گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ در هفته گذشته خبرهای متنوعی از سینما منتشر شد؛ خبر اول اینکه:
جنتی باید به مجلس پاسخ دهد/طرح سؤال کمیسیون فرهنگی از وزیر ارشاد خانه سینما
عضو کمیسیون فرهنگی از طرح سؤال اعضای این کمیسیون در خصوص نحوه بازگشایی خانه سینما از وزیر ارشاد خبر داد.
نصرالله پژمانفر، رئیس کمیته هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اعضای کمیسیون فرهنگی طی بررسیهای متعددی که در خصوص موضوع خانه سینما انجام دادند به این نتیجه رسیدند که خانه سینما طی یک فرآیند قانونی تعطیل و حکم تعطیلی دائم آن صادر شد که مستندات آن نیز در اختیار کمیسیون فرهنگی قرار دارد، اما در یک اقدام عجولانه، خانه سینما بدون انجام روند قانونی بازگشایی شد.
عضو کمیسیون فرهنگی گفت: تمام حرف مجلس این است که افرادی که قرار است کار صنفی انجام دهند مشغول سیاسی کاری نشوند و به امور تعداد زیادی از افراد شریفی که در این حوزه کار می کنند و به دلیل این دعواها به ابتدایی ترین امورشان هم توجهی نشده رسیدگی شود.
پژمان فر گفت: هنرمندان زیادی امروز از سیاسی کاری هیئت مدیره سابق اعتراض دارند و آن را در رسانه ها هم مطرح کردند و این روند باید اصلاح شود تا سینمای ما هم که امروز حال و روز خوبی ندارد از همه حیث جان دوباره بگیرد.
وی افزود: با این حال علیرغم تمامی تذکراتی که مجلس پیش از این به آقای جنتی درخصوص خانه سینما داده بود متاسفانه این اقدام صورت گرفت.
پژمان فر خاطرنشان کرد: به همین دلیل اعضای کمیسیون فرهنگی از جنبههای گوناگون موضوع را مورد بررسی قرار داد و متوجه شدیم که بازگشایی خانه سینما بدین شکل کار قانونیای نبوده است و به همین دلیل طرح سئوالی را در این زمینه از وزیر ارشاد مطرح کردیم که به امضای همه اعضای کمیسیون فرهنگی(بجز یک نفر که دسترسی به ایشان نداشتیم) رسید.
دربند، گناهکاران، کلاس هنرپیشگی، هیس، دهلیز /معرفی نامزدهای اولیه حضور در اسکار توسط کمیته انتخاب
کمیته انتخاب فیلم ایرانی برای معرفی به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی در مرحله نخست 12 فیلم را برای بررسی بیشتر انتخاب کرد.
بنا به اعلام امیر اسفندیاری (سخنگوی کمیته انتخاب فیلم ایرانی برای معرفی به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی)، در جریان جلسات اولیه فهرستی کوتاه مرکب از دوازده فیلم سینمایی برای بررسی های بیشتر مد نظر قرار گرفته است.
این کمیته با حضور خانم فاطمه معتمد آریا و آقایان مسعود کیمیایی، بهروز افخمی، کمال تبریزی، حسن حسندوست، مسعود رایگان، علیرضا زرین دست، حسین معززی نیا و امیر اسفندیاری، پس از مرور قوانین و مقررات، بحث در خصوص رویکردهای ممکن برای انتخاب فیلم، بررسی فهرست رسمی 53 فیلم به نمایش در آمده در ایران در یک سال گذشته و ارزیابی وضعیت بین المللی عناوین حائز شرایط به فهرستی کوتاه شامل دوازده فیلم رسیده است. این دوازده عنوان (به ترتیب حروف الفبا) عبارتند از:
برف روی کاج ها ساخته پیمان معادی، بی خود و بی جهت ساخته عبدالرضا کاهانی، پذیرایی ساده ساخته مانی حقیقی، پله آخر ساخته علی مصفا، حوض نقاشی ساخته مازیار میری، دربند ساخته پرویز شهبازی، دهلیز ساخته بهروز شعیبی، قاعده تصادف ساخته بهنام بهزادی، کلاس هنرپیشگی ساخته علیرضا داودنژاد، گذشته ساخته اصغر فرهادی، گناهکاران ساخته فرامرز قریبیان و هیس... دخترها فریاد نمی زنند ساخته پوران درخشنده.
این کمیته، پس از بررسی های تکمیلی جهت انتخاب نماینده ای شایسته برای کشورمان از جهات مختلف، نتایج بعدی را متعاقبا اعلام خواهد کرد.
ایران در راه جشنواره استانبول
سه فیلم «سفر به هیدالو»، «کافه ستاره» و «دلشدگان» به نمایندگی از سینمای ایران در جشنواره بینالمللی فیلم که در استانبول برگزار میشود، حضور خواهد یافت.
سه فیلم سینمایی از آثار سینمای ایران در جشنواره «فیلم های کشورهای در حال توسعه» که از 29 شهریور تا 5 مهر ماه سال جاری در استانبول در کشور ترکیه برگزار میشود، روی پرده میرود.
بر اساس همین گزارش فیلم های «سفر به هیدالو» ساخته مجتبی راعی، «کافه ستاره» ساخته سامان مقدم و «دلشدگان»ساخته علی حاتمی برای نمایش در این رویداد سینمایی دعوت شده اند.
«دلشدگان» یکی از آثار ماندگار سینمای ایران است که در زمان سلطنت احمد شاه، تاجری فرنگی به بهانه رونق فرهنگ و هنر قصد دارد با پرکردن چند صفحه از چند موسیقی دان ایرانی، ردیف های اصیل ایرانی را که در حال فراموشی است، از گزند گذر زمان محفوظ نگه دارد و ادامه ماجراها حول محور همین قطعات موسیقی میچرخد.
«کافه ستاره» سامان مقدم که در زمان اکرانش مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت داستان زندگی سه زن در جنوب شهر است که از سه زاویه دید تکرار می شود . «سفر به هیدالو» که در سال 84 تولید شد نیز ماجرای چاپ آخرین کتاب یک استاد دانشگاه در باب عرفان و ایمان است و مخاطب خاص را به شدت به سوی خود می خواند.همچنین مجتبی راعی کارگردان فیلم «سفر به هیدالو» نیز به دعوت آن جشنواره به استانبول سفر کرده است.
جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره باتومی به مهتاب کرامتی رسید
جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره باتومی کشور گرجستان به مهتاب کرامتی برای بازی در فیلم «فرزند چهارم» رسید.
این جشنواره امروز 31 شهریور ماه به پایان رسید و وحید موساییان کارگردان فیلم «فرزند چهارم» در اختتامیه حضور داشت و جایزه را به نمایندگی از مهتاب کرامتی دریافت کرد.
«فرزند چهارم» که پیش از این در چندین رویداد معتبر سینمایی حضور یافته است، یکی از فیلمهای منتخب ایرانی برای حضور در بخش مسابقه هشتمین جشنواره باتومی بود.
این جشنواره با نمایش و رقابت فیلمهای برگزیده از سراسر دنیا از 24 تا 31 شهریورماه در کشور گرجستان برگزار شد.
وحید موسائیان پیش از این جایزه بزرگ این رویداد سینمایی را در سال 1390 با فیلم سینمایی «گلچهره» از آن خود کرده است.
بنابر این گزارش «فرزند چهارم»عنوان فیلم درام به نویسندگی و کارگردانی وحید موساییان محصول سال 1391 است. بیشتر صحنههای این فیلم که به سفارش بنیاد سینمایی فارابی ساخته شده بود در مرز سومالی و کنیا فیلمبرداری شده بود که منطقهای فاقد دولت مرکزی بوده و امنیت گروه فیلمبرداری را گروههای مسلح شبهنظامی بر عهده داشتند. این فیلم در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر حاضر بود.
داستان فیلم روایت زن سوپراستاری است که بنا بر دغدغههای شخصی و انساندوستانه خود به عکاسی روی آورده و برای پیگیری همین سنخ دغدغهها، قصد سفر به سومالی را دارد که ...
میرکریمی «امروز» را به نیمه رساند/ نخستین همکاری پرستویی با کارگردان «زیر نور ماه»
فیلمبرداری فیلم سینمایی «امروز» که نخستین همکاری مشترک سیدرضا میرکریمی و پرویز پرستویی است به نیمه رسید.
در حالی 50 درصد از فیلمبرداری فیلم سینمایی «امروز» ساخته رضا میرکریمی که این فیلم نخستین همکاری مشترک میرکریمی با پرویز پرستویی بازیگر مطرح سینمای ایران است.
براساس این گزارش، میرکریمی فیلمبرداری امروز که داستانی اجتماعی دارد 5 شهریورماه کلید زد و هماکنون فیلمبرداری کار در لوکیشنهای خیابانی ادامه دارد و عوام در خیابان معلم مشغول کار هستند.
پرویز پرستویی،سهیلا گلستانی، شبنم مقدمی، حسام محمودی، اشکان جنابی، آسیه ضیایی، آوا شریفی، مدیا ذاکری، روزبه حصاری، امیر کربلایی، بهرام سرورینژاد، مهتاب کُرکوندی، امین میری، شهلا نَدری، شیرین فرخندهنژاد، سجاد تابش، مرجان قمری، مهناز میرزایی، نیوشا گودرزی، علیاصغر کُردبچه، بهارکریمزاده، عباس موسوی، گیتی قاسمی، مریم توکلی بازیگران هفتمین فیلم میرکریمیهستند که هومن بهمنش فیلمبرداری آنرا انجام میدهد.
داستان امروز که روایتی اجتماعی است درباره راننده تاکسی کهنهکاری به نام یونس است که در پایانِ یک روزِ کاری به زن جوانی کمک میکند تا به بیمارستان برسد. غافل از اینکه در بیمارستان اتفاقات زیادی در انتظار اوست.
«امروز» محصول آی فیلم است و میرکریمی ساخت «یه حبه قند»،«به همین سادگی»، «خیلی دور خیلی نزدیک»، «اینجا چراغی روشن است»،«زیرنور ماه»، «کودک و سرباز» را در کارنامه دارد.
«حوض نقاشی» به جشنواره فیلم جوان اجیال میرود
فیلم سینمایی «حوض نقاشی» به کارگردانی مازیار میری در جشنواره بینالمللی فیلم جوان اجیال دوحه پذیرفته شد.
اولین دوره این جشنواره امسال از 5 تا 9 آذر ماه توسط موسسه فیلم دوحه در شهر دوحه قطر برگزار میشود. این جشنواره شامل بخشهای رقابتی و غیر رقابتی است.
اعضای هیئت داوران این جشنواره را کودکان و نوجوانان 8 تا 21 سال تشکیل میدهند که تجربهای مشابه جشنواره کودک و نوجوان جیفونی ایتالیا خواهد بود.
فیلم سینمایی «حوض نقاشی» در بخش Mohaq ( تماشاگران 8 تا 12 سال) و همچنین جهت اکران عمومی در طول جشنواره به نمایش گذاشته خواهد شد. این فیلم در جشنواره بین المللی فیلم بوسان 2013 که به زودی برگزار میشود به نمایش گذاشته خواهد شد.
این فیلم محصول سال 91 حوزه هنری است و شهاب حسینی، نگار جواهریان، سپه رام فرزامی، فرشته صدرعرفایی و … بازیگران این فیلم هستند که نوروز 92 روی پرده رفت و دومین فیلم پرفروش اکران نوروز بود. منوچهر محمدی تهیهکننده این فیلم است.
سهیلی «کلاشینکف» را کلید زد/یک اسلحه نقش اصلی و بازیگران مطرح در نقشهای جانبی
سعید سهیلی «کلاشینکف» را امروز با حضور اسلحه «کلاشینکف» به عنوان نقش اصلی و 6 بازیگر مطرح سینمای ایران کلید زد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «کلاشینکف» گفت: قرار بود این فیلم ابتدای شهریور کلید بخورد اما میسر نشد و به دلیل حساسیتی که روی این فیلم داشتم ترجیح دادم کمی دیرتر اما در شرایط مناسب تری آن را بسازم.
وی درباره حضور فیلم در جشنواره بین المللی فیلم فجر توضیح داد : این تاخیر در فیلم برداری مانع رسیدن فیلم به فجر نمی شود و همچنان تنها هدفم رونمایی از «کلاشینکف» در سیو دومین جشنواره فجر است.
وی افزود : طبق برنامه ریزی های ما فیلم برداری «کلاشینکف» حدود 2ماه طول می کشد و اگر یک ماه هم برای تدوینش زمان بگذاریم بازهم تا جشنواره فجر زمان زیادی دردست داریم.
کارگردان جنجالی «گشت ارشاد» ادامه داد : اگرچه نقش اصلی این فیلم را اسلحه «کلاشینکف» برعهده دارد اما در کنار آن حضور رضا عطاران، پولاد کیمیایی، مهدی هاشمپور، ابوالفضل پورعرب، جواد عزتی و ساعد سهیلی قطعی شده است و برای انتخاب چند نقش مکمل هم در بین فیلم برداری زمان لازم را خواهیم داشت.
بر اساس این گزارش تازهترین فیلم سهیلی اثری پر بازیگر و پر لوکیشن است که در ژانر اجتماعی با درونمایه طنز ساخته خواهد شد. فیلمنامه "کلاشینکف" توسط سهیلی و مهدی نژادمحمدیان به نگارش در آمده و داستان مردی است که با یک کلاشینکف در خیابان حضور دارد.
همچنین فرشاد محمدی فیلم برداری اثر جدید سهیلی سال گذشته به خاطر فیلم برداری «برلین منفی 7» سیمرغ بلورین بهترین فیلم برداری را از آن خود کرد.
مجمع عمومی خانه سینما در یک فرآیند منطقی، قانونی و شفاف برگزار شود
انجمن مدیران تولید در نامهای خطاب به رئیس سازمان سینمایی ضمن اعلام استقلال رأی خود، خواهان طی یک فرآیند منطقی، قانونی و شفاف برای برگزاری مجمع عمومی خانه سینما شد و به همین دلیل از شرکت در مجمع عمومی فوق العاده 15 مهر عذرخواهی کرد.
انجمن مدیران تولید سینمای ایران در نامهای که نسخهای از آنرا در اختیار قرار داده خطاب به حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی نوشته است:«جناب آقای دکتر ایوبی، پیرو موافقت قبلی این انجمن مبنی برحضور در مجمع عمومی فوق العاده خانه سینما با توجه به اعلام عجولانه فراخوان مجمع عمومی فوق العاده برای تاریخ 15/7/92 باید به استحضار برساند این همه عجله جهت برگزاری مجمع عمومی فوق العاده برای شورای مرکزی این انجمن قابل درک نیست، آن هم در شرایطی که هنوز در خصوص چگونگی حضور نمایندگان تشکلهای عضو شفاف سازی لازم صورت نگرفته است».
در ادامه این نامه آمده میخوانیم:«در صورتی که حضرتعالی مستحضرید اکثر این تشکلها نه تنها مراحل قانونی خود را طی ننمودهاند بلکه سالهاست که مجمع عمومی خود را هم برگزار نکردهاند و هیأت مدیره و شورای مرکزی ایشان نمیتواند مرجع قانونی برای معرفی نماینده به مجامع باشد و به نظر می رسد اینگونه تعجیل برای برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده خانه سینما و انتخاب هیأت مدیره آن با حضور این نمایندگان که همراهی کامل با هیأت مدیره سابق را داشته و دارد حاصلی جز تکرار نتیجه مجمع عمومی قبلی که مناقشات و اختلافات سینماگران را در پی داشته است ندارد و شاید هدف از این عجله هم همین باشد».
در بخش پایانی نامه انجمن مدیران تولید آمده است:«لذا این انجمن ضمن ابراز خرسندی از بازگشایی خانه سینما ، شرکت در مجمع عمومی قانونی را بر خود فرض دانسته ولی با توجه به طی نشدن فرایند لازم برای برگزاری مجمع فوق (یعنی برگزاری مجامع عمومی اصنافی که مراحل قانونی شدن خودرا طی نکردهاند و اعتبار هیأت مدیره آنها مخدوش است) و شفاف بودن حضور نمایندگانی که فراگیر بودن مجمع را برساند ، از شرکت در مجمع عمومی فوقالعاده 15/7/92 معذور بوده و ضمن اعلام استقلال رأی خود خواهان طی یک فرایند منطقی ، قانونی و شفاف برای برگزاری مجمع عمومی خانه سینما هستیم».
آذین: تولید «ملک سلیمان 2» در انتظار پایان «راه رستگاری»/ فیلم برای حوزه هنری نیست
فیلم سینمایی «ملک سلیمان 2» بعد از اتمام «راه رستگاری» توسط شهریار بحرانی نگارش فیلمنامه خود را از سر میگیرد و فعلا تا مشخص شدن وضعیت دولت جدید در بلاتکلیفی و توقف به سر میبرد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «ملک سلیمان2» گفت : نگارش فیلمنامه «ملک سلیمان2» فعلا متوقف شده و منتظر اتمام کار قبلی شهریار بحرانی هستیم تا نگارش را از سر بگیریم.
محمد صادق آذین ادامه داد : در حال حاضر فیلم هیچ مرحله ای از تولید را پشت سر نمی گذارد و تا فراغت پیدا کردن شهریار بحرانی و همچنین مشخصی شدن وضعیت دولت جدید در بخش سینما منتظر خواهیم ماند .
وی درباره قرارداد امین زندگانی برای ملک سلیمان 2 و 3 گفت : با توجه به اینکه تهیه کننده «ملک سلیمان1» مجتبی فرآورده بود ، هیچ گونه قراردادی از فیلم قبلی به من انتقال داده نشده است و حضور هیچ یک از عوامل قطعیت ندارد .
وی در پایان عنوان کرد : «ملک سلیمان2» در حال حاضر فیلمی کاملا خصوصی است و حوزه هنری و هیچ ارگان دولتی دیگری مالکیتی بر آن ندارد و هیچ گونه مذاکراتی انجام نشده است.