دانشگاه لرستان برای تامین هزینههای تحصیل، تسهیلات مالی را به دانشجویان به ویژه ورودیهای جدید اعطا میکند، که بخشی از این تسهیلات ...
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، بنابر گفته مسئولان دانشگاه لرستان این دانشگاه در سال تحصیلی جدید 1400 دانشجوی ورودی جدید در مقطع کارشناسی، 600 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 250 نفر در مقطع دکترا خواهد داشت، با این حال در راستای ایجاد تسهیل در امر تحصیل این دانشجویان، اقداماتی در راستای پرداخت تسهیلات و تامین خوابگاه های دانشجویی صورت گرفته است که اطلاع دانشجویان ورودی جدید از این اقدامات خالی از لطف نیست.
دانشگاه لرستان 5 نوع وام دانشجویی پرداخت می کند
امین پارسا، کارشناس صندوق رفاه دانشجویی دانشگاه لرستان در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، ضمن تشریح انواع وام های دانشجویی این دانشگاه گفت: دانشگاه لرستان در مجموع پنج نوع وام دانشجویی شامل کمک هزینه تحصیل، وام ضروری، وام کمک هزینه مسکن، وام ودیعه مسکن و وام تغذیه پرداخت می کند.
وی با بیان اینکه دانشجویان متاهل روزانه در مقطع کاردانی و کارشناسی می توانند از سه میلیون تومان ودیعه مسکن بهره مند شوند، افزود: میزان این ودیعه برای دانشجویان مقطع ارشد و دکترا نیز چهارو نیم میلیون تومان است.
کارشناس صندوق رفاه دانشجویی دانشگاه لرستان تصریح کرد: دانشجویانی که از ودیعه مسکن استفاده می کنند پس از فارغ التحصیلی باید مبلغی را که دریافت کرده اند به طور کامل به دانشگاه بازگردانند.
پارسا، پرداخت وام کمک هزینه مسکن به عنوان یکی دیگر از تسهیلات این صندوق را منوط به ارائه اجاره نامه از خوابگاه دانشجویی خودگردان و یا ملک استیجاری اعلام کرد و گفت: میزان این وام برای دانشجویان مجرد 337 هزار و 500 تومان و برای دانشجویان متاهل نیز تا سقف 800 هزار تومان است.
وی میزان وام کمک هزینه تحصیل برای دانشجویان روزانه مجرد را 337 هزار و 500 تومان اعلام کرد و ادامه داد: میزان این تسهیلات برای دانشجویان متاهل بدون فرزند 450 هزار تومان و دانشجویان متاهل دارای فرزند با توجه به تعداد افراد تحت تکفل آنها تا سقف 800 هزار تومان است.
کارشناس صندوق رفاه دانشجویی دانشگاه لرستان گفت: به غیر از وام کمک هزینه تحصیل که هم به دانشجویان روزانه و هم به دانشجویان شبانه تعلق می گیرد مابقی وام ها تنها به دانشجویان روزانه پرداخت می شوند.
پارسا از پرداخت وام ضروری به سایر دانشجویان روزانه این دانشگاه اشاره کرد و افزود: سقف این تسهیلات تا 300 هزار تومان است که بر اساس اولویت بندی به خرید لب تاپ، بیماری و فوت پدر اختصاص می یابد.
وی به تشریح چگونگی پرداخت وام تغذیه به دانشجویان روزانه پرداخت و گفت: مبلغ این وام بین 50 تا 120 هزار تومان است که به دانشجویانی که از غذای دانشگاه استفاده می کنند، تعلق می گیرد.
کارشناس صندوق رفاه دانشجویی دانشگاه لرستان بیان داشت: وام تغذیه هر نیم ترم از طریق شارژ کارت تغذیه دانشجویان پرداخت می شود.
پارسا میزان اعتبار اختصاص یافته برای وام شهریه را 434 میلیون تومان، کمک هزینه مسکن 43 میلیون تومان و وام های ضروری را 69 میلیون تومان اعلام کرد و بیان داشت: برای پرداخت ودیعه مسکن و وام تغذیه هیچ گونه محدودیت مالی از طرف دانشگاه وجود ندارد البته احتمال افزایش اعتبار دیگر وام ها وجود دارد.
وی پرداخت این تسهیلات را منوط به ارائه سند تعهدنامه دانست و گفت: البته دانشجویان ورودی جدید چون به این تعهدنامه دسترسی ندارند، اجباری برای آنها وجود ندارد؛ ولی از ترم های بعد باید نسبت به ارائه این سند اقدام کنند.
کارشناس صندوق رفاه دانشجویی دانشگاه لرستان بیان داشت: دانشجو مکلف است پس از فارغ التحصیلی ودیعه مسکن را بلافاصله با دانشگاه تسویه کند؛ اما در خصوص سایر وام ها اینگونه نیست و دانشجو پس از فارغ التحصیلی با پرداخت 10 درصد از تسهیلات دریافتی این فرصت را دارد که مابقی تسهیلات را تا سقف مدت زمان پنج سال پرداخت کند.
وروی های پسر به فکر سرپناهی برای خود باشند
یکی از مهمترین مسائلی که بعضا خانواده ها نسبت به آن ابراز نگرانی می کنند نبود خوابگاه کافی برای اسکان دانشجویان در دانشگاهها است، با این حال دانشگاه لرستان نیز بدلیل کمبود فضاهای خوابگاهی از جمله دانشگاه هایی است که برای اسکان سایر دانشجویان بویژه ورودی های جدید پسر با مشکل مواجه است.
قنبر دزفول، رئیس اداره خوابگاه های دانشگاه لرستان در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته در راستای اسکان دانشجویان ورودی جدید در خوابگاه های این دانشگاه گفت: امسال از بین دانشجویان ورودی جدید تنها دانشجویان مقطع تحصیلی دکتری و کارشناسی ارشد و دانشجویان دختر می توانند از خوابگاه های دولتی استفاده کنند، از این رو بدلیل کمبود فضا برای اسکان دانشجویان پسر با مشکل مواجه هستیم.
وی افزود: دانشجویان پسر ورودی جدید می توانند با مراجعه به شش خوابگاه دانشجویی خودگردان که از طرف کمیته نظارت بر خوابگاه های خودگردان دانشگاه ها دارای مجوز و مورد تایید دانشگاه لرستان هستند، مراجعه کنند.
رئیس اداره خوابگاه های دانشگاه لرستان ادامه داد: این دانشجویان می توانند با مراجعه به خوابگاه های خودگردان مورد نظر که لیست آنها منتشر شده اند با ارزیابی کیفیت آنها نسبت به اسکان در این خوابگاه ها اقدام کنند.
دزفول گفت: علاوه بر دانشجویان دختر غیر بومی و دانشجویان ارشد و دکتری ورودی جدید که در خوابگاه های دولتی اسکان می یابند، دیگر دانشجویان بر اساس اولویت هایی مانند بعد مسافت، عضویت در خانواده های معظم شهدا و ایثارگران و تحت پوشش بودن نهادهای حمایتی نظیر کمیته امداد و بهزیستی در خوابگاه ها اسکان می یابند.
وی با بیان اینکه دانشجویان دانشگاه لرستان در سه خوابگاه دولتی شامل دو خوابگاه دخترانه و یک خوابگاه پسرانه اسکان می یابند، خاطرنشان کرد: این خوابگاه ها شامل امکاناتی نظیر خانه فرهنگ، نمازخانه، تماشاخانه، اینترنت، و امکانات رفاهی و ورزشی می باشند.
رئیس اداره خوابگاه های دانشگاه لرستان تصریح کرد: در ایام تعطیلی دانشگاه نسبت به رفع نواقص تاسیساتی خوابگاه ها اقدام شده است.