به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسن رحیم پور ازغدی امروز در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد در مراسم گرامیداشت پنجمین سالگرد شهدای گمنام این دانشگاه که به همت بسیج دانشجویی برگزار شد، بیان داشت: در خصوص مصائب ائمه می توان به دو گونه شخصی و مکتبی برخورد کرد.
وی با اشاره به اینکه کسانی که ذکر مصائب می کنند در پیش خدا ارزش دارند، افزود: البته نباید تنها برای برانگیختن احساسات مردم قیاس به نفس کرد و مسئله را شخصی تلقی کرد.
مسئله اصلی اهل بیت مصیبت ها و مشکلات وارده بر آنها نیست
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مسئله اصلی اهل بیت مصیبت ها و مشکلات وارده بر آنها نیست؛ بلکه اینها دغدغه ماست؛ بنابراین نباید آنان را با خود مقایسه کرد و نباید تصور کرد که این مسائل نباید بیان شود؛ مسئله این است که مراقب جمله ها و بیانات خود نسبت به ائمه باشیم.
رحیم پور ازغدی افزود: دشمنان می دانستند که هر پرچم ظلمی که در جهان بلند می شود برای امام حسین (ع) بالا می رود؛ بنابراین مشاهده می کنید که بیان و ذکر مصیبت با در نظر داشتن نوع گفتن آن واجب است.
عاشورا شروع یک ماجراست نه پایان آن
وی با تأکید بر اینکه هیچ انقلابی در جهان شیعه رخ نداده به جز اینکه به نام امام حسین (ع) باشد، بیان داشت: روضه خوانی باعث می شود یک تکه از کربلا بازگو و مابقی آن قیچی شود؛ این در حالی است که عاشورا شروع یک ماجراست نه پایان ماجرا.
دغدغه های امام حسین (ع) شخصی نیست، بلکه مسئله مکتبی است
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دشمنان با شخص امام حسین (ع) مشکل نداشتند؛ زیرا کربلا تنها متعلق به امام حسین (ع) نبود، بلکه متعلق به اسلام بود، همچنین نباید آنها را با خود قیاس کرد؛ بنابراین مسئله و دغدغه های امام حسین (ع) شخصی نیست؛ بلکه یک مسئله مکتبی است.
رحیم پور ازغدی در ادامه با اشاره به خطبه حضرت زینب (س) در مقابل یزید ادامه داد: ایشان زمانی که در مقابل یزید حاضر شدند فرمودند: «تو در اندازه ای نیستی که من با تو سخن بگویم و اینکه تو تصور می کنی پیروز شده ای در حالی که از شکست خوردگانی» و همچنین می فرمایند: «من در عاشورا جز زیبایی ندیدم».
وی با تأکید بر اینکه خانواده امام حسین (ع) مسیر حق و باطل را به روشنی نشان دادند و در این راستا هیچ کس نمی تواند بگوید مسیر حق و باطل را نمی داند، بیان داشت: زینب (س) مصیبت دید؛ اما مصیبت کش نبود و این را می توان در خطبه های ایشان در مقابل یزید مشاهده کرد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: نباید تنها ذکر مصیبت کرد؛ بلکه باید این روح های بزرگ را دید و تنها به ذکر مصیبت اکتفا نکرد؛ بنابراین هر ذکر مصیبت که ذکر ذلت باشد در شأن ائمه نیست.
امام حسین (ع) تمامی صحنه های عاشورا را طراحی کرد
رحیم پور ازغدی با بیان اینکه امام حسین (ع) تمامی صحنه های عاشورا را طراحی کرد، تصریح کرد: نه قیاس به نفس کنیم و نه اینکه مسائل کربلا را شخصی تلقی کنیم و نکته سوم اینکه به پشت صحنه های عاشورا نیز باید توجه شود؛ زیرا مسئله کربلا از محرم سال 61 آغاز نشده است؛ بلکه محرم 61 پایان یک بخش از تاریخ مصائب و ظلم ها بود.
وی افزود: پیامبر فرمودند سگ پیسی را می بینم که خون فرزندان مرا می خورد و در اینجا منظور شمر بوده است و آن هم شمری که در گذشته از یاران امام علی (ع) بود.
این عضو شورای عالی فرهنگی ادامه داد: در حادثه کربلا تحولات بسیاری رخ داد که شگفت انگیز است و مشاهده می کنید که در این ماجرا مادر مسیحی را که به تازگی مسلمان شد و فرزند خود را به جنگ با لشکر شمر فرستاد و هنگامی که سر فرزندش بریده شد؛ گفت: ما این سر بریده را در راه خدا دادیم و پس نخواهیم گرفت.
رحیم پور ازغدی با اشاره به اینکه در مجالس عزاداری نمی توان فهمید چه کسی خوب و چه کسی بد است، گفت: در کربلا و در صحنه نبرد حق و باطل است که می توان انسان ها را شناخت.
وی افزود: در شرایط عادی تمامی انسان ها مانند هم هستند تا زمانی که احکام بی خطر دین مطرح است؛ انسان ها مانند هم هستند؛ اما وقتی که می خواهیم جان و مال خود را بگذاریم آنگاه است که تغییر می کنیم.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: ما در خطر هستیم شیعه را نباید از نماز و روزه شناخت؛ بلکه شیعه را باید در بازارها به امانت داری شناخت.
رحیم پور ازغدی در پایان گفت: با توجه به اینکه در قیامت با قلب های خود محشور می شویم و نه با زبان؛ بنابراین باید توجه داشته باشیم که در دنیا به چه چیزی عشق می ورزیم.