به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، خبرنگاران نیشابور روز گذشته پس از شنیدن موضوع و استعفای سرپرست جدید دانشکده علوم پزشکی نیشابور در ساختمان ساختمان اداری این دانشکده حضور یافته و طی برگزاری نشست خبری موضوع را جویا شدند که سرپرست مستعفی دانشکده علوم پزشکی نیشابور در این خصوص گفت: به دلیل عدم ارتقای این دانشکده به دانشگاه و عذرخواهی از مردم این شهرستان از مسئولیت خود استعفا دادهام.
اباصلت برجی بیان داشت: اکثر نارساییهایی که در شبکه بهداشت و درمان وجود دارد و این نارساییها با شرایط زمانی رشد نکرده به دلیل این است که دانشکده علوم پزشکی نیشابور به دانشگاه تبدیل نشده است. همانطور که شهرهای همجوار شبکه درمان آنها به دانشگاه تبدیل شده دانشکده نیشابور هم باید همزمان با شروع انقلاب اسلامی به دانشگاه تبدیل می شد چرا که از طریق دانشگاه شدن است که این پیشرفت صورت می گیرد.
برجی با بیان اینکه رایزنیهای زیادی با نمایندگان مجلس و مسئولین شهری در خصوص ارتقای این دانشکده به دانشگاه و همچنین گرفتن رشته های جدید برای این دانشکده داشته ایم، با این وجود بعد از سه سال نتیجه چندانی حاصل نشد.
وی ادامه داد: دانشکده نیشابور برای گرفتن رشتههای جدید و همچنین تبدیل شدن به دانشکده با توجه به ضوابط وزارت خانه پیش رفته که البته این ضوابط در هیچ کجا برای دانشگاه شدن رعایت نمیشود ولی ما سعی کردیم این ضوابط را در نیشابور رعایت کنیم، در رشتههایی که تقاضا داده شد فضای آموزشی آن را مهیا کردیم ولی متاسفانه رشتههای جدیدی به نیشابور اختصاص داده نشد مثلا برای رشته بهداشت عمومی و بهداشت حرفهای هیئت علمی، شرایط کلاس و آزمایشگاهی را آماده کردیم.
وی افزود: علی رغم تمام تلاش های مسئولین این دانشکده به طور ناگهانی متوجه شدیم دانشکده علوم پزشکی تربت حیدریه که شرایط نیشابور را دارا میباشد با اختصاص چهار رشته جدید به 9رشته ارتقا یافت و به یکباره به دانشگاه تبدیل شده اما این اتفاق برای نیشابور محقق نشد.
سرپرست مستعفی دانشکده علوم پزشکی نیشابور که هنوز استعفای وی پذیرفته نشده، گفت: ما تا حد زیادی پتانسیل و زیرساخت های بیشتری نسبت به تربت حیدریه داریم، این یعنی تبعیض و بی عدالتی.
برجی با اشاره به پایان روزهای آخر دولت یازدهم بیان داشت: تا زمانی که دولت جدید سیاستگذاری خود را انجام داده، طول میکشد و امکان دارد دولت جدید با دادن رشته های جدید و همچنین تبدیل شدن این دانشکده به دانشگاه موافقت نداشته باشد.
وی بیان داشت: دانشکده پیراپزشکی که رشته اتاق عمل و هوشبری شامل آن می شود، زیرساخت آن فراهم است و با این تفاسیر برای تبدیل شدن به دانشگاه نیاز نیست که بخواهیم گامی بلند برداریم، با این وجود هم اکنون چه عامل و روش خاصی برای تربت حیدریه به کار گرفته شده که دانشکده آن تبدیل به دانشگاه شده است، مشخص نیست وگرنه روال قانونی برای تبدیل شدن دانشکده علوم پزشکی نیشابور به دانشگاه فراهم بود.
وی افزود: عوامل متعددی در خصوص اینکه این دانشکده به دانشگاه تبدیل شود، وجود دارد اما ای کاش بحث روند ضوابط و امکانات و تجهیزات میبود جایی که تربت و نیشابور در هیات امنا و روند چذب با هم عمل کرده و کاملاً از توانمندیهای یکدیگر مطلع هستیم همچنین فضای آموزشی 1200متری برای نیشابور خریداری و مجهز شده که این فضا را هم اکنون تربت حیدریه ندارد ولی تربت حیدریه توانسته است رشته جدید را گرفته و این یعنی اینکه از یک راه هایی که در تصور ما نمیگنجد، تربت توانسته از این طریق به دانشگاه تبدیل شود.
دانشکده علوم پزشکی نیشابور توان رشتههای جدید را دارد
معاونت توسعه و قائم مقام دانشکده نیشابور نیز در ادامه این نشست خبری گفت: نیشابور با توجه به امکانات موجود مشکلی برای جذب متخصص و فوق تخصص ندارد همچنین در حال حاضر متقاضی هیئت علمی و دانشجو به خارج از شهرستان کمتر وجود دارد.
دکتر حسن زاده بیان داشت: هم اکنون در دانشکده علوم پزشکی نیشابور کارهای خوبی انجام شده وبرای دانشکده پرستاری و مامایی و علوم پزشکی نقشه جامع تهیه شده است.
وی ادامه داد: در خصوص بخش آموزش این دانشکده دو ساختمان در خیابان رازی خریداری شده و در بخش بیمارستانی و درمانی، بیمارستان 320تختخوابی نیز مصوب و اعتبار آن مشخص شده است.
معاونت توسعه و قائم مقام دانشکده نیشابور افزود: برای برنامه توسعه پنجم تعداد تخت بیمارستانی در این شهرستان به 1000تخت بیمارستانی خواهد رسید.
وی در خصوص جذب هیات علمی مورد نیاز برای این دانشکده بیان داشت: در این خصوص هیئت عملی جذب شده، ساختار تشکیلاتی تفصیلی اخذ و مصوب شده بنابراین جایگاه علمی و هم سازمانی جذب شده و در حال حاضر 2000نفر نیروی انسانی در این دانشکده
مشغول به خدمت رسانی در شهرستان نیشابور میباشند.
حسنزاده تاکید کرد: مجموع این موارد مقدمهای است که اگر قرار رشتهای جدید به این دانشکده افزوده شود، نیشابور توان اداره آن را دارد.
وی با اشاره به اینکه در زمینه تجهیزات، دستگاههای سیتیاسکن، سنگشکن وMRI خریداری شد، افزود: ساخت بیمارستان سوم دولتی نیشابور در دست مسکن و شهرسازی است که فقط تغییراتی در کروکی ایجاد شد و کار طبق روال پیش میرود که البته سال قبل بهدلیل محدودیت اعتبار نتوانستیم در بحث ساخت کار چندانی بکنیم.
آماده کردن آزمایشگاه برای بازدید مسئولین علی رغم کمبود بودجه
مسئول امور دانشجویی و فرهنگی این دانشکده نیز در ادامه گفت: ما برای اینکه بتوانیم در سال آینده یک رشته به رشتههای درسی دانشجویان اضافه کنیم تلاش داشتهایم که زیرساخت ها را فراهم کنیم تا بازدید کارشناسی را در این خصوص از نیشابور انجام شود.
وی در خصوص بازدیدهایی که وزارت علوم تا کنون از این دانشکده داشته است، بیان داشت: در طول سال گذشته سه بازدید پیش بینی شده بود که این اتفاق نیز افتاد و سال گذشته با توجه به کمبود اعتباری که با آن مواجه بودیم توانستیم آزمایشگاه خود را برای انجام این
بازدیدها آماده کنیم.
موضوع دانشکده نیشابور را شخصا پیگیری میکنم
پس از پایان این جلسه خبرنگاران در ساختمان معاونت استانداری و فرماندار شهرستان نیشابور حضور یافته و طی نشستی با فرماندار این شهرستان موضوع را پیگیری کردند.
اسفندیار جلایر در این نشست گفت: با توجه به ظرفیت ها و قابلیتهایی که شهرستان نیشابور دارد، این حق مسلم نیشابور است که به دانشگاه ارتقا یابد.
فرماندار نیشابور بیان داشت: ما باید از مجاری قانونی پیگیر این موضوع بوده و از حق نیشابور دفاع میکنیم و از مسئولین ذیربط تقاضا داریم تا در این خصوص تجدید نظر داشته باشند.
وی افزود: اگر تشخیص آنها در بحث مقایسهای است، مطمئنا ظرفیتها و قابلیتهای نیشابور بیش از شهرستانهای دیگر است و باید حق وحقوق نیشابور داده شود.
وی با بیان اینکه این موضوع را شخصاً پیگیری خواهد کرد، بیان داشت: اگر موارد و یا آسیبی بوده که مسئولین ذیربط پیگیری نکرده اند، و یا اینکه مشکل اعتباری بوده، تقاضا داریم مسئولین در وزارت بهداشت این موضوعات را بررسی کنند.