حسن روحانی با شعار اعتدال روی کار آمده است اما امروز راهی را در پیش گرفته که خاتمی آن روز دنبال کرد.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»- امیر علی جهاندار؛ روزی که سید محمد خاتمی کاندیدای ریاست جمهوری شد با قانون اساسی به دانشگاه تهران رفت که بگوید می خواهد بر مدار قانون عمل کند. وی برای ارتباط با همه هم ملاک قانون را مطرح می کرد اما بر این مدار نماند و حتی رهبر انقلاب در مورد کاندیداتوری وی در جلسه با نماینده کاندیداها بعد از انتخابات 88 فرمودند: «آقای خاتمی کاندیدا شد، ایشون اومد به من گفت که رهبری باید در چهارچوب قانون اساسی باشه، من گفتم حرف خوبی زدی ولی یک چیز و به شما بگم؟! شما رئیس جمهوری خواهی بود که بیشترین تقاضاها را از من خواهی کرد، که از اختیارات فرا قانونیم استفاده کنم. آقای خاتمی بارها از من خواستند که از اختیارات فرا قانونی رهبری استفاده کنم و من گفتم که مکتوب کن. آقای خاتمی همه اینها رو مکتوب کرد که خواهش میکنم از اختیارات فراقانونی خودتون استفاده کنید. در بین رئیس جمهورها شخصی که بیشترین درخواست را برای حل بحران ها از من داشت، ایشان بود.»
محمد خاتمی با روی کار آوردن جریانی تندرو که مسببین غائله هایی چون روزنامه های زنجیری، توهین به مقدسات، اتفاقات تلخی چون کوی دانشگاه و... بودند باعث شد دولت از مدار اصلی خود که ریاست قوه اجرایی کشور و رسیدگی به وضع مردم است خارج شود و بدان جا برسد که بابک داد نویسنده شخصی خاتمی در همان اولین سالهای ریاست وی بنویسد: «می بینم که مردم، چگونه بدبین و دلزده می شوند! چیزی که مسئولان اصلاح طلب متوجه نشدند این حقیقت بود که آن پوست موزها، روزی زیر پایشان خواهد رفت که رفت؛ و اصلاحات را هم عقیم خواهد ساخت و بر زمین خواهد کوفت، که کوفت!»
حالا حسن روحانی با شعار اعتدال روی کار آمده است ، اما امروز راهی را در پیش گرفته که خاتمی آن روز دنبال کرد، یعنی میدان دادن به تندوری و افاطی گری ها و میدان دادن به تندروها ثمره ای جز خارج شدن از مدار قدرت ندارد. روشن است که ملت ایران با توجه ویژگی شاخص آقای روحانی یعنی استقلال شخصیتی به وی رأی داده است و از طرفی رئیس جمهور تبلور شخصیت ملی است و تلاش عدهای برای مخدوش کردن این تصویر از رئیس جمهور و تقلیل آن درحد تدارکاتچی برخی چهرههای سیاسی تاریخ مصرف گذشته به نوعی ظلم به ملت و انتخاب آن است.
بدون شک روحانی بر حسب وعدههایی که به ملت داده است و مورد انتظار مردم هست، به دنبال پیگیری یک عزم ملی برای حل مشکلات معیشتی جامعه، آرامش روانی و کارآمدی است و این در پرتو مدیریت رئیس جمهور در قامت یک شخصیت ملی، مستقل و فوق رجال سیاسی کشور ـ و نه ذیل آنان ـ شکل میگیرد. فلذا خود رئیس جمهور منتخب نیز باید درباره جلوگیری از شکل گیری چنین فضایی کاملاً هوشیار باشد. در این راستا لیست پیشنهادی حسن روحانی برای دولت یازدهم منتشر شد و چهره هایی که در فتنه و حوادث دیگر نقش داشته اند به چشم میخورند.
زنگنه؛ وزیری برای تمام فصول!
حسین شریعتمداری، در سرمقاله کیهان، بعداز مراسم تحلیف رئیس جمهورنوشت: آیا کسی که در دوران تصدی چندین و چند ساله وزارت نفت، پروندههای مفتوح و پاسخ ندادهای از انعقاد قراردادهای خسارتآفرین و بعضا شبیه ترکمنچای داشته و از جمله در قرارداد ننگین «کرسنت»، گاز ایران را بدون طی مراحل قانونی و از طریق واسطههای رشوهدهنده با 14 برابر زیر قیمت روز به طرف خارجی واگذار کرده است و... میتواند امین ملت ایران در وزارت حساس و سرنوشتساز نفت باشد؟
مسعود میرکاظمی رئیس کمیسیون انرژی مجلس نیز نسبت به گفته های زنگنه به خصوص در خصوص ژنرال های! کابینه واکنش نشان داد و گفت که واقعا تأسف میخوریم فردی که هنوز صلاحیتش بررسی نشده بیاید اینگونه اظهارنظر کند و باید از مدیران نفتی عذرخواهی کند.
ظریف؛ سرحلقه اصلی نیویورکی ها
محمدجواد ظریف از عناصری است که بر خلاف شعار اعتدال روحانی، پیرامون او حرف و حدیث های بسیاری وجود دارد؛ از هماهنگی دیدار خاتمی با جورج سوروس تئوریسین کودتاهای مخملی تا ارتباطات پنهان و آشکار با عناصر مرتبط با بیگانگان و فراری نظیر سیروس ناصری و موسویان. استقبال گسترده رسانه های صهیونیست آمریکایی از طرح نام ظریف هم بر این ابهامات افزوده است.
مهدی سلطانی از دیپلمات های باسابقه وزارت خارجه و معاون سابق نمایندگی ایران در سازمانهای بین المللی در وین تأکید می کند که بعد از انقلاب و تا زمانی که امام خمینی(ره) زنده بودند، هیچ کس جرأت کوتاه آمدن در مسائل بین المللی را نداشت. همین افراد در دولت هاشمی موجب تمدید NPT و امضای CTBT شدند، آنها می گفتند اگر CTBT را امضا نکنیم به دنیا اعلان جنگ داده ایم درحالی که به هیچ وجه این گونه نیست.
برنامه ریزی سفر خاتمی به آمریکا یک سال پس از پایان ریاست جمهوری وی و همچنین حضور رئیس جمهور اسبق ایران در مهمانی جورج سوروس در جریان این سفر از دیگر اقداماتی بود که گروه محمدجوادظریف موسوم به باند نیویورکی ها طراح اصلی آن به حساب می آید. زمانی که محمد خاتمی یک سال بعد از ریاست جمهوریاش قصد سفر به امریکا کرد، جرج بوش، رئیس جمهور امریکا که گفته بود شخصاً روادید خاتمی را صادر کرده و مایل است صدایی غیر از صدای احمدی نژاد را از ایران بشنود. طراح سفر خاتمی به نیویورک صادق خرازی امین خاتمی در امور خارجی بود. خرازی نیز چند سال ریاست نمایندگی ایران در سازمان ملل را برعهده داشت و از این حیث او را از اعضای باند نیویورکی ها می دانند. اما جنجالی ترین اتفاق سفر خاتمی به نیویورک دیدار او با جرج سوروس بود. کیان تاجبخش از جمله افرادی است که در این دیدار حضور داشته است. برخی مقامات درباره آن دیدار گفته بودند که سوروس در همین هفته و در یک مراسم خصوصی صرف شام در بوستون، درباره معامله بزرگ (هسته ای) با محمد خاتمی رئیس جمهوری سابق ایران گفت وگو کرد. یک ایرانی که در آن مراسم شام حضور داشت، گفت: خاتمی به ما گفت که امریکا باید مذاکره با ایران را آغاز کند. او افزود که ایران مسلماً خواهان تعلیق غنی سازی اورانیوم، اما نه به عنوان یک پیش شرط برای مذاکرات است.
همچنین ناصر نوبری رئیس وقت مرکز بررسی راهبردی وزارت خارجه در رابطه با امتیاز پشت امتیاز در ازای هیچ به دیگران از طرف ظریف می گوید: هنگامی که استراتژی ضعیف ظریف که نشان واضحی از وادادگی سیاسی داشت به ما رسید ما آن را رسماً رد کردیم. در آن ایام ما معتقد بودیم که با انجام این امر توسط ایران تمام امتیازها یا برگهای برنده از دست ایران خارج شده و باز هم غرب از میزان کم امتیازات ناراضی و خواهان امتیازات بیشتری می شود.
میلی منفرد؛ وزیری هم راستا با تفکرات معین
اما شاید بیشترین حرف و حدیث ها در دو ماه اخیر پیرامون کابینه مربوط به وزارت علوم باشد. سمتی که از دانشجویان تا اساتید و از نمایندگان تا امام جمعه تهران در مورد آن موضع گیری کرده اند و خواستار معرفی چهره ای علمی و بدور از فضای سیاسی باشد.
گزینه ای که روحانی روی او دست گذاشت نه تنها سیاسی است بلکه در بزنگاه های تشنج آفرین دانشگاه ها در دوره دوم خرداد و اتفاقات سال 88 حضور موثر داشته است. جعفر میلی منفرد که استاد دانشگاه امیرکبیر است در دوران اصلاحات معاونت دانشجویی وزارت علوم را بر عهده داشت و تنها گزینه ای بود که در هنگامه های استعفای معین بعنوان سرپرستی وزارت علوم برگزیده می شد وی از افراد تاثیر گذار 18 تیر 78 بود و در اتفاقات سال 82 که منجر به حکم پیگیری امنیتی، اطلاعاتی و قضایی دانشجویان از سوی معین شد نقش اساسی داشته است.
از طرفی همراهی او با جریان فتنه در سال 88 او را به عنوان یک چهره تندرو تثبیت کرده است نمایندگان مجلس را به این تضمین رسانده است که حضور وی در دانشگاه منجر به دور شدن از پیشرفت های علمی و سیاسی کاری در فضای دانشگاه می شود.
در همین راستا مهدی رفیعی دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر با اشاره به برخی از اقدامات گزینه پیشنهادی وزارت علوم در فتنه 88 در دانشگاه امیرکبیر گفته است: وی در انتخابات سال 88 از اعضای محوری تحصن اساتید مسجد دانشگاه امیرکبیر بود و از موافقان لغو امتحان و تعطیلی امتحانات بود. رفیعی افزوده: از نظر اندیشه فکری و خط مشی سیاسی انتقادات جدی به وی وارد است و از نظر سیاسی و فکری چیزی از معین وزیر علوم دوران اصلاحات کم ندارد.
محمد صالح جوکارعضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به حضور وزیران پیشنهادی دفاع و امور خارجه در جلسه کمیسیون امنیت ملی گفت: خط قرمز اصلی در مورد رای اعتماد به وزیران روحانی فتنه 88 است، وزیران پیشنهادی که سابقه ای در فتنه 88 داشته باشند قطعا رای اعتماد مجلس را به دست نخواهند آورد.
حال باید منتظر رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی باشیم ولی در صورت رای آوردن این چهره های شاخص بین اصلاح طلب ها با سابقه های امنیتی-سیاسی مشخص میشود که نمایندگان حقوق ملت را نادیده گرفته اند و قطعا باید پاسخگو باشند.
انتشار این یادداشت از سوی «خبرگزاری دانشجو» به منزله تایید محتوای آن نمیباشد و آماده انعکاس تمامی نظرات هستیم.
الان بحث اصولگرا و اصلاح طلب نيست چراکه خيلي از اصولگرا ها هم موضع مشخصي ندارند موضوع اين است که اکثر وزراي پيشنهادي وزراي دوران آقاي هاشمي و دولت اصلاحات بودند
در اين دولت همه چيز گنجانده ميشود به غير از اعتدال
مالک
۰۰:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
بديهي است که اصول گرايي يا غير آن بايد در عمل وچشم انداز چندين ساله ي دوران خدمت افراد معلوم گردد
حميد رضا
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۲
کدومشون اصولگراست
فقط سه تاشون يکي رحماني فضلي و دهقان و پور محمدي اونا هم معلومه نيروي لاريجاني و هاشمي هستند ولي دل شما اصلاح طلبا هم بسوزه که عارفتون رو پيچوند در حد تيم ملي
بهتر نيست که با هم آشتي بشيم؟؟؟!!! به هر حال ظرفيت انقلاب و نظام اسلامي ما اينقدر بالا هست که در هر دوره از دولتها انديشه هاي متفاوت و گوناگوني سر کار بيان و در راستاي انديشه اي خودشون فعاليت بکنن. الحمد لله اين نظام چشمان بيدار و نافذ و مهربان رهبري رو داره که اجازه نخواهد داد کسي خارج از چهاچوب ها و خطوط قرمز نظام قدم برداره و بر خلاف منافع انقلاب و مردم و نظام که همه در يک راستا هستند قدم برداره . به خدا اميدوار باشيم و دست در دست هم نهيم به مهر ميهن خويش را کنيم آباد.
در اين دولت همه چيز گنجانده ميشود به غير از اعتدال
فقط سه تاشون يکي رحماني فضلي و دهقان و پور محمدي اونا هم معلومه نيروي لاريجاني و هاشمي هستند ولي دل شما اصلاح طلبا هم بسوزه که عارفتون رو پيچوند در حد تيم ملي
دشمن از ما چي ميخواد مگه ?