به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، فرشید کینیا، دبیر کنفرانس سالانه انرژی پاک در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران بیان کرد: مبادله اطلاعات و ایجاد ارتباط بین صنعتگران و پژوهشگران، آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی و فناوری در زمینههای گوناگون فناوریهای انرژی پاک و تشکیل میزگردهای تخصصی از اهداف برگزاری این همایش است.
وی افزود: انرژی پاک و اقتصاد مقاومتی، پیل سوختی و هیدروژن، سوختهای زیستی، مدیریت و بهینهسازی انرژی، بازیافت انرژی و روشهای ذخیرهسازی انرژی، جنبههای اقتصادی و زیست محیطی منابع انرژی پاک، استفاده از فناوریهای نانو و میکرو در انرژیهای پاک، طرحهای صنعتی و کاربردی موفق در زمینه انرژی از محورهای این همایش یک روزه است.
کینیا افزود: از بین 250 مقاله دریافت شده توسط دبیرخانه کنفرانس پس از انجام ارزیابی علمی و تخصصی توسط اساتید شناخته شده کشور و با توجه به محدودیتهای زمانی بیش از 150 مقاله برای ارائه شفاهی و پوستر پذیرفته شده است.
دبیر سومین کنفرانس سالانه انرژی پاک در مورد سیاست برگزاری این همایش گفت: امروزه تامین پایدار انرژی از مهمترین عوامل توسعه، پیشرفت، آسایش و امنیت هر ملت است که به دلیل کاهش شدید منابع فسیلی از یک سو و افزایش نگران کننده آلودگی محیط زیست در اثر استفاده از این منابع از سوی دیگر نگرانیهای بسیاری را برای آینده به وجود آورده است.
وی استفاده از انرژیهای پاک را یکی از راهحلهای مشخص برای حل معضل کمبود منابع فسیلی دانست و افزود: در بسیاری از کشورهای جهان تلاشهای همه جانبه آغاز شده که تا سال 2020 میلادی حدود 20 درصد از تولید برق مصرفی آنها از انرژیهای تجدیدپذیر تأمین شود.
کینیا بیان داشت: ایران در حال حاضر این انرژی کمتر از یک درصد از تولید برق را به خود اختصاص داده و قرار است در پایان برنامه سند چشمانداز توسعه به 10 درصد افزایش یابد و به همین دلیل برای دستیابی به توسعه پایدار، اعمال مدیریت مصرف انرژی و به کارگیری منابع انرژی پاک، ارزان در دسترس و قابل اعتماد بسیار ضروری است.
دبیر سومین کنفرانس سالانه انرژی پاک عنوان کرد: در حال حاضر محققان بسیاری در سراسر دنیا روی موضوعات مربوط به انرژیهای پاک از جمله بهرهبرداری از منابع انرژی پاک مانند انرژی باد، انرژی خورشید، پیل سوختی و هیدروژن، سوختهای زیستی و سیستمهای هیبرید در حال تحقیق و مطالعه هستند.
وی افزود: همچنین روشهای جدیدی برای مدیریت و بهینهسازی انرژی، بازیافت انرژی و ذخیرهسازی آن در دست مطالعه است.
کینیا تصریح کرد: از موضوعات مهم قابل بحث دیگر در این زمینه میتوان به جنبههای اقتصادی و زیست محیطی منابع انرژی پاک، استفاده از فناوریهای نانو و میکرو در انرژیهای پاک و تاثیر انرژیهای پاک در آن اشاره کرد.
دبیر سومین کنفرانس سالانه انرژی پاک گفت: با توجه به حضور پژوهشگران توانا و متعهد و متخصص ایرانی، کشور ما سهم عمدهای در توسعه و تولید دانش فنی در این زمینه دارد.
وی بیان داشت: برگزاری کارگاههای آموزشی برای معرفی آخرین ابداعات و تحولات در ابزارهای تحقیقاتی و تکنولوژی روز همراه با بررسی مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مؤثر در به کارگیری انرژی پاک و آشنایی و ترغیب عموم به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر از جمله برنامههایی است که طی برگزاری این کنفرانس به انجام میرسد.