مشکل دریاچه ارومیه از سوء مدیریت است

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، محمدباقر قالیباف صبح امروز با حضور در سالن ورزشی3000 نفری شهید آهن دوست ارومیه گفت: مشکل دریاچه ارومیه مربوط به یک سال و دو سال نیست، بلکه 16 سال سوء مدیریت مسبب اصلی این مشکل است.
وی دولت کوچک، چابک و هوشمند را نیاز اساسی کشور دانست و گفت: برنامهای دو ساله برای آرامش و ثبات اقتصادی کشور دارم. منظور ما این است که در این دو سال هم آن روستایی که سرمایه مختصری دارد و هم آن سرمایه گذار که سرمایهگذاری کلان انجام میدهد تکلیفش معلوم باشد و با آرامش ذهنی بداند که چه میخواهد بکند.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: از روزی که کار را شروع کنم قسم یاد میکنم که پایبند به همه بخشهای قانون اساسی باشم و از تمرکز در تصمیم گیریها در پایتخت پرهیز کنم.
قالیباف با اشاره به سوء مدیریت دولت های گذشته تصریح کرد: دولت در جاهایی که نباید دخالت کند وارد میشود و در جاهایی که باید وارد شده و سیاست جبرانی به کار گیرد از وظیفه خود غفلت میکند.
وی با اشاره به توانمندی بالقوه جوانان ایران گفت: باید به نیروهای جوان و نخبه اهمیت بدهیم تا سیکل بسته و خسته مدیریت در کشور که باعث سوء تدبیر شده، تغییر کند.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری بیان کرد: ما در قانون اساسی بخشی داریم با عنوان حقوق ملت، و دولتمردان باید بدانند بر اساس همان قانون اساسی وظایفی دارند و حقوق مردم این است که هیچ تبعیضی در قانون و گرایش ها و مذاهب وجود نداشته باشد.
قالیباف ادامه داد: کشور ما متاسفانه در سیستم اداری به صورت متمرکز عمل می کند؛ به طوری که برای تمام امورات باید تهران تصمیم گیری کند.
وی تمرکز زدایی را اولویت دولت خود دانست و گفت: رونق تجارت و کشاورزی میتواند در آذربایجان غربی شکل بگیرد، اما سوء مدیریت نگذاشته تاکنون اتفاقی رخ دهد.
کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: در سال 80 با نفت 12دلاری درآمد کشور 20 میلیارد دلار بود، ولی با نفت بالای 105 دلار هرچند درآمد کشور بالا رفت؛ اما باید پرسید آیا وضع اقتصادی مردم بهتر شده است یا خیر؟
قالیباف با تاکید بر پایبندی به قانون اساسی گفت: یکی از حرف هایی که هرگز در دولت من نخواهید شنید این است که قانون اساسی ظرفیت و قدرت کامل را برای رئیس جمهور ندارد؛ چرا که در گذشته شاید در این زمینه غفلت هایی شده است.
وی در ادامه گفت: به نظرم هر استان و منطقه این کشور باید از سوی نخبگان و متخصصان و معتمدان همان منطقه اداره شود، به اعتقاد بنده، دوران مسئولان و مدیران غیربومی به سر رسیده است؛ چون مدیران بومی دردهای منطقه خود را بهتر از دیگران می شناسند و نسبت به رفع فقر و افزایش رفاه منطقه خود دلسوزی بیشتری دارند، بر این اساس بر این نکته تاکید دارم که لازم است با تشکیل اتاق فکرهای استانی در دولت آینده، مسئولیت تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های هر استان بر عهده نخبگان و کارشناسان بومی همان استان قرار گیرد.