به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام قمی امروز در آخرین روز از هفتمین همایش «اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور» در هتل جم مشهد، با اشاره به اینکه دانشجویان خارج از کشور با شرکت در این جلسات نشان دادند که دغدغهمند در امور کشور هستند، بیان داشت: برگزاری این قبیل همایش ها به چند دلیل حائز اهمیت است از جمله آگاهی گروه های مختلف دانشجویی در کشورهای مختلف از یکدیگر، کسب تجربه از یکدیگر، بهره گیری از سخنان اساتید و اطلاع از اینکه انجمن ها در تحقق اهداف کشور چه وظایفی دارند.
وی با اشاره به اینکه انجمن های دانشجویی خارج از کشور باید سفیران فرهنگی بزرگترین انقلاب جهان باشند، تصریح کرد: آگاهی از آخرین وضعیت سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور از دیگر عوامل اهمیت این قبیل همایش هاست.
معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری با تأکید بر اینکه احساس ناامنی در بین انسان ها بسیار بالاست، بیان کرد: احساس بیهوده بودن و حفظ تنهایی بشر را درگیر کرده است و این حس بیهوده بودن بخصوص در غرب در حال افزایش است.
قمی با اشاره به اینکه یونسکو از سال 2000 اعلام کرده که باید کودکان خود را براساس دین تربیت کند، گفت: طبق تحقیقات اعلام شده احساس عدم سلامت و تنهایی و بی محتوا بودن و در کنار آن احساس بی عدالتی از جمله عواملی است که جهان امروز بخصوص غرب را درگیر خود کرده است.
وی با اشاره به اینکه شعار جمهوری اسلامی این بود که «فناوری هسته ای برای همه و سلاح هسته ای برای هیچ کس» بیان کرد: اسلام عنوان کرد الگوی توسعه را برمبنای اسلام و نه بر مبنای سکولار می خواهیم.
معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: براساس آخرین اخبار دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی که در تیرماه 92 اعلام شده است در سال 1998 رتبه علمی ایران 53 در جهان، در سطح کشورهای اسلامی 4 و در سطح کشورهای غرب آسیا 2 و در سطح کشورهای خاورمیانه رتبه 5 بوده است.
قمی افزود: در سال 2012 رتبه علمی کشور در سطح جهانی به رتبه 19 و در سطح کشورهای اسلامی به رتبه دوم بعد از ترکیه و در سطح کشورهای غرب آسیا و خاورمیانه دوم بوده است.
وی با اشاره به اینکه در آوریل 2013 رتبه علمی کشور در منطقه خاورمیانه، کشورهای غرب آسیا و کشورهای اسلامی به رتبه اول رسیده است، ادامه داد: از سال 1998 تا 2013 معدل رشد علمی جهان 49 درصد و معدل رشد علمی ایران 2000 درصد بوده است.
معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه سهم تولید علمی ایران در سال 2010 یک بیست و هفتم دهم درصد و سهم ترکیه یک چهل و یکم دهم درصد بوده است، بیان کرد: این آمار در سال 2012 یک ششم دهم درصد برای ایران و یک چهارم دهم درصد سهم ترکیه بوده است.
قمی با اشاره به اینکه نقش ایران در تولید علم در خاورمیانه پنج درصد بوده است؛ اما در حال حاضر به 28 درصد رسیده است، بیان داشت: در سال 84 در زیست فناوری در منطقه رتبه سوم و در جهان رتبه 36 بوده ایم؛ اما در سال 91 در منطقه اول و در جهان به رتبه 12 رسیده ایم.
وی ادامه داد: از نظر تعداد دانشجویان نسبت به سال 57، 25 برابر شده ایم به این معنا که از 171 هزار و 451 دانشجو در سال 84 به 4.5میلیون نفر در حال حاضر رسیده ایم.
معاون ارتباطات بین المللی دفتر مقام معظم رهبری با تاکید بر اینکه 9 دهم درصد دانشجویان ایران در خارج از کشور به تحصیل مشغولند و این رقم در کشورهای پیشرفته 2.4 دهم درصد است، گفت: یک نمونه آزمایشگاهی گداخت هسته ای تولید کرده ایم و توانستیم منابع اورانیوم را به 4400 تن افزایش دهیم.
قمی بیان کرد: همچنین منابع زیرزمینی اورانیوم از 3600 تن به 33 هزار تن رسیده و 3000 عدد سانتریفیوژ نسل جدید در این سال ها تولید شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه سیاسی توانستیم انتخابات بسیار خوبی برگزار کنیم که در کمال آرامش برگزار شدند و حضور تمامی طیف ها، عدالت رسانه ای، آزادی کامل در بالاترین سطوح و مشارکت بالای مردمی از جمله ویژگی های آن بود.