ولی رستم زاده در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ارومیه، گفت: اساسا جوامعی که طب عمومی را اجرا کرده اند همیشه برخوردار از یک نظام سلامت قوی بوده اند و مشکلات مردم در این جوامع بسیار کمتر است.
وی افزود: این دستورالعمل، الگوی کوچکی از کشورهای موفق است و باید بپذیریم که پزشکان عمومی از نخبگان جامعه هستند؛ در حالی که متناسب با شان آنها با این قشر برخورد نمی شود؛ اما قابل کتمان نیست که جایگاه پزشکان عمومی در توسعه سلامت در سطح جامعه بسیار مرتبه رفیعی است.
این مسئول تصریح کرد: پزشکان عمومی با تجربه بالای 15 سال می توانند بسیاری از بیماری های تخصصی را نیز تشخیص و درمان نمایند و امروزه تصمیم وزارت بهداشت برای توانمند سازی این قشر با درک همین واقعیت صورت پذیرفته است.
رستم زاده در عین حال توانمندسازی و تقویت پزشک عمومی را باعث کارایی بیشتر سایر رشته ها دانست و ادامه داد: امروزه مرسوم شده که شهروندان به خاطر یک بیماری ساده به پزشکان متخصص و فوق تخصص مراجعه می کنند که این روش ضمن آنکه پروسه پر هزینه و غلطی است در عین حال باعث اجحاف در حق پزشکان عمومی نیز می شود که امید می رود با اجرای پزشک خانواده این مشکل از بنیان حل گردد.
وی تسریع در اجرایی کردن دستور العمل توانمند سازی علمی و حرفه ای پزشکان عمومی را خواستار شد و گفت: امروزه بیمارهای غیر واگیردار کل جامعه را تهدید می کند که بیماری هایی از چاقی و دیابت گرفته تا فشار خون بالا، رفتارهای پرخطر، سوء مصرف مواد مخدر و روان گردان ها را شامل می شود که رسیدگی به همه اینها در حوزه توانایی های پزشکان عمومی است.
عضو هیات مدیره نظام پزشکی استان اظهار امیدواری کرد با اجرای طرح پزشک خانواده در دولت جدید موضوع اجرای طب عمومی نیز در سطح جامعه عملیاتی شود.
رستم زاده تامین اعتبارات لازم برای اجرای این طرح را از اولویت های بسیار اساسی برای توفیق پزشک خانواده اعلام کرد و از آمادگی پزشکان عمومی استان برای اجرای این طرح خبر داد.