محمد مهدی مظفری نیا در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در زنجان، با تبیین وضعیت برگزاری کرسی های آزاد اندیشی گفت: کرسی های آزاد اندیشی دانشگاه ها امسال به دلیل مشکلات موجود که یکی از اساسی ترین آنها عدم تعریف واحد و مشخص از کرسی های آزاد اندیشی است به نحو مطلوبی برگزار نشد.
وی افزود: متاسفانه هر کدام از مسئولان دانشگاه تعاریف خاصی از کرسی های آزاد اندیشی دارند و این موضوع باعث شده در بسیاری از مواقع اجازه برگزاری کرسی به بسیج دانشجویی داده نشود.
مسئول برگزاری کرسی های آزاد اندیشی سازمان بسیج دانشگاه های زنجان ادامه داد: سال گذشته وضعیت برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در استان زنجان به دلیل تاکید وزارت علوم به دانشگاه ها جهت تحقق کرسی های آزاد اندیشی مطلوب تربود.
مظفری نیا با بیان اینکه دو نوع کرشی آزاد اندیشی وجود دارد، بیان کرد: کرسی های نظریه پردازی و آزاد فکری از انواع کرسی های آزاد اندیشی هستند.
وی تصریح کرد: در کرسی های آزاد اندیشی(نظریه پردازی) طرفین مباحثه و مناظره کارشناسان متخصص هستند که پیرامون یک موضوع کاملا تخصصی در ابعاد مختلف فرهنگی، اعتقادی و اقتصادی به بحث و گفت وگو می نشینند.
مسئول سیاسی سازمان بسیج دانشجویی زنجان ادامه داد: کرسی های نظریه پردازی حد مطلوب و ایده آل کرسی هم اندیشی است و نتیجه مهم آن تولید علم یعنی همان تاکید مقام معظم رهبری است.
مظفری نیا گفت: در کرسی آزاد اندیشی به حتم نباید افراد طرفین بحث، کارشناس و متخصص باشند ،موضوع مورد مباحثه و گفت وگو نیز لزوما نباید یک موضوع کاملا تخصصی باشد.
وی خاطر نشان کرد: هدف از برگزاری کرسی های آزاد فکری طبق فرمایش مقام معظم رهبری ایجاد فضای معقول، منطقی و علمی در دانشگاه هاست تانظرات خود را آزادانه مطرح کند و مخالفین و منتقدین هم نظر او را نقد کنند، آنجاست که طبق فرمایش مقام معظم رهبری حق خود را نمایان می کند.
مسئول سیاسی سازمان بسیج دانشجویی زنجان گفت : آنچه مد نظر بسیج دانشجوی است کرسی های آزاد فکری است؛ چرا که کرسی های آزاد اندیشی نظریه پردازی را باید مراجع و نهاد های تخصصی پیگیری و برگزار کنند.
مظفری نیا تاکید کرد: درکرسی های آزاد اندیشی مد نظر بسیج دانشجویی هدف نهایی ایجاد فضای علمی و منطقی در دانشگاه و حرکت به سمت تولید فکر و علم است.
وی با اشاره به مزایای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها بیان کرد: پاسخگویی به شبهاتی که از سوی دانشجویان مطرح می شود، ایجاد فضای سالم و منطقی برای بیان آزادانه دیدگاه های جوانان و مقابله با هجمه های بیگانگان و فضا سازی های رسانه ای غرب علیه ایران مبنی بر عدم آزادی بیان و عقیده در کشور از مزایای این برنامه هاست.