به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی جنتی در گردهمایی تقدیر از فعالان اقامه نماز که امروز در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد، خطاب به فعالان این عرصه گفت: همه شما در راه قدس قدم نهاده اید و اجرتان را جز از معبود خویش از کسی طلب نخواهید کرد؛ سخن گفتن از یک سو آسان و از سوی دیگر دشوار است؛ چرا که نماز سخن گفتن با خداست و علاوه بر آن محتوای این فریضه الهی بسیار پرمغز است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: علما نماز را همچون جویباری بی نظیر توصیف کرده اند که انسان گناه های خود را در آن شست و شو می دهد؛ انسان ها با اقامه نماز و استغفار و توبه به معرفت الهی می رسند و در حقیقت می توان گفت که نماز کوتاه ترین راه ارتباط با خداست.
وی اظهار داشت: دو رکعت نماز خواندن به معنی عشق است و گناهانی که بر روح انسان می نشیند به برکت نماز زدوده خواهد شد؛ برای اهمیت نماز در اسلام همین بس که قرآن در سه آیه به طور مستقیم به این فریضه الهی توصیه کرده و محافظت از نماز را از ویژگی های مومن شمرده است.
جنتی با بیان اینکه پیامبر اسلام(ص) نماز را چهره دین می خوانند، افزود: از این رو نماز دروازه ورود به حقیقت اسلام و بی سبب نیست که اولین پرسشی که از انسان در قیامت خواهد شد، درباره نماز است، نماز ایستادن در برابر عظمت آسمان ها و زمین است، با نماز خواندن انسان از یک سو قطره قطره آب می شود و از سوی دیگر جرعه جرعه آب می نوشد.
وی با بیان اینکه انسان هر رکعتی که نماز می خواند به مانند سدی در مقابل گناهان آینده خواهد شد، گفت: نماز خودبینی و کبر را در انسان فرو می ریزد، نماز لحظه ای است که عاشق معشوق خود را می پذیرد و با او سخن می گوید.
وزیر ارشاد با بیان اینکه نماز به انسان ارزش می دهد، افزود: نماز انسان را از محراب به معراج می رساند و این فریضه الهی در ذات خود بزرگی، ترس، شوق و ستایشگری را به یکباره به نمازگزار می دهد.
جنتی ادامه داد: آنچه که پیش و خارج از نماز باید مورد توجه قرار گیرد، این است که انسان نباید گناه کند؛ به عبارتی دیگر انسان نباید با معصیت روح خودش را کدر نماید؛ ما با دقت در پیکره نماز در می یابیم که تک تک کلمات نماز نشان دهنده عشق و عاطفه میان خالق و مخلوق است و نمازگزار واقعی کسی است که در زمان ادای این فریضه الهی همه چیز را فراموش کرده و نماز را در متن زندگی خود جاری سازد.
وی در همین زمینه افزود: خدا هم به یاد نمازگزار واقعی خواهد بود و چنین افرادی همواره دلشان آرام و قلبشان مطمئن است، نمازگزار واقعی هرگز احساس ندامت نمی کند و در سخت ترین لحظات زندگی همچون حضرت زینب (س) تنها زیبایی می بیند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: برای تحقق ثبت زندگی اسلامی بیش از هر چیز نیازمند فراگیر شدن نماز در جامعه هستیم و اولین وظیفه فعالان اقامه نماز را می توان نهادینه کردن فرهنگ نماز در جامعه دانست و هر گاه آثار نماز در رفتار و کردار مردم جامعه مشاهده شد آن زمان می توانیم لبخند رضایت بخشی بزنیم؛ چرا که تحقق این مسئله آرزوی بزرگی است.
وی افزود: وضعیت پیچیده فعلی کشور نیازمند آن است که از راه های جدید، مردم و بخصوص جوانان را به نماز دعوت کنیم؛ چرا که جوانان لحن جدی را بر نمی تابند، در واقع باید نماز را به گونه ای به جوان معرفی کنیم که احساس کنند این وظیفه یار آنان خواهد بود نه بارشان.
جنتی با بیان اینکه در این زمینه مسجد به عنوان پایگاه اصلی نماز باید بیش از پیش فعالیت کند، اصرار داشت: البته در این زمینه اقدامات زیادی صورت گرفته، با این حال این مسیر برای نوآوری و کار بیشتر همچنان باز است.
وزیر ارشاد خطاب به خادمان اقامه نماز گفت: کار شما از بهترین معامله ها با خداست؛ چرا که باعث می شود جوانان از پیمودن مسیر غلط و کج روی ها دور شوند؛ در واقع اگر یک نفر را هم نمازخوان کنیم اجرمان کامل خواهد بود و با قدرت می توان گفت که نماز بهترین راه مقابله با تهدید نرم دشمنان است.
وی با بیان اینکه فرهنگ نماز اول وقت باید در کارکنان ادارات و ارباب رجوع نهادینه شود، گفت: علاوه بر آن باید بهترین مکان های سازمان ها به نمازخانه اختصاص یابد؛ باعث سرافکندگی است که می بینیم در طول جاده ها، مسافرخانه ها و سایر مکان های عمومی، فضای مناسبی به نمازخانه اختصاص داده نشده است، بنابراین باید شرایط اقامه نماز در چنین مکان هایی را به بهترین شکل فراهم کنیم.
جنتی با بیان اینکه نماز و آثار آن می تواند دستمایه هفت هنر قرار بگیرد، گفت: چرا که از این راه می توانیم به صورت غیرمستقیم این فرضیه الهی را در کشور ترویج کنیم، البته تلاش های خوبی برای اقامه نماز در کشور شده، اما با این حال با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
وی با بیان اینکه بارها در جلسات مختلف فرهنگی تجربه حضور خود در کشورهای عربی و اسلامی بیان کرده ام، گفت: اهل سنت به نمازهای اول وقت بسیار توجه می کنند و نمازهای پنج گانه خود را در مساجد بجا می آورند؛ این مسئله تاثیر بسیار زیادی در سلامت اجتماعی جامعه شان و رفع ناراحتی های آنها دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین زمینه افزود: اکثر کشورهای عربی فیلم های مختلف، بخصوص فیلم های غربی را از تلویزیون خود پخش، و علاوه بر آن، مطبوعات آنها هر گونه عکس و مطلبی را که بیشتر جنبه ترویج بی بند و باری دارد، منتشر می کنند؛ با این حال در این کشورها آثار نماز و ترویج فرهنگ دینی به خوبی بر روی افراد جامعه تاثیر گذاشته است، به گونه ای که آنها احکام اسلام را بیشتر از کشور ما که کشور شیعه است، رعایت می کنند.
جنتی با بیان اینکه ما از فرهنگ دینی دور افتاده ایم، یادآور شد: به همین دلیل مسائلی مانند دروغگویی، بدگویی و عهدشکنی که حتی دیگر آنها را جزو منکرات نیز به حساب نمی آوریم، رواج یافته است، از این رو هیچ راهی نداریم که به قرب الهی تمسک جوییم و حضورمان در مساجد را افزایش دهیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید با جوانان با اقناع برخورد شود، به طوری که فرهنگ نماز در عمق آنها نهادینه شود؛ آن زمان است که احساس می کنیم جامعه مان به سمت اصلاح پیش می رود.
لازم به ذکر است، در پایان این مراسم از فعالان عرصه اقامه نماز با حضور علی جنتی، حجت الاسلام ایوبی و حجت الاسلام نواب سلیمانی، دبیر ستاد اقامه نماز تقدیر شد.