به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، احمدپور صبح امروز در مراسم تجلیل از اساتید نمونه دانشگاه مازندران با بیان اینکه علم به دو معنای متفاوت بکار می رود گفت: معنای اصلی علم دانستن در برابر ندانستن است و قرآن کریم در سوره زمر به این معنا اشاره دارد که "هل یستوی الذین یعلمون و الذین لایعلمون" از این منظر به همه دانستنیها صرف نظر از نوع آنها علم گفته می شود.
وی با اشاره به معنای دوم علم تصریح کرد: علم در معنای دوم منحصراً به دانستنی هایی اطلاق می شود که بر تجربه مستقیم حسی مبتنی باشد.
احمدپور با بیان یانکه علم در این جا در برابر همه دانستنیهائی قرار می گیرد که آزمون پذیر نیستند ادامه داد: علم به معنای اول تولدش با تولد بشریت آغاز می شود، علم به معنای دوم، رشدش عمدتاً از آغاز دوره رنسانس به بعد است.
وی با بیان اینکه در نگاه اول به علم که نگاه ترکیبی به معرفت است خداوند معلم اول و پیامبر معلم ثانی است افزود: در این معنا هدف معرفتی است که انسان به واسطه آن به عبادت می رسد.
احمد پور با استناد به آیات قران کریم تصریح کرد: قرآن کریم در آیه 2 سوره جمعه بر این موضوع تصریح کرد: "اوست خدایی که پیامبر بزرگوار از میان شان برانگیخت تا بر آنان آیات وحی را تلاوت کنند و آنان را پاک سازد و شریعت کتاب و حکمت الهی را بیاموزد که پیش از این همه در وطه جهالت و گمراهی بودند".
وی افزود:در این آیه همه علم از جمله بیان، اخلاق، تعلیم کتاب و حکمت برای رهایی از گمراهی و یافتن راه هدایت توسط پیامبر (ص) معرفی شده است.
احمدپور در ادامه با بیان اینکه علم در نگاه دوم نگاه تفکیکی به شاخه ای از معرفت است گفت: در این نگاه ارسطو معلم اول است چرا که وی نخستین عالم منطق بود و معلم ثانی نیز ابونصر فارابی است بخاطر آنکه او اول بار کتاب حکمت یونانی را که ارسطو و ... تحریر کرده بودند از یونانی به عربی ترجمه کرد و تعلیم داد.
رئیس دانشگاه مازندران با اشاره به فلسفه و تعلم افزود: تعلیم و تعلم از شئون الهی است و خداوند این موهبت را به پیامبران و اولیای پاک خویش ارزانی کرده است تا مسیر هدایت را به بشر بیاموزند و این چنین شد که تعلیم و تعلم به صورت پشت صحنه آفرینش درآمد.
احمدپور در ادامه با گرامی داشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری افزود: علامه شهید استاد مطهری (رحمه الله) از همین طایفه است که در سنگر تعلیم و تعلم به اوج رسید.
وی ادامه داد: فضیلت و برتری استاد مطهری، نوآوری، ابتکار، تولید علم شجاعت در تعلیم و درک نیازهای زمان بود.
احمدپور تصریح کرد: شهید مطهری از معدود معلمان و استادان دانشگاهی است که حکمت، علم و عرفان را به هم آمیخت و از وجود پاک خود چهرهای نورانی برای جامعه ظلمتزده و در تاریکی فرو رفته آن زمان ساخت.
وی اظهار داشت: شهید مطهری مبدأ تغییر و تحول در فضاهای فرهنگی و سیاسی بود و افکار اسلامی را به شیوه نوین که مورد پذیرش جوانان باشد، مطرح کرد.
احمدپور به گذشت بیش از 30 سال از خلق آثار شهید مطهری اشاره و تصریح کرد: این آثار همچنان تازگی خود را جهت طرح در مجامع علمی حفظ کرده است.