصرافات اخلاقی حفظ کنند،
 
استاد دانشگاه های گیلان خاطرنشان کرد: اگر در همه مسائل عمیق و دقیق توجه کنیم، باید از کودکی به دنبال یک تربیت دینی باشیم، چون در سایه تربیت دینی، فرزند می‌آموزد که چگونه در مقابل خواسته‌ها و تمایلات خود بایستد و از مشکلات و حوادث نترسد و با روحیه ای عالی همه موانع را از سر راه بردارد و خود را از همه لغزش‌ها و گناهان در سایه عنایت الهی حفظ کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار