گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، با سپری شدن ایام تلخ و شیرین امتحانات خردادماه، دانشگاه ها با برگزاری دوره های علمی، فرهنگی و معرفتی، طعم شیرین تابستان را به کام دانشجویان می چشانند.
برخی دانشجویان هم گویا قراداد 12 ماهه با دانشگاه بسته اند و با ترم تابستانی و استرس امتحان و نمره و پاس شدن یا نشدن، این ایام نه چندان شیرین را می گذرانند.
ایامی از فراغت هم برای اساتید و کارمندان حاصل شده است تا با شرکت در مسابقات و طرح های مختلف، روزگاری متفاوت را در دانشگاه تجربه کرده و در جهت ارتقای سطح علمی، فرهنگی و معرفتی خود فرصت بیشتری داشته باشند.
دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) یکی از چند دانشگاه استان قزوین است که در تابستان حضور دانشجویان در آن برای گذراندن ترم تابستانی به صفر می رسد و جز چند تن که در پی ارائه پروژه و کارآموزی هستند، دانشجوی دیگری به چشم نمی خورد.
یکی از ویژگی های منحصر به فرد استان قزوین، حضور دانشجویان غیرایرانی است که برای تحصیل در هر رشته ای در هر یک از دانشگاه های استان قزوین و دیگر استان های بومی، موظف به آموزش زبان فارسی در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) هستند که این دانشجویان با دوره های آموزشی فشرده در تابستان جای خالی دانشجویان ایرانی این دانشگاه را پر کرده اند.
شاید خالی از لطف نباشد که چندی با مسئولان فرهنگی و آموزشی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) به صحبت نشسته و از فعالیت های علمی، فرهنگی و معرفتی که در تابستان سال جاری برای دانشجویان و اساتید و کارمندان این دانشگاه در نظر گرفته شده است، جویا شویم.
اهتمام ویژه مسئولان فرهنگی بر تحقق سبک زندگی و رشد عقلانیت در دانشجویان
فرزاد جهان بین، معاون فرهنگی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) با اشاره به سیاستها و اهداف فعالیت های فرهنگی در دانشگاه بیان داشت: در سال تحصیلی گذشته ذیل سیاست ها و دستوالعمل هایی که در شورای فرهنگی به تصویب رسیده است، بر سبک زندگی اسلامی و رشد عقلانیت دانشجویان اهتمام ویژه ای صورت گرفته است.
وی افزود: برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه از مصادیق بارز فعالیت های فرهنگی در راستای رشد عقلانیت بود.
معاون فرهنگی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) تقویت روحیه مسئولیت پذیری در بین دانشجویان را از مهارت های زندگی دانست و بیان داشت: در جهت افزایش روحیه مسئولیت پذیری دانشجویان، نشست های معرفتی و آموزشی با حضور سخنرانان مجرب بصورت ماهانه در سال تحصیلی برگزار شد و کلاسهای آموزشی تخصصی در راستای اشتغال زایی در دوره هایی در تابستان نیز ادامه دارد.
تابستانی پربار برای اساتید و کارمندان دانشگاه امام خمینی(ره)
جهان بین با اشاره به تعطیلی آموزشی دانشگاه و ارائه نشدن ترم تابستان در این دانشگاه خاطرنشان کرد: با توجه به ایام تابستان و حضور نداشتن دانشجویان در دانشگاه، فعالیت های فرهنگی برای اساتید و کارمندان و دانشجویان غیر ایرانی که در مرکز زبان دانشگاه مشغول آموزش زبان فارسی هستند، معطوف شده است.
معاون فرهنگی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) بیان داشت: در ایام ماه رمضان، معاونت فرهنگی دانشگاه با همکاری معاونت توسعه و پشتیبانی، مسابقه کتابخوانی برای خانواده های کارمندان و اساتید دانشگاه برگزار کرد.
وی ادامه داد: سئوالات مسابقه از کتاب «تفسیر جزء 30 قرآن کریم» نوشته حجت الاسلام قرائتی طراحی شده است که 80 کتاب به صورت رایگان در سبد کالای رمضان کارکنان و اساتید قرار گرفت.
جهان بین در بیان دیگر فعالیت های فرهنگی ویژه اساتید و کارمندان دانشگاه به برنامه های ویژه ماه رمضان در مجتمع کوی اساتید اشاره کرد و گفت: برگزاری نماز جماعت صبح به همراه قرائت دعای هر روز ماه رمضان، برگزاری نماز ظهر و عصر همراه با تفسیر قرآن و نهج البلاغه و ختم یک جزء قرآن کریم، برگزاری نماز مغرب و عشاء همراه با پرسش و پاسخ در خصوص احکام و برگزاری مراسم شب های قدر از جمله برنامه های اجرا شده در مجتمع کوی اساتید دانشگاه بین الملل امام خمینی(ره) است.
معاون فرهنگی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: اردوی تفریحی دو روزه ویژه خانواده های اساتید و کارمندان از جمله برنامه های فرهنگی در آینده است.
ارتقای بینش و بصیرت دینی دانشجویان غیرایرانی در برنامه های فرهنگی ماه رمضان
وی در خصوص فعالیت های فرهنگی صورت گرفته برای دانشجویان غیرایرانی بیان داشت: با توجه به حضور دانشجویان غیرایرانی از کشورها و مذاهب مختلف دینی در ماه رمضان، برنامه های مختلف و ویژهای را برای ارتقای بینش و بصیرت دینی با استفاده از آموزههای اسلامی در بخشهای قرآنی، ورزشی، سیاسی و اجتماعی برگزار کردیم.
جهان بین افزود: حضور مشاوران دینی و تبلیغ چهره به چهره مسائل دینی در جهت معرفتافزایی دینی و مذهبی و معرفی اسلام ناب محمدی(ص) در خوابگاه های خواهران و برادران صورت گرفت.
معاون فرهنگی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) تصریح کرد: سفره های افطاری در جمع دانشجویان غیرایرانی با هدف آشنایی آنان با فرهنگ روزه و اطعام برپا شد که با اقامه نماز مغرب و عشاء و بیان احکام دینی همراه بود.
وی بیان داشت: در بخش فعالیتهای قرآنی، علاوه بر جزءخوانی هر روزه قرآن کریم در نمازخانه و خوابگاهها، برگزاری محافل انس با قرآن، مناجات سحری، جلسه تفسیر، مسابقات قرآن و بازدید از بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در دو بخش خواهران و برادران از جمله برنامههای قرآنی برای دانشجویان غیرایرانی به شمار می آید.
ارتقاء سطح علمی، معرفتی و فرهنگی اساتید در طرح دانش افزایی
داوود پورمحمد، مدیر برنامه ریزی و ارزشیابی آموزشی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تصریح کرد: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها برای اولین بار در تابستان 1390 طرح ضیافت اندیشه را برای اساتید برگزار کرد، سپس قانونی به نام آیین نامه دانش افزایی و توانمندسازی هیات علمی به دانشگاه ها ابلاغ شد که بنا بر آن در تابستان امسال 127 نفر از 240 نفر از اعضای هیات علمی استان قزوین، در این طرح شرکت کردند.
وی افزود: این دوره ها دارای 10 ماده است که پنج دوره مهارتی آن شامل اندیشه اسلامی و مبانی انقلاب اسلامی، اخلاق حرفه ای، اصول تعلیم و تربیت اسلامی، معرفت شناسی اسلام و تاریخ علم و تمدن اسلام است.
مدیر برنامه ریزی و ارزشیابی آموزشی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بیان داشت: پنج دوره مهارتی آن نیز شامل ضوابط و مقررات دانشگاهی، روش و فنون تدریس، روش و مدیریت تحقیق، روش ارزیابی فعالیت های آموزشی و پژوهشی و چگونگی استفاده از اطلاعات علمی و منابع الکترونیک می شود.
پورمحمد خاطرنشان کرد: در نظر داریم اصول تعلیم و تربیت اسلامی را مجدد در شهریورماه امسال برگزار کنیم.
وی بیان داشت: گواهینامه این طرح که در سال های گذشته با نام ضیافت اندیشه اساتید برگزار می شد، معادل گواهینامه ضیافت اندیشه است.
مدیر برنامه ریزی و ارزشیابی آموزشی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در پاسخ به اینکه این طرح چه هدفی را دنبال می کند، تصریح کرد: باتوجه به اینکه ما تنها مجری این طرح هستیم، نمیتوانیم نظر شخصی خود را از اجرای این طرح بیان کنیم؛ اما با توجه به مفاد آیین نامه طرح، می توان هدف از آن را ارتقاء سطح علمی، معرفتی و فرهنگی اساتید دانست.
تپش نبض دانشگاه با حضور بسیجیان در طرح های تابستانی بسیج دانشجویی
راضیه ذال بیگی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) فعالیت های بسیج را در تابستان 92 در سه بخش، اردوهای جهادی بسیج سازندگی، طرح طلیعه حکمت و طرح ولایت عنوان کرد و گفت: گروه های جهادی در تیرماه سال جاری در دو گروه برادران و خواهران با محوریت فعالیت های عمرانی توسط برادران و فرهنگی – آموزشی با حضور گروه خواهران، به مناطق محروم استان اعزام شدند.
وی افزود: در تیر و مردادماه امسال، طرح طلیعه حکمت به منظور آشنایی با سیر مطالعاتی استاد شهید مرتضی مطهری در شهرکرد با حضور دانشجویان بسیجی دانشگاه های سراسر کشور و اعزام دانشجویانی از این دانشگاه برگزار شد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) طرح ولایت کشوری را در حال برگزاری عنوان کرد و بیان داشت: تعداد محدودی از دانشجویان بسیجی با انجام آزمون و مصاحبه به این طرح اعزام کردیم و ثبت نام از دانشجویان جهت شرکت در طرح ولایت استانی نیز به پایان رسیده است.
ذال بیگی ادامه داد: طرح ولایت استانی با حضور دانشجویانی از دانشگاه های استان قزوین از 21 مردادماه در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) آغاز شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برگزاری اردوی تشکیلاتی از برنامه های شهریورماه بسیج دانشجویی است که با همکاری معاونت فرهنگی این دانشگاه انجام خواهد شد.
لازم به ذکر است، با توجه به ارائه نشدن ترم تابستان در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) و عدم حضور دانشجویان در دانشگاه، برنامه های آموزشی در این دانشگاه صورت نگرفته است و تشکل های انجمن اسلامی و جامعه اسلامی نیز در ایام تابستان فعالیتی نداشته اند.