به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، کرسی آزاداندیشی نقش زن در کیان خانواده روز گذشته با حضور احتسابی، کارشناس مشاوره وزارت آموزش و پرورش، مسئول ناحیه بسیج دانشجویی استان ایلام، مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد، مسئول خواهران ناحیه بسیج دانشجویی و دانشجویان دانشگاه های استان ایلام در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد ایلام برگزار شد.
سهرابی، دانشجوی موافق با ازدواج گفت: امروزه ازدواج در چارچوبی متفاوت تر از گذشته قرار گرفته است، سنت های گذشته را قبول ندارم؛ اما موافق با کم رنگ کردن نقش خانواده ها در معقوله ازدواج نیستم، تلفیق سنتی و مدرن از مجاری قابل توجه در برپایی ازدواج های ایرانی است.
خان محمدی از دیگر دانشجویان شرکت کننده در این کرسی بیان داشت: در گذشته دو جوان که قصد ازدواج داشتند تا زمانی که خطبه عقد آن ها جاری نشده بود با یکدیگر ارتباط دیداری یا کلامی نداشتند، در حالی که ازدواج های امروز بر اساس دوستی های بی پایه و اساسی صورت می گیرد و نهایتا به طلاق ختم می شوند.
بانقلانی در تایید سخنان دیگر دانشجویان ادامه داد: مشکل در ایجاد ارتباط های پیش از ازدواج، به وجود آمدن دلبستگی و علاقه کاذب است در واقع تا زمانی که زن و مرد زیر یک سقف نباشند نمی توانند به درک درستی از یکدیگر برسند.
احتسابی، استاد داور کرسی آزاد اندیشی با اشاره به اینکه قانون عالم بر اساس قانون زوجیت است؛ تصریح کرد: آغازگر خلقت آفرینش همیشه با تقارن و حضور یک زن و مرد در کنار هم بوده است، وجود زن و مرد به صورت موازی گواه از وجود یک امر فطری است چنین جریانی قابلیت اضمحلال ندارد و دچار شائبه فساد نمی شود.
وی ادامه داد: پیامبر(ص) می فرماید: نگاه محبت آمیز فرزندان به والدین، گشوده شدن درب خانه خدا و ازدواج دو جوان باعث باز شدن درب های رحمت خداوند به روی بندگانش می شود.
استاد داور کرسی آزاد اندیشی دانشگاه آزاد ایلام گفت: ازدواج باعث ایجاد سلامت روانی، فکری، غذایی، ارتباطی و انسانی می شود. زندگی خانوادگی دارای سه ویتامین دیدار، لمس و شنیدار است، این موهبت ها تنها در کیان خانواده تامین می شود.
احتسابی در جواب به این سوال؛ کسی که می خواهد ازدواج کند باید ببیند آیا آمادگی ورود به دنیای جدید را دارد، تصریح کرد: برای تشکیل خانواده اولین و مهمترین عامل، خودشناسی، شناخت استعدادها و توانایی های خویش است، یکی از فاکتورهای رشد، روابط درون فردی است؛ اگر شخص با خودش ارتباط مناسبی برقرار کند در زندگی شخصی و اجتماعی موفق خواهد بود.
وی ادامه داد: گام بعدی در ازدواج، شناخت طرف مقابل است، دوران آشنایی نباید طولانی شود؛ زیرا هرچه میزان ارتباط طرفین طولانی شود مجاورت، اختلاط و دلبستگی نیز بیش تر می شود. در بحث دوران آشنایی شاه کلیدی که توصیه می شود ارتباط کنترل شده بر اساس منطق است.
کارشناس مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: دختر و پسر به دلیل پیچیدگی ارتباطی و شخصیتی جز در سایه شناخت های علمی، تجربی و رهنمودهای عاقلانه دیگران به شناخت از هم دست نمی یابند، ازدواجی زمینه کمال را فراهم می آورد که دال بر انتخاب درست، آگاهانه و بر اساس معیارهای معقول باشد.