به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، شورای راهبردی اساتید دانشگاه علوم پزشکی یاسوج روز گذشته با موضوع نرمش قهرمانانه در دفتر نهاد رهبری این دانشگاه برگزار شد.
حجت الاسلام قاسم مقدم، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در ابتدای این جلسه به بیان اهداف برگزاری این نشست پرداخت و گفت: با بررسی عالمانه ای که از سوی اساتید دانشگاه نسبت به مسایل کلان کشوری و دانشگاهی صورت میگیرد، اشرافیت بیشتری نسبت ابن مسایل بوجود می آید که باعث می شود تصمیم گیری های بهتری صورت گیرد.
وی در ادامه به بیانات رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: عبارت نرمش قهرمانانه نزدیک به 17 سال پیش توسط رهبر انقلاب مطرح شد و در حال حاضر نیز با توجه به شرایطی مجدا آن را بیان فرمودند که وظیفه اساتی و دانشگاهیان این است که به واکاوی چرایی به کار بردن این عبارت توسط رهبر انقلاب بپردازند.
یکی از اساتید دانشگاه در این نشست به بیان برداشت خود از بیانات رهبر انقلاب پرداخت و گفت: ما در یک وضعیت باخت نیستیم که بخواهیم نرمش نشان بدهیم؛ بلکه منظور مقام معظم رهبری این است که با حفظ اصول، یک سری تعاملاتی نیز داشته باشیم.
این استاد دانشگاه افزود: به نظر می رسد رهبری با این عملش جنگ ستیزی که علیه ما راه افتاد را عقیم کرده تا همه را متوجه این امر کند که آنها در کارشان صداقت ندارند و به دنبال بهانه هستند نه عمل.
استاد دیگر حاضر در نشست به برداشت مثبت خود از بیانات رهبری اشاره کرد و گفت: من این کار رهبری را شبیه عمل سرداری میدانم که برای جلوگیری از شکست تجدید قوا می کند و این استراتیژی یک نقطه مثبتی برای کشور ما است.
وی افزود: بیان این مسئله نه از منظر ضعف بلکه از منظر قدرت است و با توجه به موقعیت ایشان تشخیص می دهند که آیا صلح امام حسن(ع) را داشته باشند یا قیام امام حسین (ع) و باید توجه داشت که بحث ما فقط بحث تعاملات است نه بحث برد و باخت.
یکی دیگر از اساتید حاضر در این نشست جامعه کشور را به دو گروه افراطیون و تفریطیون تقسیم بندی کرد و گفت: گروه تفریطیون آنهایی هستند که می گویند آمریکا هرچه بگوید ما باید گوش بدهیم که این تاثیرات منفی در جامعه دارد و گروه دیگر افراطیون هستند که می گویند هرچه ما بگوییم باید آمریکا عمل کند و این چیزی بود که در بستر 15 سال اخیر به جایی نرسید و پیامدهای منفی هم برای کشور همراه داشت.
این استاد دانشگاه افزود: ما باید در عین اینکه اقتدار خود را حفظ می کنیم، نرمش هم داشته باشیم و با دنیا تعامل برقرار کنیم.
استاد دیگری از دانشگاه علوم پزشکی که در نشست هم اندیشی اساتید این دانشگاه حاضر بود، نرمش قهرمانانه را تاکتیکی دانست که دو مصرف داخلی و خارجی دارد.
این استاد دانشگاه افزود: مصرف خارجی تاکتیک این است که ایران در دنیا به این معروف شده بود که از موضع خود کوتاه نمی آید وآمریکا همه جا می گفت که ایران حاضر به مذاکره نیست و رهبری مدام بیان می کردند که نسبت به شما اعتمادی وجود ندارد اما برای آنکه به همه ی کشور های جهان حرفشان را ثابت کنند، نرمش قهرمانانه را مطرح کردند.
وی خاطرنشان کرد: مصرف داخلی این تاکتیک به این منوال است که مردم ما همیشه به خصوص این چند سال اخیر تصور می کردند که اگر با آمریکا رابطه برقرار کنیم، تمام مشکلات حل می شود و به دلیل تبلیغات سوء رسانه ها در داخل و خارج، رهبر معظم انقلاب این تاکتیک را مطرح کردند تا به همه مردم در داخل و خارج بفهاند که آمریکا دنبال گفتمان و مناظره نیست.