رضا قهرمانی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: هم اکنون در ایران از واکسن آنفلوانزا استفاده می شود، در حالی که واکسن ها از کشورهای دیگر وارد کشور شده و واکسن آنفولانزا تولید داخل نداریم.
وی افزود: واکسن آنفلوانزا را به سه گروه بیماران توصیه می کنم؛ گروه افراد پرخطر، افرادی که آسم یا حساسیت دارند و همچنین افرادی دچار بیماری های مزمن مثل تالاسمی، بیماری های کبدی و یا کلیوی هستند.
معاون پیشگیری سلامت تهران در ادامه تصریح کرد: سالمندان بالای 60 سال و کودکان بالای شش ماه که یکی از این بیماری های زمینه ای خطرساز را دارند نیز باید واکسن آنفلوانزا تزریق کنند.
قهرمانی گفت: کودکان بین شش ماهگی تا سه سالگی نصف دوز (یک دوم آمپول) را باید در دو نوبت تزریق کنند و از سه سالگی به بعد نیز یک دوز کامل استفاده کنند.
وی با اشاره به تبی که در کشور ایجاد شده است و مردم مایل به تزریق واکسن آنفلوانزا هستند، گفت: استفاده از آمپول آنفولانزا برای همه افراد لازم و ضروری نیست، اما در صورتی که فردی واکسن آنفولانزا را تزریق کند می تواند از خیلی بیماری ها در امان بماند و از ابتلا به آن پیشگیری کند.
معاون پیشگیری سلامت تهران بیان کرد: 200 ویروس سرماخوردگی وجود دارد که سه تا از آنها، مربوط به ویروس آنفولانزا است؛ این ویروس برای سالمندان، افراد آسمی و کسانی که حساسیت دارند، می تواند خطرآفرین باشد.
قهرمانی با اشاره به بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا گفت: به دلیل اینکه فصل آنفولانزا از ابتدای مهر ماه شروع می شود و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه می یابد، بهترین زمان برای دریافت واکسن ماه مهر و آبان است، با این حال می توان در ماه آذر و حتی دیرتر هم اقدام کرد؛ اگر چه اقدام سریعتر می تواند برای پیشگیری موثرتر باشد.
وی در پایان بیان کرد: فرد ممکن است بعد از دریافت واکسن، دچار درد و تورم شود، بعضی از افراد نیز ممکن است دچار علائم شبیه سرماخوردگی مثل سردرد، آب ریزش بینی، درد گلو، سرفه و بدن درد، یک تا دو روز بعد از دریافت واکسن - شوند، در بعضی از موارد هم ممکن است فرد تب خفیف کند.