مجید غفارپوردر گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: افزایش سرب خون بر حسب سن مریض عوارض متفاوتی دارد، در بچه ها معمولا انسفالوپاتی می دهد، یعنی روی عملکرد مغزی کودک اثر می گذارد.
وی افزود: آلودگی هوا در بزرگسالان عوارض متفاوتی دارد که مهمترین آنها «نروپاتی» است که بیشتر اعصاب محیطی را درگیر می کند و به صور متفاوتی تظاهر می کند.
متخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) درمورد تاثیرگزاری آلودگی هوا بر روی بیماران روانی گفت: سرب روی بیماری ام اس و یا صرع و یا سایر بیماری ها اثر مستقیمی ندارد ولی فردی که صرع یا ام اس دارد علاوه بر ناراحتی و مشکلی که خود دارد این مشکل بر بیماریش اضافه می شود.
وی تصریح کرد: فردی که مبتلا به بیماری ام اس است، پاهایش بی حس می شود. این بیمار وقتی دچار نروپاتی سربی می شود، ضعف بیماریش شدت می یابد ولی مستقیما بر روی خود بیماری تاثیر چندانی ندارد.
استاد گروه نرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آلودگی هوا می تواند به عنوان عامل تشدید کننده بیماری های مغز و اعصاب محسوب شود. آلودگی هوا انسفالوپاتی را درگیر می کند، و عوارض بدی را در بدن فرد بیمار مثل فلج کامل ایجاد کند.وی در مورد بیماری انسفالوپاتی توضیح داد: این بیماری عملکرد مغزی فرد را مختل می کند به گونه ای که فرد دچار تشنج می شود.
هوشیاری در فرد بیمار کم می شود و اگر خیلی شدید باشد فرد بیمار تا کما هم پیش می رود.متخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) درباره تاثیر گذاری آلودگی بر دردهای میگرنی بیان کرد: باید توجه داشته باشید که سربی که در هوا وجود دارد نمی تواند عاملی برای سردردهای مداوم و یا میگرن شود.