آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۹۸۳۶
گزارش «خبرگزاری دانشجو» از دومین روز «کافه انتخابات» دانشگاه شیراز؛

نباید صفر و صدی فکر کرد/ اگر تاریخ کشورمان را له کنیم نمی‌توانیم به آن استناد کنیم/چرا هوش ایرانی در دوران شاهنشاهی به بلوغ نرسید؟

در دومین روز از «کافه انتخابات» دانشگاه شیراز، دانشجویان بر داشتن اندیشه‌ای متعادل و صفر و صدی فکر نکردن و همچنین بر دوری از له کردن تاریخ کشورمان تاکید کردند.

 به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، در دومین روز از برگزاری «کافه انتخابات» در دانشگاه شیراز، دانشجویان به بحث و تبادل نظر درباره مسائل سیاسی و به ویژه انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو پرداختند.

 

بیشتر صحبت‌های دانشجویان در این کافه درباره توجه به تاریخ کشورمان، داشتن اندیشه متعادل و نگاه و تفکر ایران اسلامی بود.

 

یکی از دانشجویان با اشاره به دوره حکومت قاجار‌ها در ایران و با بیان این‌که نباید سر‌تا‌سر تاریخ یک دوره را سیاه جلوه داد، بیان داشت: همراه با این‌که شاهد برقراری امنیت در این دوره هستیم اما با نگاهی بالاتر باید اعتراف کرد که نتیجه این دوره از تاریخ ایران، عقب‌ماندگی ما بود.

 

وی در ادامه گفت: زمانی که کشور‌های اروپا در حال صنعتی شدن بودند، شاهان ایران به انجام سفر‌ به فرنگ و تبدیل کشورمان به بازار مصرف کالا‌های اروپا پرداخته بودند.

 

این دانشجو اضافه کرد: اگر تاریخ کشورمان را له کنیم، نمی‌توانیم به آن استناد کنیم، پس باید به نکات مثبت و منفی را در کنار یکدیگر دید و به بررسی دقیق پرداخت.

 

همچنین بین دانشجویان این پرسش مطرح بود که «کشور ما چقدر پیشرفت کرده است؟» و این موضوع مطرح شد که ایرادی که به کشور ما وارد است این است که پیشرفت‌هایی هم که تا به حال داشته، در زندگی مردم، ملموس و محسوس نشده است.

 

یکی از دانشجویان، پیشرفت‌های حاصل را منحصر به «هوش ایرانی» دانست که در پاسخ به این موضوع مطرح شد که «چرا هوش ایرانی در زمان شاهنشاهی به بلوغ نرسید؟» که در این مورد باید به نقش نظام اشاره داشت.

 

همچنین مطرح شد که نباید نقش دولت و حکومت را در این بلوغ، کامل دانست و نباید همه چیز را صفر و صدی دید، بلکه باید این‌گونه برداشت کرد که نظام برای این هوش ایرانی، فضایی مناسب فراهم آورده است.

 

در ادامه این بحث بیان شد: زمانی که 40 هزار مستشار نظامی در پایگاه‌های ایران حضور داشتند و با توجه به نگاه غرب که می‌خواهد با ورودش به هر کشوری، مقصد خود را مصرف‌گرا ‌کند، پس از اخراج این افراد و فشار‌های خارجی، موقعیت اکنون ایران در صحنه بین‌الملل در زمینه‌های صنعتی و علمی قابل توجه است.

 

در پایان دانشجویان به این نتیجه رسیدند که پیشرفت‌های علمی و صنعتی ایران، به تلاش مردم و فراهم آوردن بستری توسط نظام برای به بلوغ رسیدن هوش ایرانی، استوار است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار