گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، صدا و سیما به عنوان دانشگاه عمومی یک جامعه نقش ارزنده ای در ترویج فرهنگ دینی و ملی آن منطقه دارد؛ به گونه ای که سهل انگاری این نهاد در توجه جدی به جذب مخاطبان و داشتن برنامه های سازنده در جهت ترویج فرهنگ و اعتقادات آنها، باعث روی گردانی مخاطب از این مرکز تلویزیونی و توجه به دیگر مراکز و شبکه های مجاز و غیر مجاز می شود.
راه اندازی شبکه های تلویزیونی محلی، راهکاری برای توجه هر چه بیشتر به احیای فرهنگ بومی هر استان و جذب مخاطبان استانی برای مقابله با هجمه گسترده رسانه های دشمن بوده است.
اینکه شبکه استانی دنا تا چه اندازه توانست در رسیدن به این مهم موفق باشد، فرصت دیگری را می طلبد که با توجه به ظرفیت 24 ساعته شدن این در موقع دیگری به آن پرداخته می شود.
آنچه به آن پرداخته می شود، کارکرد این شبکه بومی و محلی در ماه مبارک رمضان و میزان موفقیت آن در تولید برنامه های نو و جذب مخاطب استانی و غیر استانی است.
مسلم رحیمی، مدیرکل صدا و سیمای مرکز کهگیلویه و بویراحمد توجه به فرهنگ بومی، اسلامی و قرآنی را یکی از اولویت های این شبکه استانی ارزیابی کرد و گفت: برای ماه مبارک رمضان با توجه به این رویکرد، از مدت ها قبل به تدارک برنامه هایی برای غنا بخشیدن به برنامه های این ماه پرداختیم.
وی افزود: یکی از برنامه هایی که هر روز چهار بار از شبکه های صدا و سیمای استان پخش و باز پخش می شود، برنامه زنده جزء خوانی قرآن از مصلای امام خمینی (ره) یاسوج است که از پیش از ماه مبارک برای اجرای هر چه بهتر آن برنامه ریزی شده است.
نکته قابل توجه در اجرای این برنامه ساعات پخش و باز پخش آن از صدا و سیما مرکز استان است که به گونه ای برنامه ریزی شده است تا در ساعات مختلف شبانه روز مخاطبان بتوانند در یکی ازچهار زمان در نظر گرفته شده، با قرائت قرآن همراهی کنند.
این برنامه مورد استقبال و اقبال جمع زیادی از مردم قرار گرفت و حتی در شهرهای دیگر استان که پخش زنده ای در کار نیست، الگویی شد تا عصر ها مردم آن شهر را برای تلاوت قرآن دور هم جمع کند.
حضور پرشور قشر های مختلف مردم علی الخصوص جوانان و نوجوانان در این برنامه قابل توجه است.
حرکت جالب توجه و تازه دیگری که امسال در صدا و سیمای مرکز دنا انجام شد، توجه به فرهنگ اهدای عضو در استان بود که با توجه به بالا بودن روحیه ایثار در بین مردم این خطه، توانست مخاطبان زیادی را به خود جذب کند.
در این برنامه از پدر، مادر و بستگان فردی که مرگ مغزی شده و اعضای خود را به بیماران نیازمندی اهدا کرده است، دعوت می شود و ضمن تجلیل از بازماندگان و دادن روحیه به آنها، باعث بالا رفتن روحیه ایثار در بین مردم می شود.
پخش گزارش هایی از مشکلات و نیازمندی های مختلف مردم روزه دار این ماه نیز مورد توجه برنامه سازان شبکه دنا قرار گرفت که باعث رفع مشکل برخی از نیاز مندان هم استانی توسط خیرینی که این برنامه ها را مشاهده می کردند، شد.
رحیمی در این خصوص بیان داشت: در پایان پخش گزارشی که چند شب پیش به بیان مشکلات یکی از مناطق استان می پرداخت، چهار تا پنج خیر با صدا و سیما تماس گرفتند و درخواست داشتند که به مردم آن نقطه کمک کنند.
توجه به باورهای دینی مردم استان با توجه به روحیه عشایری آنها و تلفیق فرهنگ بومی با اعتقادات دینی آنها نیز از نکات قابل توجهی است که دنا در ماه رمضان امسال به آن پرداخت.
مدیرکل صدا و سیما مرکز استان در این خصوص بیان داشت: در راستای توجه به سحر و افطار در عشایر و فرهنگ عشایری در ماه مبارک رمضان، گروه های تولیدی ما شب میهمان عشایر می شوند و گزارش های بسیار زیبایی از آنها می گیرند و پخش می کنند که مورد توجه زیادی قرار گرفته اند.
فرهنگ حسنه ضیافت و افطاری دادن هر چند به صورت کم و بیش در بین مردم وجود دارد؛ اما صدا و سیمای مرکز استان با توجهی که در این ماه رمضان به آن نشان داد باعث پر رنگ تر شدن این سنت حسنه در بین صنوف و اقشار مختلف مردم شده است.
رحیمی به توجه صدا و سیما به سنت اشاره کرد و گفت: ترویج سنت حسنه افطاری دادن در صنوف و مشاغل مختلف مد نظر قرار گرفت و شاهد بودیم که امسال کوچه و بازار ، پزشکان، بیمارستان ها و بازار رونق خوبی در افطاری دادن به مردم دارد که نشان می دهد جنب و جوش خاصی امسال در بین مردم روزه دار وجود دارد.
وی به دیگر برنامه های صدا وسیما در ماه رمضان اشاره کرد و گفت: ویژه برنامه های سحر و افطار در مرکز دنا به صورت زنده و با حضور کارشناسان مختلف مذهبی، اجتماع، احکام و پزشکی پخش می شود و برنامه های ویژه ای برای شب های قدر، ایام عید فطر، پخش زنده نماز عید فطر و انعکاس مطلوب آن در نظر گرفته شده است.
مدیرکل صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد افزود: پخش بسته های تامینی با استفاده از آیات قرآن، سخنان بزرگان مفسرین قرآن و چهره های سر شناس حوزه علمیه، ارتباط با مراکز مختلف که برنامه خاصی اجرا می کنند مثل ضیافت اندیشه دانشجویان، بیمارستان ها و افردای که شغلشان ایجاب می کند لحظه افطار و سحر در خانه نباشند و توجه ویژه به کلاس های قرآن، خادمین، قاریان و واقفان قرآنی از جمله دیگر برنامه های این مرکز در ماه مبارک رمضان می باشد.
وی پخش سریال های متناسب ماه رمضان، پخش برنامه هایی برای تشویق خیرین در کمک به زندانیان جرایم غیر عمد و توجه به هفته اکرام ایتام را از دیگر برنامه های این شبکه استان ذکر کرد.
رحیمی به اقبال جوانان از ماه رمضان اشاره کرد و گفت: در ماه رمضان امسال، نسبت به سال های گذشته، حرمت ماه رمضان بیشتر نگه داشته شد و اگر بنا به دلایلی شخصی نمی تواند روزه بگیرد در ملا عام حرمت ماه رمضان را رعایت می کند.
تلاش های دست اندرکاران شبکه استانی دنا قابل تقدیر است؛ اما باید به این نکته توجه داشت که صدا و سیمایی که چنین توان و ظرفیتی برای پخش برنامه های خوب و مورد قبول مخاطب در یک ماه خاص از سال را دارد چرا در ماه های دیگر توجه شان را به تولید محتوای مناسب جلب نمی کنند.