به گزارش خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از پرس تی وی پوتین روز سه شنبه (19 شهریور، 10 سپتامبر) یک روز بعد از اینکه مسکو پیشنهاد خود با هدف کم کردن شدت لفاظیهای جنگ طلبانه امریکا علیه دمشق را مطرح کرد، گفت، این پیشنهاد «تنها در صورتی موثر واقع میشود که ببینیم طرف امریکایی و آنهایی که از این کشور حمایت میکنند، توسل به خشونت را کنار بگذارند»
وی افزود: «مشکل است که کشوری - سوریه یا هر کشور و دولت دیگری در جهان - را در صورتی که با خطر حمله روبروست، به صورت یک جانبه خلع سلاح کرد.»
رئیس جمهور روسیه در ادامه تاکید کرد: «باور بر این است که سوریه زرادخانهای از سلاحهای شیمیایی در اختیار دارد و سوریها همواره این امر را جایگزینی در برابر سلاحهای اتمی اسرائیل دانستهاند.»
پوتین اظهار داشت: «کارشناسان و سیاستمداران بارها در مورد این مسئله بحث و گفتوگو کردهاند - مسئله اینکه سلاحهای شیمیایی سوریه تحت کنترل جامعه جهانی قرار بگیرد. ما در مورد این مسئله در حاشیه نشست گروه 20 با رئیس جمهور امریکا صحبت کردیم و توافق کردیم که روی این پیشنهاد کار کرده و به آن جامه عمل بپوشانیم و به وزرای خارجه روسیه و امریکا دستور دهیم که با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و تلاش کنند راه حل این مسئله را پیدا کنند.»
وی گفت: «ما امیدواریم دوستان و شرکای سوری ما تصمیمی مسئولانه بگیرند. نه تنها موافقت کنند که سلاحهای شیمیایی آنها تحت کنترل قرار بگیرد بلکه با نابودی متعاقب این سلاحها و پیوستن به کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی موافقت کنند. به نظر من همه اینها با هم گامی بسیار مثبت به سمت راه حلی صلح آمیز برای بحران سوریه خواهد بود.»
ولید المعلم، رئیس جمهور سوریه نیز گفت دمشق آماده اجرایی کردن پیشنهاد روسیه است.
المعلم اظهار داشت: «ما بدنبال پیوستن به کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی هستیم. ما آمادهایم تا تعهدات خود را رعایت کنیم و این تاسیسات (تولید سلاح) را به نمایندگان روسیه و دیگر کشورهای عضو سازمان ملل نشان دهیم.»
در عین حال، باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا از کنگره این کشور خواست که رای گیری در مورد طرح حمله نظامی به سوریه را به تعویق بیاندازد تا پیشنهاد روسیه فرصت اجرایی شدن داشته باشد.
لفاظیهای جنگ طلبانه علیه سوریه بعد از این شدت گرفت که شبه نظامیان حاضر در سوریه و گروههای مخالف دمشق 21 آگوست ادعا کردند در پی حمله شیمیایی نیروهای دولتی در مناطق عین ترما، زملکا و جوبر حدود 1300 نفر جان خود را از دست دادند.
دمشق قویا اتهامات را رد کرده و میگوید، این حمله طی عملیاتی پرچم دروغین توسط شبه نظامیان انجام شد.
اوباما 31 آگوست گفت، به این نتیجه رسیده است که واشنگتن باید علیه سوریه دست به اقدام نظامی بزند که این به معنای حمله نظامی یک جانبه بدون مجوز سازمان ملل است.