فخریان در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد بیان داشت: فعالیتهای قرآنی آموزش و پرورش در سه سرفصل حضور در نمایشگاه قرآن و عترت، سند تحول بنیادی و آموزش و برگزاری کلاسهای قرآنی برای دانش آموزان و والدینشان خلاصه میشود.
وی افزود: آموزش و پرورش بعد از سند تحول بنیادین که توسط شورای انقلاب فرهنگی تصویب شد و تاکیدات بسیار مهم مقام معظم رهبری رویکرد قرآنی را در دستور کار خود قرار داد.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی تاکید کرد: 10 هزار مدرسه قرآنی در حال حاضر در کل کشور در حال فعالیت هستند که از این تعداد 1050 مدرسه قرآنی در استان اوقات فراغت دانش آموزان را پر میکنند.
فخریان در تشریح عملکرد این مدارس قرآنی بیان داشت: ما دو نوع مدرسه قرآنی برنامهای و فوق برنامهای داریم که در نوع اول آن، چهار ساعت افزون بر دیگر ساعاتی که دانش آموزان ابتدایی دارند به تدریس قرآن میپردازیم؛ در مدارس قرآنی فوق برنامهای نیز که در 880 مدرسه خراسان رضوی دایر است، دانش آموزان به صورت رایگان از تدریس معلمین قرآنی بهرهمند میشوند.
وی افزود: هر دو نوع این کلاسها برای مقاطع اول، دوم و سوم ابتدایی و به صورت رایگان است.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی به ماموریت آموزش و پرورش بر مبنای سند راهبردی توسعه برنامههای قرآنی اشاره و تصریح کرد: براساس این سند وزارت آموزش و پرورش وظیفه روخوانی، روانخوانی و درک مفاهیم قرآنی را برای دانش آموزان بر عهده دارد.
فخریان ادامه داد: بر همین اساس 420 نفر از مربیان قرآنی کشور را در خراسان رضوی جذب کردهایم که این افراد یا نخبگان قرآنی هستند و یا دارای تخصص در قرآن میباشند.
وی به تواناییهای دانش آموزان دختر و پسر استان در مسابقات قرآنی اشاره کرد و گفت: امسال مانند سنوات گذشته دانش آموزان دختر خراسان رضوی در جشنواره بزرگ قرآن، نهج البلاغه و نماز توانستند با 13 عنوان، رتبه اول را کسب کنند و این در حالی است که تیم پسران نیز با هشت عنوان، رتبه دوم کشوری را از آن خود کردهاند که این برای ما جای مباهات و خوشحالی است.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص رسیدن به 10 میلیون حافظ قرآنی اشاره و تصریح کرد: براساس این خواسته رهبر معظم انقلاب در حال حاضر ما سه میلیون حافظ قرآن داریم که از این تعداد 230 هزار دانش آموز را از خراسان رضوی جذب کردهایم که این فراگیران از یک تا 30 جزء قرآن را حفظ کردهاند.
فخریان به حوزه مدارس غیر انتفاعی در خصوص ترویج قرآن اشاره و بیان داشت: خوشبختانه از 1000 حوزه مدارس غیر دولتی ما 450 حوزه رویکرد قرآنی و 80 حوزه رویکرد سقفی قرآنی دارد؛ البته تلاش میکنیم تا بتوانیم در چند سال آینده تمامی دانش آموزان مادر همه مقاطع با قرآن خو گرفته و درس قرآن در میان دروس پایه ما به عنوان درس تخصصی نهادینه شود.
وی در پایان در خصوص سبک زندگی گفت: بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص سبک زندگی در خراسان شمالی به این موضوع اشاره داشت که ما باید زندگیمان را به سمت روایات قرآنی و زندگی اهل بیت(ع) شبیه کنیم؛ بر همین اساس ما نیز در کلاسهای ضمن خدمتی که برای معلمان میگذاریم از هشت جلسه؛ چهار جلسه را در سبک زندگی در بحث پوشاک، شیوه رفتار و تربیت کودک اختصاص دادهایم.