به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، صانعی امروز در جلسه «رابطه با آمریکا» در دانشکده منتظری مشهد، با بیان اینکه در موضوع مذاکره با آمریکا دچار یک سوءبرداشت شدهایم، بیان داشت: ما باید در مفهوم مذاکره و رابطه، یک بازبینی و تعریف دقیق داشته باشیم، نمیتوان گفت مذاکره مطلقأ خوب است یا مطلقأ بد.
وی با بیان اینکه عرصه مذاکره، یک عرصه نرم است، افزود: ما با رژیم بعثی صدام جنگیدیم؛ اما در حین جنگ نیز ولایتی و طارق عزیز برای دستیابی به منافع مشترک به مذاکره پرداختند؛ بنا نیست در مذاکرات عزت و شرف فروخته شود.
این کارشناس سیاسی با اشاره به صادق نبودن آمریکاییها در ادعای مذاکره، خاطرنشان کرد: تجربه ثابت کرده آمریکاییها در این مورد قابل اعتماد نیستند؛ زیرا آنان یا به دنبال مبارزه و امتیاز گرفتن هستند و یا اینکه از طرف مقابل امتیاز بگیرند؛ در یک مذاکره باید شرایطی حاکم باشد که اولین آن، مدیریت منافع است.
صانعی خودشناسی، دگرشناسی و شناخت محیط مذاکره را سه عامل مؤثر در نتیجه داشتن آن دانست و بیان داشت: ما با عراق وارد مذاکره شدیم؛ زیرا زمینه وجود منافع مشترک برای هردو طرف وجود داشت، باید با بررسی و تدبیر وارد این میدان شد.
آمریکا دچار خلاء استراتژیک شده است
وی مسئله سوریه و بحرین را موضوعات مؤثر بر سرنوشت مذاکرات دانست و گفت: امروز موضوع سوریه و بحرین یک مسئله جدی و اساسی است، اگر این اتفاقات رخ نمیداد، نوع ورود آمریکا به مباحث متفاوت بود، امروز آمریکا دچار خلاء استراتژیک شده است.
این کارشناس سیاسی افزود: امروز نکتهای که مورد توجه قرار نمیگیرد این است که نه گفتن به آمریکا تبدیل به برند مقاومت شده که این یک عامل قدرت برای ماست؛ در این جنگ، ما به دنبال تضعیف دشمن هستیم و دشمن نیز همین قصد را دارد و با توجه به اینکه کشورهای عربی و مسلمان منطقه تحت حمایت مادی و معنوی ایران قرار دارند، ایران به سادگی از این موضوع نمیگذرد.
صانعی بیان داشت: امروز بسیاری از کشورها که در مقابل آمریکا ایستادگی میکنند، میگویند ایران توانست پس ماهم میتوانیم، حتی سلفیها نیز از این روحیه ایرانیان استفاده کرده و جریانی موازی با انقلاب ایجاد کردهاند.
امروز دشمن در موضع ضعف قرار دارد
وی با بیان اینکه امروز دشمن در موضع ضعف قرار دارد، گفت: زمانی باید وارد مذاکرات شد که دشمن خود را خوب بشناسیم، آنان تحریمها را با فرض فلجکنندگی اعمال کردند؛ اما ما توانستیم آن را مدیریت کنیم هرچند این امر با سختی همراه بود اما نتیجه آن این بود که آمریکا در مسائل عراق و افغانستان از ایران کمک گرفت؛ وقتی آمریکا بپذیرد در موضع برابر با ایران وارد مذاکره شود، آن مذاکره میتواند مفید باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی به بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «وضع امروز ایران با سال 82 متفاوت است، آن روز بر سر دو سانتریفیوژ بحث بود که آمریکا اجازه داشتن آن را به ما نمیداد اما امروز آنان مجبور هستند تا چندین هزار سانتریفیوژ ما را بپذیرند»، این نشانه قدرت ایران است.