به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، احمدپور ظهر امروز در جلسه شورای اداری شهرستان بابلسر، با تبیین توزیع دانشجویان در رشته ها و مقاطع تحصیلی مختلف دانشگاه های استان بیان داشت: در حال حاضر قریب به 250 هزار دانشجو در 125 دانشگاه و موسسات آموزش عالی استان مازندران در حال تحصیل هستند که 8.9 درصد سهم دانشگاه های دولتی است.
وی افزود: در همه جای دنیا به ازای هر کارشناس، سه کاردان وجود دارد و در حالیکه در حال حاضر به افراد کاردان و ماهر نیاز مبرم است، این هرم توزیع دانشجو در استان مازندران یکی از دلایل رشد بیکاری فارغ التحصیلان می باشد.
رئیس دانشگاه مازندران تصریح کرد: 49 درصد دانشجویان استان در رشته های علوم انسانی، هفت تا هشت درصد در علوم پایه و حدود 30 درصد در رشته های فنی و مهندسی مشغول به تحصیل هستند.
احمدپور بیان داشت: سهم دانشگاه مازندران با 14 دانشکده تابعه در دانشگاه های دولتی استان 12 هزارو 934 دانشجو است که بیش از 50 درصد سهم دانشگاه های دولتی استان را به عنوان دانشگاه جامع و مادر بر عهده دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تشریح وضعیت علمی و آموزشی دانشگاه مازندران گفت: دانشگاه مازندران با همکاری استانداری و زیر نظام های آموزش عالی، آمایش آموزش عالی استان را انجام داده است.
رئیس دانشگاه مازندران با بیان اینکه در سال های اخیر توسعه رشته های تحصیلی دانشگاه مازندران بر اساس نتایج آمایش آموزش عالی صورت پذیرفت، تصریح کرد: ایجاد دانشکده علوم دریایی یرای اولین بار در دانشگاه های شمال کشور و پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد زیست دریا، شیمی دریا و فیزیک دریا و نیز ایجاد دانشکده گردشگری و میراث فرهنگی در نوشهر نشان از توجه این دانشگاه به عوامل محیطی بر اساس مزیت های نسبی استان مازندران می باشد.
احمدپور در ادامه به تعداد دانشجویان دانشگاه در دوره های مختلف آموزشی اشاره کرد و افزود: 2.7 درصد از دانشجویان استان مازندران در مقطع تحصیلات تکمیلی و 97.3 درصد در مقطع کاردانی و کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد: در سال 90-89 تعداد دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه مازندران 1221 نفر بود که در حال حاضر به 2775 نفر رسیده است و دانشجویان دکترا نیز از 166 نفر به 650 نفر افزایش یافت، که در مجموع بیش از 3000 دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران مشغول به تحصیل هستند .
رئیس دانشگاه مازندران در ادامه با اشاره به وضعیت اعضای هیات علمی دانشگاه مازندران گفت: تغییر چشمگیر هرم هیات علمی دانشگاه مازندران با رشد 100 درصدی جذب هیات علمی،200 درصدی ارتقای اعضای هیات علمی به مرتبه دانشیاری و 100 درصدی ارتقا به مرتبه استادی، نشان از عزم بالای تیم جدید این دانشگاه در توسعه بنیادی دانشگاه مازندران است.
احمدپور افزود: 37 مربی، 160 استادیار، 59 دانشیار و 25 استاد، هرم جدید اعضای هیات علمی دانشگاه مازندران است که در چند سال اخیر نیز 121 نفر به صورت پیمانی، 61 نفر به عنوان بورس داخلی، هشت نفر بورس اعزام به خارج و شش نفر نیز به عنوان طرح سربازی جذب این دانشگاه شدند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر به ازای 38 دانشجو یک استاد در دانشگاه حضور دارد که این نسبت در مقایسه با سال های گذشته که 60 به یک بود، رشد قابل توجهی داشته است.