به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حمید شاه آبادی در نشست خبری دلشدگان که ظهر امروز در تالار وحدت برگزار شد، با بیان اینکه امیدوارم ماه رمضان فرصتی باشد تا دل های ما به معارف اسلامی نزدیک تر شود، گفت: در عرصه هنر همیشه انتظاراتی وجود دارد که برخی از آنها در طول سال محقق می شود، اما در ماه رمضان نگاه و جلوه دیگری در حوزه هنری وجود دارد.
وی ادامه داد: همیشه در معاونت هنری این بحث مطرح است که آیا ماه رمضان برای فعالیت های هنری ماه مناسبی است یا خیر؟ ماه رمضان فرصتی برای استفاده از کلام الهی و ترویج معارف الهی است و توجه به فعالیت های هنری در این ماه نه تنها هیچ تضادی با معارف های الهی ندارد، بلکه شریعت نیز از ما خواسته تا معارف الهی را با رویدادهای هنری نهادینه کنیم.
معاون هنری وزیر ارشاد با بیان اینکه رمضان ماه جشن الهی است، اظهار داشت: چرا چنین ماهی باید از رویدادهای هنری خالی باشد؟ در سال های گذشته کمتر به ماه رمضان در زمینه فعالیت های هنری توجه می شد، بنابراین در ماه رمضان سال 89 ویژه برنامه ای با عنوان «دلشدگان» به مجموعه فعالیت های هنری با محوریت بنیاد رودکی اختصاص یافت.
شاه آبادی افزود: تردیدی نیست که فعالیت های هنری در ترویج آموزه های دینی، توجه به معارف الهی و آشنایی نزدیک با قرآن بسیار تاثیرگذار است؛ هنر می تواند مفهوم دقیق تری از ماه مبارک رمضان برای نسل جوان نهادینه کند؛ به همین منظور از اداره کل ارشاد استان های کشور خواسته شده تا فعالیت های هنری ای که در ارتباط با ماه مبارک رمضان دارند را در قالب طرح دلشدگان اجرا کنند.
وی با اشاره به وقفه ایجاد شده در سال 90 و 91 در اجرای طرح دلشدگان یادآور شد: با وجود شروع خوبی که این طرح در سال 89 داشت، ولی در سال 90 و 91 با وقفه مواجه شد؛ در سال 89 نیز اعلام کردیم که طرح «دلشدگان» یک طرح تجمیعی از همه عرصه های هنری است که در ماه رمضان اجرا می شود.
معاون هنری وزیر ارشاد با بیان اینکه دومین طرح دلشدگان را امسال به صورت کشوری انجام می دهیم و تمامی استان های کشور در این طرح شرکت خواهند کرد، افزود: در بخش هنرهای تجسمی برگزاری نمایشگاه پوستر، نمایشگاه تصویرسازی قرآنی و نمایشگاه عکس در قالب طرح دلشدگان از جمله برنامه های طرح دلشدگان در بخش هنرهای تجسمی است.
شاه آبادی با اشاره به بخش موسیقی اظهار داشت: اجرای موسیقی با موضوع انتظار، تولید قطعات جدید موسیقی در زنجان و همخوانی از برنامه های بخش موسیقی طرح دلشدگان است؛ البته در سال گذشته نیز شاهد اجرای این گونه موسیقی ها در کشور بودیم؛ همچنین امسال موسیقی های سنتی را به صورت محدود در تهران و برخی استان ها کشور اجرا خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در بخش هنرهای نمایشی نیز شاهد اجرای تئاتر خیابانی، تعزیه خوانی امام علی در خراسان شمالی، اجرای نمایش روایت عاشقی و ده ها نمایش دیگر از جمله برنامه های هنرهای نمایشی در ماه مبارک رمضان است.
معاون هنری وزیر ارشاد در ادامه گفت: مسئله مهم این است که بتوانیم از تمام ظرفیت های هنری جامعه با اجراهای مناسبتی استفاده کنیم؛ برخی از رسانه ها واژه اجراهای مناسبتی را به صورت مضمون استفاده می کنند، در حالی که زمان و مکان دو عنصر بالندگی هنر هستند.
شاه آبادی ادامه داد: استفاده از فرصت های زمانی و مکانی به ما کمک می کند تا ما آنچه که مخاطب آمادگی دریافتش را دارد، منتقل کنیم؛ اگر چه به بسیاری از کارهای موجود با عنوان اجراهای مناسبتی در رسانه ها نگاه می شود، ولی به نظر من این اجراها فرصتی است که عرصه هنر به خوبی می تواند از آن استفاده کند؛ به طور مثال فضای ماه رمضان و معنویت این ماه کمک می کند که مفاهیم دینی ای که در آثار هنری وجود دارد، راحت تر به دل مخاطب بنشیند.
وی با اشاره به هدف اجرای طرح دلشدگان اضافه کرد: هدف از برگزاری این طرح این بود که بتوانیم از تمام ظرفیت های هنری کشور استفاده کنیم؛ دوستان ما در معاونت هنری از سه ماه قبل با اداره کل ارشاد استان ها برای برگزاری این طرح تعامل کردند که با تمام محدودیت های مالی ای که استان ها دارند این طرح به خوبی اجرا خواهد شد.
معاون هنری وزیر ارشاد ادامه داد: انتظار ما از رسانه ها این است که همان گونه که به دیگر رخدادهای ماه مبارک رمضان می پردازند به فعالیت های هنری این ماه نیز توجه داشته باشند.
شاه آبادی با بیان اینکه امیدواریم در پایان ماه مبارک رضمان شاهد انتشار کتاب جامع دلشدگان باشیم اظهار داشت: قصد داریم در پایان ماه رمضان از تمام کسانی که در اجرای برنامه های هنری این ماه سهیم بوده اند، قدردانی کنیم و علاوه بر آن آثار برجسته هنری ماه رمضان نیز معرفی خواهد شد.
وی در پایان با بیان اینکه طرح دلشدگان یک طرح رقابتی نیست، بلکه مجموعه رخدادهای هنری است که در ماه مبارک رمضان انجام خواهد شد، خاطر نشان کرد: نشست اختتامیه در اواخر ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد.