آخرین اخبار:
کد خبر:۲۵۴۹۱۳

واگذاری بخشی از اختیارات آب و محیط زیست مجلس به شوراهای استانی

رئیس مرکز پژوهش‌های جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز گفت: واگذاری بخشی از اختیارات آب و محیط زیست در مجلس به شوراهای استان از راه‌حل‌های دانشگاهی برای برون‌رفت از مشکل کم‌آبی است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، سیدمحمدجعفر ناظم السادات امروز در نشست خبری با اشاره به بارش های فصل آتی کشور بیان کرد: همه یافته‌ها در مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی بیانگر این است که در پاییز پیش رو مقدار بارش تقریبا در سراسر کشور کم‌تر از میانگین است.

 

وی افزود: احتمال بارش در استان هایی چون آذربایجان، تهران و سمنان به 20 تا 30 درصد رسیدن زیر نرمال بارش در فصل پاییز پیش بینی شده است.

 

رئیس مرکز پژوهش های جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز با بیان اینکه پاییز امسال استان فارس با کاهش 20 تا 30 درصدی بارش همراه است، خاطرنشان کرد: هشدار ما این است که دست‌اندرکاران کشور آمادگی لازم برای به عقب‌افتادن مقدار بارش داشته باشند.

 

ناظم‌السادات تصریح کرد: کشاورزان در پاییز امسال سطح زیر کشت خود را به امید دیم خوب افزایش ندهند.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه احتمال بارش بیشتر از حد نرمال در بهمن ماه پیش بینی شده است، عنوان کرد: در شش‌ماه دوم امسال تا اوایل فروردین‌ماه 93 بارش کم تر از میانگین در دراز مدت پیش‌بینی شده است.

 

 رئیس مرکز پژوهش‌های جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز بیان کرد: به نظر می‌رسد کمبود بارش امسال خشکی هوا و بیماری‌های آلرژیک را افزایش دهد.

 

ناظم‌السادات بیان کرد: متأسفانه در کشور ما منابع آب رو به کاهش است و طبیعتا گرما افزایش پیدا خواهد کرد.

 

وی بیان کرد: در دریاچه بختگان، مهارلو و پریشان برای هر متر‌مکعب تبخیر آب از آن دریاچه‌ها 600 میلیون کالری انرژی خورشید جذب می‌شود.

 

استاد دانشگاه شیراز گفت: با توجه اینکه آب زیرزمینی و سطحی بی‌رویه و افسارگسیخته مصرف کرده‌ایم با پدیده گرمایش منطقه ای به جز افزایش گرمایش جهانی رو به رو شده‌ایم.

 

ناظم السادات بیان کرد: بر اساس تحقیقات به عمل آمده نرخ افزایش دما در شهرهای بزرگی مانند شیراز، مشهد حدود هشت درجه سانتیگراد در یک قرن است؛ در صورتی که گرمایش جهانی دو تا سه درجه پیش‌بینی می‌شود که مازاد آن ناشی از رفتارهایی است که با محیط زیست شده است.

 

وی افزود: تصاویر ماهواره‌ای نشان دهنده این است که در چند سال گذشته سطح زیر کشت کاهش پیدا کرده است.

 

رئیس مرکز پژوهش های جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز با بیان اینکه انتقال آب از یک حوزه به حوزه دیگر امنیت زیادی در آینده ندارد، گفت: آب هر شهری برای خود منطقه باید استفاده شود، باید اقداماتی اندیشیده شود که آب را در شیراز و در اطراف شیراز تولید کنیم.

 

ناظم‌السادات ادامه داد: تغییر اقلیم در ایران با شتاب بیش از حد معمول به وجود آمده است، شیب این افزایش با گذشت زمان بیش تر می شود.

 

رئیس مرکز پژوهش های جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راه حل‌های دانشگاهی برای برون رفت از مشکل کم آبی گفت: در همه کشورهای پیشرفته دنیا حزب‌ها و گروه ‌های سبز دوستدار محیط زیست فعال هستند  و نیاز است چنین گروه هایی در مجلس ما ایجاد شود.

 

وی واگذاری بخشی از اختیارات آب و محیط زیست در مجلس به شوراهای استان را از دیگر راه حل‌های دانشگاهی برای برون رفت از مشکل کم آبی ذکر و خاطرنشان کرد: نیاز است تصدی‌گری وزارت نیرو بر آب کم شود و این قدرت به اتحادیه های کشاورزان واگذار شود.

 

رئیس مرکز پژوهش‌های جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز همچنین در خصوص بارور‌کردن ابرها گفت: بارورکردن ابرها در مکان، زمان و مقدار بارش محدودی انجام می شود که بیشترین بارش کشور از جامع به سمت مایع پیش می رود که نیاز است در این زمینه شیوه مدیریتی بارش تغییر کند.

 

ناظم السادات در پایان گفت: بارش های منظم پس نیمه اول آبان پیش‌بینی شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار