به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، در نامه بسیج دانشجویی 11 دانشگاه کشور خطاب به حجت الاسلام روحانی آمده است: بیش از یک دهه است که حرکت علمىِ رو به گسترشى در کشور آغاز شده و این حرکت به طور روز افزون درحال افزایش است و تا امروز تقریبا در همه زمینههای علمی این حرکت نه تنها کند نشده است، بلکه عمیق ترنیز شده است.
این نامه می افزاید: به اعتراف آمارهای جهانی و سازمانهای بین المللی، ایران اسلامی تا پنج سال دیگر در رتبه چهارم علمی دنیا قرار خواهد گرفت و این پیشرفت به فرموده رهبر معظم انقلاب «همان چیزى است که ما دنبالش بودیم؛ این همان مجاهدت علمى است که براى نظام جمهورى اسلامى و براى کشور ما لازم بود» و البته لازم است و خارچشم دشمنان، به طوری که با عجز و ناتوانی کامل، برای اخلال در این روند، به جنایات تروریستی علیه دانشمندان جوان کشورمان روی آورده است.
این نامه تصریح کرده است: بی تردید تمدن سازی اسلامی به وسیله دانشگاههای اسلامی از رهگذر تولید علم و نظام های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و تربیتی تحقق می یابد که باید مطابق با اسلام و آرمان های انقلاب به تربیت نیروهای علمی متعهد بینجامد؛ لذا پایگاههای علمی کشور به منزله خط مقدم انقلاب هستند و از این رو اهمیت دانشگاهها و مراکز آموزشی در کشور دو چندان میشود.
در این نامه بیان شده است: کسی که مسئولیت حرکت علمی در دانشگاه ها و مراکز آموزشی کشور را بر عهده می گیرد علاوه بر صلاحیتهای عمومی یک وزیر، متناسب با وظیفه اش باید دارای شرایط و ویژگیهایی باشد که برخی مواردی را به اختصار بیان می کنیم:
- اعتقاد به تولید علم بومی داشته باشد وجنبش نرم افزاری را در اولویت قرار دهد.
- به سه سند مهم کشور یعنی نقشه جامع علمی، سند اسلامی شدن دانشگاهها و سند پنجم توسعه که در آن به صورت برنامهای و اجرایی مواردی ذکر شده که باید تا پایان برنامه به آن برسیم، اشراف و پایبندی داشته باشد و بر اساس آن برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی را تدوین کند.
- به مسائل اصلی بپردازد و بر نوآوری علمی در دانشگاهها، قرارگرقتن پیشرفتهای علمی در خدمت نیازهای کشور و نیز بر گرهخوردن تحقیقات دانشگاهى با صنعت و تجارت که نتیجه این فرایند تولید ثروت می باشد تاکید داشته باشد.
- باید فهم سیاسی بالایی داشته باشد که دانشگاه را تبدیل به پایگاه براندازی برای دشمن نکند و همچنین خفقان نیز ایجاد نشود، بلکه یک فضای علمی بدون تنش سیاسی و درعین حال بانشاط را فراهم کند.
- بنا بر شعار اعتدال، فردی باشد به دور از افراط و تفریط؛ از جریان فتنه براندازی سال 1378 و همچنین فتنه انتخابات 88 تبری جوید و مرز وی با این جریان کاملا مشخص باشد و هیچ گونه جانبداری نسبت به جریان فتنه نداشته و از آن حمایت نکرده باشد.
- دشمن شناس باشد و مقاومت شجاعانه و برنامه محوری در برابر توطئه های دشمن داشته باشد.
و ویژگی های دیگر که بیان آن کلام را به درازا می کشاند.
در این نامه خطاب به روحانی تصریح شده است: تصمیمات اخیر شما در خصوص انتخاب وزیر پیشنهادی علوم و آموزش و پرورش و بعد از عدم تایید صلاحیت آنها در مجلس، انتخاب سرپرست این وزارتخانهها نگرانی ما را دو چندان کرده است.
در این نامه آمده است: انتخاب فردی با تندروی ها و سوابق سیاسی مشخص، که خود یکی از عاملان متشنج کردن فضای دانشگاه ها در سال 88 می باشد، قطعا مورد تایید و حمایت دانشجویان و مجلس منتخب مردم نمی باشد. ما دانشجویان انتظار داریم که به شعار شایسته سالاری و اعتدالگرایی جامه عمل بپوشانید و افرادی حقیقتا شایسته و خدوم که فضای کشور را به حاشیه نبرند در وزارتخانههای علوم و آموزش و پرورش معرفی فرمایید.
این نامه در پایان خاطرنشان کرده است: مطالبه جدی ما این است که در انتخاب وزرای وزارتخانه های علمی کشور و نیز وزارت ورزش و جوانان انتخاب دقیق و درستی داشته باشید. انتظار جنبش دانشجویی این است که تصمیمات آگاهانه و صحیح در خصوص انتخاب وزرای باقی مانده اعمال کنید.
بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد، بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، بسیج دانشجویی دانشگاه چمران اهواز، بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان، بسیج دانشجویی دانشگاه باهنر کرمان، بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان، بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند، بسیج دانشجویی دانشگاه شهرکرد، بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد، بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان مشهد، بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان شهرکرد.