آیا این با مشی اعتدالی دولت سازگار است که رئیسجمهور افرادی را در قسمتهای نرم و فکری نظام بگمارد و آنجا را به جای تدوین استراتژی ...
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید با شعار اعتدال مردم فکر می کردند که دیگر دوران انتقال دولت و آن بی ثباتی های گذشته مبنی بر عزل و نصب های مغرضانه و صرفاً جناحی تکرار نمی شود یا اگر تکرار شود در سطح مدیران ارشد باشد؛ انتظار می رفت بی عدالتی هایی که در دولت های گذشته بر نیروی انسانی ادارات رفته که رئیس جمهور و دیگر نامزدهای ریاست جمهوری معترض آن بودند نیز تکرار نشود؛ مهمتر از همه شعار رئیس جمهور جدید در نخستین کنفرانس خبری این بود که من برای باز شدن قفل ها و حل مشکلات آمده ام و داس در دست ندارم و همچنین بنا را بر تخصص و شایستگی گذاشته ام و مشی دولت اعتدال گرایی است.
اما با آمدن دولت جدید با گذشت دو ماه چیزی خلاف این موضوع رخ داد و عزل و نصب ها یکی پس از دیگری شروع شد، به طوری که این فضا، شرایط اداری را تحت الشعاع خویش قرار داده و بازدهی اداری کارکنان را پایین آورده است. البته این بدین معنا نیست که دولت نباید هیچ گونه عزل و نصبی را انجام دهد و تمام امور مثل گذشته پیش رود، مسلماً باید رویکرد دولت جدید حس شده و نگاه دولت در فضای اداری و اجتماعی دیده شود. تغییر و تحولات در نهاد ریاست جمهوری بیش از آن که تصور می شد در حال انجام است که اعتدال در اینجا رنگ می بازد، به نحوی که علاوه بر عزل مدیران، این اقدام به اخراج نیروهای ساعتی و قراردادی نیز رسیده است و آنان را بدون توجیه منطقی و به دور از هر گونه عدالتی اخراج می کنند.
در نهاد ریاست جمهوری، جایی که بیشترین تغییرات را تا به حال به خود دیده است، مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری است تا جایی که اپیدمی تغییرات از سطح مدیران گذشته و به کارمندان و کارشناسان و نیروهای ساعتی هم رسیده است. در این مرکز برای مدیران گذشته حتی جلسه تودیع و معارفه ای برگزار نشد و با رفتاری خارج از عرف اداری با مدیران سابق، جناب آقای حسام الدین آشنا بر مسند این مرکز راهبردی به عنوان سرپرست نشست. ایشان بلافاصله برای معاونت پژوهشی مرکز، که به منزله مغز این مرکز است، آقای محمد فاضلی را انتخاب کرد؛ محمد فاضلی که به خاطر مواضع خود در سال 88 از دانشگاه مازندران اخراج شده اکنون می خواهد در این مرکز مسائل نظام جمهوری اسلامی را تدوین کند.
سوال اینجاست آیا این با مشی اعتدالی دولت سازگار است که رئیس جمهور این گونه افراد را در قسمت های نرم و فکری نظام بگمارد و آنجا را به جای تدوین استراتژی بر اساس راهبردها و اصول انقلاب، به راهبردهای سکولاری و التقاطی و تسویه حساب های حزبی و جناحی تبدیل کرده و دست دلسوزان نظام را از این مراکز کوتاه کند؟ از آنجا که آقای فاضلی اختیار چینش و بکارگیری نیروی انسانی را از حسام الدین آشنا، سرپرست مرکز دارد، کلیه نیروهای این مرکز - از رسمی گرفته تا نیرو های ساعتی - را از مرکز رانده و به بهانه اینکه می خواهد تعدیل نیرو کند.
لاز به ذکر است، فاضلی در این مرکز نزدیک به 45 نفر کارمند از رسمی تا نیروی ساعتی را که مشغول کار و پژوهش بودند و اکثراً مدرک شان فوق لیسانس و دکترا و متاهل و متکفل است را مجبور به ترک مرکز کرده و از کار بیکار نموده است.
در طول این سال ها نیروهای ساعتی ضمن اخذ تجربه کاری، هم سن شان بالا رفته و هم مدرکی دال بر استخدام از سوی مرکز به صورت قرارداد دریافت نکرده اند، بنابراین اگر به جایی برای کار مراجعه کنند، به دلیل بالا رفتن سن فرصت اشتغال نداشته و دست رد بر سینه شان خواهند زد، بدین ترتیب در زندگی شخصی خود با مشکل بزرگی روبرو می شوند، به طوری که برای امور جاریه زندگی و مدیریت اقتصادی خانواده هیچ تدبیری ندارند و در ناامیدی در این دوره به اصطلاح تدبیر و امید بسر می برند.
از این رو از دولت تدبیر و امید و شخص رئیس جمهور انتظار می رود که برای این مشکل تدبیری بیندیشد و از بیکار شدن این افراد جلوگیری کند تا تجربه این افراد طی این سال ها و نیز توانایی علمی آنها بکار گرفته شود و همچنین هزینه های نظام مقدس جمهوری اسلامی برای تحصیل این افراد به پای بی تدبیری و غرض های حربی و جناحی ضایع نشود.