به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قزوین، فروغ نیلچی زاده روز گذشته با حضور در جمع دانشجویان ورودی 92 دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین به آسیب شناسی دوران دانشجویی دختران پرداخت.
وی برخی دختران دانشجو را نترس و جاهل خواند و گفت: اتفاق امروز، جدی نبودن دختران در حفظ هویت دخترانه خویش است.
این مشاوره خانواده ادامه داد: مادر بودن هویت حقیقی یک دختر است، زمانی که عفت و حیا از وجود دختر رخت می بندد، هویت دخترانه اش را از بین می برد و آن گاه خیلی چیز ها را از دست می دهد.
نیلچی زاده در رابطه با شجاع بازی های جاهلانه بعضی دختران گفت: ترس از ویژگی های مثبت دخترها برای حفظ زیبایی و عظمت آنهاست، همان طور که یک جواهر فروش نسبت به یک سبزی فروش ترس بیشتری برای ربوده شدن اجناسش دارد، دختران هم باید برای حفظ حیا و عفت با ارزش خود ترس داشته باشند؛ در حالی که متاسفانه بعضی دختران واهمه ای برای دزدیده شدن ارزش های خود ندارند.
وی حجاب را نگهبانی برای حفظ زیبایی های دختران دانست و بیان داشت: حجاب به منزله قصری برای یک زن مسلمان است، حجاب حافظی برای جذابیت های جنسی زنان است.
این کارشناس امور خانواده گفت: حجاب برای زن به منزله قصری برای اوست، دیوار قصر با تمام بلندی اش مانع رسیدن مردم به شخص پشت دیوار می شود؛ در حالی که او می تواند پشت آن دیوار، در قصر خود آزادانه و بدون هیچ تهدیدی زندگی کند.
نیلچی زاده درباره میزان شناخت دختران نسبت به خود تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از دختران شناخت درستی از خود و هویت دخترانه خود ندارند، دختر با شناخت و فهمیدن خویش می تواند قدر خود را بداند و در مراقبت از ارزش های وجودی خویش بکوشد.
وی آمار طلاق را در زندگی های جدید بالاتر از گذشته خواند و تصریح کرد: با وجود افزایش سطح سواد و مدرک تحصیلی دختران امروز و مستقل شدن آنها در حیطه کار و درآمد، شاهد افزایش روند طلاق در جامعه هستیم و با همه موقعیت هایی که زنان امروز در جامعه کسب کرده اند، احترام مادران و مادربزرگان بسیار بیشتر بوده است.
این کارشناس خانواده ادامه داد: دختران با موقعیت اجتماعی، تحصیل و پول به همه آن چیزهایی که می خواهند نمی رسند پس سوالی را که در روز فارغ التحصیلی از خود خواهی پرسید را امروز بپرس؛ دنیا در تلاش است با عریان کردن بخشی از بدن تو هویتت را بستاند و ارزش تو را به اندازه نگاه های هرزه می داند.
نیلچی زاده افزود: قوانین معنوی از بزرگترین قوانین جهان است، دختران دانشجوی مسلمان برای حفظ روح خود از عریان شدن، باید در کنار تحصیل علم مادی در شناخت این قوانین کوشا باشند.
وی خاطر نشان کرد: زمانی که یک دختر دانشجوی مسلمان در دانشگاه حس کند و بداند که خدا عاشق اوست، بدون او جهان کامل نیست و او جای هیچ کس دیگری را تنگ نکرده است، می تواند دانشگاه را به فرصتی طلایی برای اندیشه های بلند تبدیل کند.
این استاد حوزه و دانشگاه دانشگاه را شروع تغییر و آغاز مرحله جدیدی از زندگی دانست و بیان داشت: بعضی تصور نمی کنند که دانشگاه بتواند تمام زندگی انسان را تغییر دهد؛ در حالی دانشگاه می تواند مبدا تحولات عظیمی در زندگی دانشجو باشد.
نیلچی زاده افزود: تاثیرات دانشگاه آن قدر بزرگ است که گاهی تا تمام عمر در زندگی شخص به جای می ماند و حتی بر خانواده دانشجو هم اثر می گذارد.
وی تاکید کرد: قبول شدن در دانشگاه و رشته تحصیلی مبحث کم ارزشی در برابر مقوله دانشجو شدن است، دانشگاه همچون اقیانوس، ظاهری آرام و باطنی پرتلاطم دارد، دانشجو با ورود در این فضا و آغاز زندگی مستقلی در او، وارد دوره عاطفی جدیدی از خود می شود.
این کارشناس خانواده پایان اولین سال تحصیلی دانشگاه را مصادف با تغییر بخش قابل توجهی از هویت دانشجو خواند و گفت: دانشگاه فرصتی برای جدا زیستن از خانواده است، جدایی از انسان هایی که شخص را تحمل می کردند و با شروع دانشگاه فرد پوست میاندازد و افکار جدیدی پیدا می کند.
نیلچی زاده ادامه داد: کلاس، درس، استاد، خوابگاه، جمع های دوستانه و فعالیت های مختلف همگی فرصتی برای شناخت دانشجو نسبت به خود است و اگر شخص نتواند به این شناخت دست یابد در واقع به خود ضرر کرده است.
وی افزود: گاهی صحبت یک استاد می تواند دانشجو را فرو ریزد آن گونه که ذهن او تا یک هفته مشغول باشد، گاهی تماشای یک فیلم در دانشگاه می تواند نقطه آغاز یک تغییر و تحول عظیم در زندگی فرد باشد.
این مشاور شناخت از هویت مسلمانی خویش را مبدا تعیین اهداف دانست و تصریح کرد: پیش از آن که رشته و دانشگاه اهمیتی داشته باش،د مسلمان بودن یک دختر دانشجوی ایرانی مورد اهمیت است، او باید بداند که در هویت مسلمانی خود چه دارد تا به دنبال آن وظایف و نوع زندگی کردن خود را بشناسد.
نیلچی زاده پیرامون رابطه دختران دانشجو با پسران در دانشگاه تاکید کرد: در این روابط دختران بیشترین آسیب را می بینند، کوچکترین نوازش کلامی، رفتار و حتی نگاه می تواند باعث برانگیختگی غرایز دختران شود؛ در حالی که زن موقعیتی در هویتش دارد که می تواند بعد از خدا مقدس ترین باشد.
وی مادر بودن، حیا و عفت را لازمه قداست زن دانست و گفت: در تمامی ادیان مادر واژه ای مقدس است، حتی بی ریشه ترین افراد نسبت به مادر خود حساس و متعصب هستند.
این استاد تواضع دختران دانشجو در برابر اساتید را عامل تلطیف صدا و کلام آنها دانست و تصریح کرد: در این روابط دختران بدون آن که متوجه باشند، لحن دلبرانه ای پیدا می کنند و این موضوع می تواند زمینه را برای انحرافات فراهم آورد.
نیلچی زاده تاکید کرد: دختران دانشجو باید نحوه سخن گفتن خود را مدیریت کنند و در ارتباط با نامحرم حد و مرز و حرمت قائل شوند.
وی خاطرنشان کرد: هر جای زندگی که احساس تنهایی کردید و نیاز به نوازش داشتید، خود را در آغوش خدا رها کنید، سجده زمان چشم پوشی از همه عالم است، پس سجده های خود را در برابر معبود طولانی کنید.
این کارشناس خانواده در پایان سبک زندگی دانشجویی را معادل یک دنیا زیبا؛ اما پر از شک و تردید خواند و بیان داشت: دانشجو بودنتان مبارکتان باشد و امیدوارم بزودی همه پاکی وجودتان درخشش یابد.