معاون فرهنگی دانشگاه یزد با اشاره به برگزاری برنامههای ویژه جهت حضور دانشجویان ورودی جدید در دانشگاه یزد گفت: انتخاب دوست و هماتاقی مهمترین تهدید و فرصت برای دانشجویان ورودی جدید است.
غفوری در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در یزد، بیان داشت: مراسم استقبال از دانشجویان ورودی جدید یکی از خاطرات شیرین دوران زندگی دانشجویان است که به صورت طبیعی آرزوی هر جوان ایرانی در این موقع برآورده می شود؛ هنگام اولین ورود، ضمن اینکه احساس تحقق آرزو دارد، برگزاری مراسم استقبال نیز می تواند برای وی بسیار خاطره انگیز باشد.
وی افزود: دوران دانشجویی با تلخی ها و شیرینی های بسیاری همراه است که دوری از خانواده و تغییر محیط زندگی دانشجویان از جمله مهمترین خاطرات تلخ این دوران است که هر دانشجویی باید با انتخاب دوستان مناسب و آمده کردن خود برای این تغییرات از تلخی آن بکاهد.
معاون فرهنگی دانشگاه یزد تصریح کرد: امسال با توجه به اینکه ثبت نام دانشجویان به صورت غیرحضوری و اینترنتی است و اولین حضور دانشجویان در دانشگاه به منظور شرکت در کلاس ها می باشد، دانشگاه نیز برای این اولین حضور برنامه هایی از جمله راهنمایی حضور خانواده ها به همراه فرزندان خود به دانشگاه یزد، ایستادن اتوبوس ها و استقرار چادرها جهت راهنمایی را در دست داریم تا این حضور سردرگمی را در خود نداشته باشد.
غفوری ادامه داد: در جهت راهنمایی خانواده های دانشجویان ورودی جدید پلاکاردهایی نیز در سطح شهر قرار داده ایم که آنها با حضور در دانشگاه از اسکان موقت و غذا نیز برخوردار خواهند شد.
برنامه خاص دانشگاه یزد برای حضور دانشجویان ورودی جدید در دانشگاه یزد
وی افزود: ما در برنامه های خاص نیز مراسم جشنی را به صورت مجزا برای دانشجویان دختر و پسر برگزار خواهیم کرد که در آن مسئولان دانشگاه، تشکل های دانشجویی، نمایندگان انجمن های علمی و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه به معرفی خود پرداخته و در خصوص فعالیت های خود برای دانشجویان توضیح می دهند.
معاون فرهنگی دانشگاه یزد ادامه داد: دانشگاه محل تربیت مدیران آینده کشور است که در این رابطه نیز دانشجویان باید علاوه بر توجه به مسائل درسی به برنامه های جنبی دانشگاه از جمله حضور در تشکل ها به منظور آمادگی برای مدیریت های آینده و یادگیری نحوه تعامل، برخورد و صبر را در خود تقویت کنند.
غفوری گفت: ما امسال بیش از 4000 دانشجوی ورودی جدید داریم که براساس تقویم آموزشی مراحل ثبت نام خود را کامل کرده و تدریس خود را ادامه می دهند.
وی با اشاره به بایدها و نبایدهای دانشجویان در ترم اول تحصیلی خود بیان داشت: دانشجویی که قبل از دوران دانشجویی در خانواده تعلق خاطر به پدر و مادر داشته با ورود به خوابگاه ها مرحله سختی را در پیش رو دارند که در این مرحله نیز فرصت ها و تهدیدهایی را در راه خود می بینند.
انتخاب دوست و هم اتاقی مهمترین تهدید و فرصت برای دانشجویان ورودی جدید است
معاون فرهنگی دانشگاه یزد تصریح کرد: در این فرصت ها و تهدیدها، انتخاب دوست و هم اتاقی در خوابگاه ها از اهمیت والایی برخوردار است که با دوستان بهتر از خودشان در حوزه های علمی و اخلاقی آشنا شوند تا تاثیر خوبی را در خود داشته باشند.
غفوری گفت: توجه به معنویت و برنامه های جنبی از جمله کلاس های زبان و آموزشی از مسائل دیگر در بخش بایدها و نبایدها است که دانشجویان باید با برنامه ریزی دو بال علم و ایمان خود را به منظور زندگی بهتر تقویت کنند که دانشگاه نیز سعی دارد زمینه این فعالیت ها را مساعد قرار دهد.
وی افزود: آشنایی اجمالی با قوانین دانشگاه از جمله انتخاب واحد و حذف اضطراری از دیگر موارد بایدها و نبایدها است تا دانشجویان به مشکلات برخورد نکنند.
توجه به برنامه های جنبی در کنار درس خواندن از برنامه های فرهنگی دانشگاه یزد
معاون فرهنگی دانشگاه یزد ادامه داد: توجه به ورزش نیز از اهمیت والایی در زندگی دانشجویان خوابگاهی برخوردار است؛ چرا که همانطور که بارها بیان شده عقل سالن در بدن سالم است و دانشجویان نیز باید با ورزش این شعار را عملی کنند.
غفوری تصریح کرد: اردوهای تفریحی یزد نیز از دیگر برنامه های دانشجویان است که در روزهای پنجشنبه و جمعه برای دانشجویان برنامه ریزی شده و تا زمانی که متقاضی داشته باشیم این اردوها نیز ادامه پیدا خواهد کرد که در ادامه این برنامه ها نیز سفرهای زیارتی قم، مشهد، جمکران و زیارتی و سیاحتی را در برنامه های دانشگاه گنجانده ایم.
در هنگام ثبت نام، طرح پایش فرهنگی از دانشجویان صورت می گیرد
وی با اشاره به طرح پالایش فرهنگی دانشجویان ورودی جدید در هنگام ثبت نام گفت: دانشجویان در هنگام ورود فرم هایی را باید پاسخ دهند که در آنها توانایی های دانشجویان سنجیده و براساس آن برنامه ریزی می شود.
معاون فرهنگی دانشگاه یزد تصریح کرد: ما در این پرسش ها حدود 300 سوال را مطرح کرده ایم که با مشورت با شورای فرهنگی دانشگاه به 150 سوال تقلیل یافته است.
غفوری در پایان گفت: یکی از نمونه های پایش فرهنگی نیز شناسایی نزدیک به 300 نفر از دانشجویان فعال در زمینه های قرآنی و حفظ قرآن بود که در ادامه سال تحصیلی در کانون قرآن و عترت دانشگاه برای آنها برنامه ریزی شد که این برنامه ها نیز در بخش های دیگر اجرا خواهد شد.
يا بُنَىَّ لاتَعدُ بَعدَ تَقوَى اللّه مِن اَن تَتَّخِذَ صاحِبا صالِحا؛
فرزندم! بعد از تقواى الهى، از گرفتن دوستِ شايسته نگذر.
الاخوان، ص 110، ح 25