گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و انتخابات شوراهای شهر و روستا، ساعات پایانی خود را سپری می کند اما این سوال مطرح میشود که در این دو همهپرسی مهم دانشجویان چه مقدار مشارکت داشتهاند.
حضور دانشجویان در انتخابات به عنوان هیئت ناظره و یا اجرایی به ایجاد فضایی بهتر در بین دانشگاهیان کمک کرده است به گونهای که در اکثر شعبههای اخذ رای، جوانان دانشجو در امر رایگیری نقش ایفا میکنند.
حضور تقریبا 700 دانشجوی استان فارسی در مقام ناظر صندوقها، نماینده ستادهای انتخاباتی کاندیداهای ریاستجمهوری و شوراهای شهر و روستا در کنار دانشجویانی که مار اجرایی انتخابات را به عهدا دارند، نشان از فعالیت و دغدغهمند بودن این قشر جامعه کشور ما دارد.
اما در این انتخابات از فضاهای پر شور دانشجویی خبری نبود چرا که در اقدامی که از سوی نهادهای مربوط صورت گرفت، اکثر دانشگاههای کشور، با کوتاهکردن ترم، امتحانات دانشجویان را تا 20 خرداد به پایان رسانده بودند و این کار عملا به معنای دور نگاه داشتن دانشجویان از فضای انتخاباتی کشور بود به گونهای که این قشر را برای فعالیت سیاسی در تنگنا قرار میداد.
در سالهای گذشته که دانشجویان نقش فعالتری در انتخابات ریاست جمهوری داشتند و این امکان برای کاندیداها فراهم بود که در میان این قشر قرار گیرند و یا حتی به مناظره بپردازند، بحث انتخاب رئیس جمهور بسیار گرم بود و ایجاد فضایی برای مباحثه گرههای ذهنی بسیاری از دانشجویان و به تبع آن مردم جامعه که تحت تاثیر این قشر فرهیخته هستند، برطرف میشد و در امر انتخاب اصلح یاری میداد.
در این انتخابات فعالیت سیاسی دانشجویان محدود در ستادهای انتخاباتی و یا در سطح شهر بود و باید اعتراف کرد که دراین انتخابات دانشگاه سهم کمتری در ایجاد شور سیاسی داشت.
اما نباید از فعالیتهایی که در این مدت دانشجویان و تشکلهای دانشجویی در راستای ایجاد محیطی گرم و انتخاباتی در دانشگاه و یا در سطح شهر، انجام دادند چشم پوشید که به عنوان نمونع میتوان به «کافه انتخابات» دانشگاههای شیراز و کشور اشاره داشت اما نباید از یاد برد که این اقدامات از حد انتظار و توانایی دانشجویان با بصیرت کشور ما پائین تر است و امید که در انتخاباتهای پیشرو، به دانشجو اعتماد کنیم و سهم او را در پیشبرد اهداف انقلاب که همان ایجاد بصیرت و آگاهی جامعه است، بیشتر کنیم.