یکی از مسئولین اداره سلامت مادران وزارت بهداشت گفت: رضایت آگاهانه مادر باید در طول ماههای بارداری و با دادن آگاهی در خصوص تمام جوانب عمل صورت گیرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر مهراندخت عابدینی یکی از مسئولین اداره سلامت مادران وزارت بهداشت در کنفرانس یک روزه زایمان فیزیولوژیک صبح امروز که در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد گفت: باید به حقوق مادران درکشور توجه بیشتری شود این حقوق سالهاست که نادیده گرفته شده است.
وی در ادامه افزود: حقوق مادران یعنی در امان ماندن از آسیبهای جسمی و روانی است که در مورد تمام بیماران باید رعایت شود اما در خصوص مادران باید به دقت بیشتری به این حقوق توجه شود.
عابدینی با اشاره به پروتکل وزارت بهداشت در خصوص رسیدگی به بیماران گفت:بیماری که وارد یک مرکز درمانی میشود باید از تمام لحاظ دارای آرامش خیال باشد و خانواده از رسیدگی به بیمار خود آسوده باشد.
وی با اشاره تصمیمگیری مادران در خصوص زایمان فیزیولوژیکی یا زایمان سزارین گفت: این استقبال در تصمیمگیری باید برعهده مادر و خانواده وی باشد و باید به دور از هر گونه اجبار و تهدیدی مادر این تصمیمگیری را انجام بدهد.
یکی از مسئولین اداره سلامت مادران وزارت بهداشت گفت: رضایت آگاهانه تنها یک فرم بلند بالایی نیست که باید بیمار قبل از عمل جراحی امضا کند و پزشک برای سلب مسئولیت این برگه را آماده و در اختیار بیمار قرار دهد.
وی افزود: برگه رضایت باید دارای اطلاعرسانی سودمندی باشد که زمینه فکری و اعتقادی بیمار را در نظر گرفته باشد و اطلاعات مفیدی را به زبان ساده به مادر منتقل کند.
عابدینی با اشاره به توافق آزادانهای که مادر در زمان تصمیمگیری باید داشته باشد گفت: رضایت آگاهانه به معنای توافق آزادانه فرد واجد صلاحیت مبنی بر مشارکت در تصمیمگیری درمانی است که باید به دنبال آگاهی و اطلاعات کافی صورت بگیرد.
وی با اشاره به عوامل مخدوش کننده آزادی مادران بیان کرد: عوامل داخلی شامل درد، اضطراب تمایل به مورد تقدیر قرار گرفتن حس احترام به پزشک و ذهنیت نادرست برای روشهای درمانی دیگر است و عوامل خارجی که روی تصمیمگیری مادر تاثیر میگذارد شامل اجبار خانواده و دوستان، تهدید از طرف پزشک و بیمارستان است.
یکی از مسئولین اداره سلامت مادران وزارت بهداشت گفت: بسیاری از بیماران نسبت به حق خود برای تصمیمگیری آگاهی کافی ندارند در صورتی که آگاه کردن بیمار میتواند موجب شود که پزشک بتواند با بیمار همفکری بیشتری داشته باشد.
وی با اشاره به اقداماتی که باید در کشور صورت گیرد گفت: اگر به بیمار آگاهی کافی داده شود و سپس به اخذ رضایت آگاهانه روی بیاورند در این صورت رضایت از یک مدل رویدادی به مدل فرآیندی تبدیل میشود و پزشکان باید به این توجه داشته باشندکه 80 درصد بیماران ترجیح میدهند در روند درمانی شرکت داشته باشند.
عابدینی در پایان گفت: 96 درصد جریانها به صورت روتین صورت میگیرد و آگاهی و اطلاعی به بیمار داده نمیشود در صورتی که رضایت گرفتن از بیماران باید به عنوان اصل کلی در نظر گرفته شود.