حجت الاسلام سید محمد محسن دعایی در گفتوگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد، با اشاره به جایگاه ولایت بیان داشت: در راستای شناساندن مقام ولایت به جامعه باید شبکه هستی را ترسیم و برهان و پارادایم توحید را در این شبکه بیان کنیم و در نهایت خلافت اللهی را که کل شبکه هستی را در دست تدبیر خود دارد برای مخاطبین بشناسانیم.
وی تصریح کرد: در این راستا لازم است که مبانی توحید ولایت مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
هنر در ماندگاری مبانی دینی موثر است
مدیرعامل موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام نقش هنر را در تفهیم و رشد مبانی و آموزههای ولایت موثر ارزیابی و خاطرنشان کرد: بدون شک حجم عظیم اقدامات هنری، فکری، تولیدی، پژوهشی و ترویجی در شناساندن آموزه های ولایت بسیار موثر است.
دعایی با اشاره به این آیه شریفه قرآن که میفرماید «چنانچه ستون اسلام پنج تا است و ستون اصلی ولایت است» تاکید کرد: ولایت ستون خیمه اسلام است؛ بنابراین با توجه به اهمیت این جایگاه باید در ترویج آن کوشید.
برگزاری جشنواره امام رضا(ع) در شناساندن آموزههای ولایت نقش اساسی دارد
وی بیان داشت: بدون شک طرح عظیم جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در شناساندن این آموزهها در بین قشرهای مردم و فرهیختگان جامعه نقش اساسی دارد.
مدیرعامل موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام افزود: هنر به دلیل پردازشی که در مطالب و محتوا ایجاد میکند و تاثیر عظیمی که در ماندگاری آن در ادراک انسان میگذارد، میتواند نقش بسیار مهمی برای انتقال مفاهیم بلند معرفتی باشد.
دعایی با تاکید بر اینکه هنر به شرط به ابتذال کشیده نشدن میتواند ماندگار باشد، تصریح کرد: هنر فاخر، پاک، منطبق با فطرت و منطبق با آموزههای اسلامی میتواند ماندگاری و اثر بخشی معارف را بالا ببرد.
وی در ارزیابی فعالتهای هنری که تا کنون در این راستا صورت گرفته است، گفت: فعالیتهای هنری که تا کنون صورت گرفته بسیار موفق بوده؛ اما هنوز راه طولانی در پیش است.
فضای ترغیب در گسترش هنر شیطانی و مبتذل فعال است
مدیرعامل موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام در پایان با تاکید بر این که هنر دینی در ماندگاری مطالب نقش آفرین بوده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر راه طی نشده بسیار طولانی در پیش داریم؛ چراکه فضای ترغیب فعال است به این معنا که هنر مبتذل و شیطانی برای ماندگاری آموزههای ظلمت فعال است و هنر توحید و نور و هنر طهارتی هم باید فعال باشد.