به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، مهدی غضنفری امروز در افتتاح طرحهای فولادی مجتمع ذوب آهن پاسارگاد شهرستان کوار فارس بیان داشت: در اسفند 90 و بهار 91 تمام کشور به یک کارگاه بزرگ سازندگی تبدیل شد.
وی افزود: دولت در این سال با فروش نفت درآمدهای گمرکی را در انجام پروژهها به کار گرفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در اسفند سال 90 و بهار 91 دو لشکر در مقابل هم قرار دارند، یکی با سفید بودن به دنبال توسعه آبادانی در تمام کشور است و دیگری با سیاهنمایی در صدد قفلزدن به تمامی توسعه ها است.
غضنفری تصریح کرد: در دولت نهم و دهم شروع به استفاده از منابع درآمدی خود با حجم عظیمی از پروژهها در طی زمانهای فوقالذکر میکنند، که تنها شامل مسکن مهر نیست؛ بلکه تمامی حوزهها را شامل میشود.
وی بیان داشت: دشمن سیاه در سال 91 بانکهای عامل و کشتیرانی را تحریم کرد؛ اما زمانیکه به موفقیت نرسید به مغز اقتصاد یعنی نفت و بانک مرکزی روی آورد که فروش نفت کاهش پیدا میکند و انجام پروژههایی که باعث سرسبزی کشور میشد، روبه کاهش رفت.
عضو کابینه دهم گفت: در مسیر هر پروژهای مشکلاتی رخ میدهد که در این بین درآمدهای نفتی دو کار را در اقتصاد انجام میدهند؛ یکی تبدیل به ریال در خزانه و دیگری معاوضه دلار با کالا که در سال 91 این موضوع با به نصف رسیدن درآمدهای ارزی روبه رو شد.
غضنفری تصریح کرد: دولت در سال 91 با دو موضوع ادامه مسیر سپید و حذف مشکلات ناشی از موفقیتهای لشکر سیاه در مغز اقتصاد روبه رو شد.
وی گفت: دولت در تبیین آنچه در سال 91 رخ داد کاستیهایی داشت که به مردم بگوید؛ اما این ممکن نبود؛ چراکه در صحنه نبرد در بهار 91 شاهد بیشترین یورش میان دو لشکر سیاه و سپید بودیم و تمام تدابیر تحریمی و ضد تدبیری در اوج خود قرار گرفته بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارتوی افزود: در بهار 91 هر روز قیمت ارز بالاتر می رفت و دولت سعی داشت آن را به مردم انتقال ندهد و مشاهده کردیم که شرایطی ایجاد شد که حماسه سیاسی در سال 92 اتفاق افتاد.
غضنفری گفت: برخی در زمان هدفمندی یارانهها میگفتند وزارت بازرگانی قیمتها را کنترل کرد؛ اما مردم بدانند وزیر تجارت زمان شما چندبرابر کالاها را ذخیره کرد و متاسفانه بعضی آن را سوءمدیریت تعبیر گردند؛ در حالیکه این برای حفظ آرامش کشور انجام شد.
وی تصریح کرد: حجم سرمایهگذاریها تا قبل ازدولت نهم 21 هزار میلیارد تومان بود اما از 84تا 91 به 1115 میلیارد تومان رسید.
عضو کابینه دهم گفت: از سال 57 تا 83 تنها 55 هزار پروانه بهرهبرداری شده داشتیم؛ اما این رقم از سال 84 معادل این رقم بود.
غضنفری خاطرنشان کرد: رشد تجارت از سال 57 تا 83، 211 میلیارد دلار بود؛ اما از 84 تا 91 به 171 میلیارد دلار رسید و این نرخ رشد بی نظیر است.