به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مصطفی سلجوقی شب گذشته در مناظره دانشجویی «چرایی رابطه با آمریکا» که به همت بسیج و انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دانشکده پزشکی این دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: مشاهده میکنید که تیم مذاکره کننده ایران در ژنو پیروزیهایی بدست آوردند که محور این موفقیتها، مقاومت این چندین سال و همچنین بیانات مقام معظم رهبری و تلاشهای تیم مذاکره کننده است.
مسئول بسیج دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: ثمره این مقاومتها مردمی است که پنج قدرت بزرگ دنیا با ایران سر میز مذاکرات نشسته و شرایط را پذیرفتهاند.
مقاومت ایران عامل ایجاد این مذاکرات است
سلجوقی تصریح کرد: ما در این مذاکرات تنها با آمریکا مذاکره نمیکنیم بلکه در این مذاکرات به جز آمریکا پنج کشور قدرتمند دیگر نیز وجود دارند.
وی بیان کرد: آمریکا نوکر صهیونیسم است که برای انجام هر کاری اول از این رژیم کسب اجازه میکند حال آیا بین تفکر اسلام ناب و تفکر رژیم صهیونیستی تفاوتی وجود دارد؟ با چنین شرایطی چنانچه آمریکا بخواهد برای انجام هر اقدامی از این رژیم اجازه بگیرد این رابطه شکل نخواهد گرفت.
مسئول بسیج دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: با تمامی این تفاسیر رهبر اعلام کردند که ما به آمریکا خوشبین نیستیم اما شما مذاکره کنید.
سلجوقی تاکید کرد: این سوال مطرح میشود که آیا آمریکا از سال 88 به بعد آدم شده یا با انتخاب روحانی چنین اتفاقاتی رخ داده است و چنانچه با انتخاب روحانی این اتفاق رخ داده مگر در روحانی چه ویژگی وجود داشته که این امر محقق شده است.
وی با تاکید بر اینکه جنگ هشت ساله ایران نمونه مقاومت است، بیان کرد: همین مقاومت مردم ایران در طول جنگ و سالهای بعد از آن بود که امروز باعث این مذاکرات شد و چنانچه طرفین بر آنچه در بیانیه ذکر شده عمل کنند آنگاه جای تبریک دارد.
رابطه ایران با آمریکا یک رابطه برادرانه نخواهد بود
در ادامه مرتضی فغانی، یکی از اعضای بسیج دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در بحث مذاکره باید این مسئله را مد نظر قرار داد که چه سطح از اطمینان باید وجود داشته باشد که مسئولان دو طرف بتوانند به یک نتیجه قابل قبول برسند.
وی ادامه داد: از 28 مرداد سال 32 یک بی اعتمادی از آمریکا در بین مردم ایران بوجود آمد؛ بنابراین چگونه است که این پارادوکس حل شده که با تغییر یک دولت سیاستهای طرف مقابل تغییر میکند؟
عضو بسیج دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ظلمهایی که در طول تاریخ کشورهای مختلف با ایران کردند غیر قابل انکار است اما بحثی که در اینجاست بر سر این است که آمریکا مباحث ایدئولوژیک را مطرح میکند.
فغانی تاکید کرد: رابطه ما با آمریکا قطعا یک رابطه برادرانه نخواهد بود؛ زیرا این آمریکا همان آمریکایی است که چهار سال پیش بحث براندازی نظام را مطرح کرد، مردم این مسائل را فراموش نخواهند کرد.
ما با این مذاکرات در صدد پیروزی بزرگتر هستیم
وی با بیان اینکه سیاستهای آمریکا کاملا همراه با استکبار است، ادامه داد: چنانچه امروز با آمریکا مذاکره میکنیم هدف همان هدف صلح حدبییه در زمان پیامبر(ص) است به این معنا ما با این مذاکرات در صدد پیروزی بزرگتر هستیم.
در دستگاه دیپلماسی اعتماد تنها عامل ایجاد رابطه بین کشورها نیست
مسئول انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه این نشست بیان کرد: ما اعتمادی به آمریکا نداریم، اما آیا با سایر کشورهایی که ارتباط داریم این اعتماد وجود دارد؟
سید جواد حسینی با اشاره به اینکه هیچ دستگاه دیپلماسی تنها به همین یک مورد در برقراری رابطه با دیگر کشورها بسنده نمیکند، خاطرنشان کرد: در ابتدای انقلاب بحثی مطرح شد مبنی بر اینکه آمریکا سرچشمه تمامی مشکلات ایران است که همین امر منجر به تسخیر سفارتخانه آمریکا در ایران شد و در اینجا این پرسش مطرح میشود که آیا دید ما قبل از انقلاب نسبت به آمریکا همینگونه بوده یا خیر؟
وی ادامه داد: حتی مشاهده میکنید که مطرح میکنند چنانچه آمریکا آدم شود و انقلاب ایران را قبول کند میتوان با او ارتباط برقرار کرد.
این عضو انجمن اسلامی با طرح این پرسش که مشکل ما با آمریکا چیست، تصریح کرد: در متن توافقنامه آمده که هر جا طرف مقابل از توافقات عدول کند توافقنامه فسخ خواهد شد؛ بنابراین مشاهده میکنید که اعتماد صد در صدی وجود ندارد.
باید به گونهای طراحی صحنه کرد که ایران به منافع خود برسد
حسینی با یادآوری اینکه 20 میلیارد دلار ایران دردست آمریکاست، گفت: در ابتدای سفر نیویورک، روحانی اعلام کرد ما عملکرد را مد نظر داریم.
وی خاطرنشان کرد: این مسئله به این معناست که در هر کشوری به دلیل وجود یک سری نیروهای تندرو سخنانی زده میشود اما در نهایت این عملکردهاست که مهم است و نه سخنان.
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاههای کشور افزود: با توجه به اینکه در این چند ساله آمریکا اقداماتی انجام داده است که ایران متضرر شده؛ بنابراین آنها باید اعتماد سازی کنند اما ما نیز باید یک گام برای اعتماد سازی برداریم.
حسینی گفت: بنابراین باید به گونهای صحنه را طراحی کرد که یک فضای منطقی به وجود آید و ایران به منافع خود برسد.
وی با اشاره به اینکه این طراحی صحنه باید به گونهای باشد که همانگونه که با فرانسه در ارتباط هستیم با آمریکا نیز ارتباط برقرار کنیم بیان کرد: یکی از ویژگیهای بارزی که آمریکا نسبت به کشورهای شوروی و چین دارد این است که آمریکاییها یکتاپرست هستند اما آن دو خیر بنابراین در این خصوص ما با آمریکا سنخیت داریم.
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاههای کشور در ادامه افزود: این را قبول داریم که بین ایران و آمریکا، ایران شروع کننده این دشمنیها نبوده است بلکه این آمریکا بود که این دشمنیها را شروع کرد و چنانچه آمریکا به تعهدات خود پایبند بود ایران نیز همینگونه عمل میکرد.
حسینی ادامه داد: اما مشاهده میکنید که مردم به دلیل تحریمهای بسیار رنج کشیدند و روحانی را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کردند.
دولتهای گذشته زبان تهاجمی داشتند
رحیمیپور نیز در این نشست تاکید کرد: جو دیپلماتیک جوی نیست که صد در صد به شخصی اعتماد کرد بلکه در این جو باید به منافع خود توجه کرد.
این عضو انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: چنانچه ما امروز نمیخواهیم سوریه سقوط کند به دلیل این است که سقوط سوریه به ضرر ایران است این امر در رابطه آمریکا و اسرائیل نیز همینگونه است به طوری که آمریکا نیز به اسرائیل نیازمند است و به همین دلیل است که تابع این دولت است.
وی تاکید کرد: یکی از ویژگیهای روحانی این است که ایشان به زبان دیپلماتیک سخن میگوید اما در گذشته این زبان دیپلماتیک وجود نداشت و به زبان تهاجمی سخن میگفتند.
مقاومت مردم عامل اصلی تمایل غرب برای مذاکره با ایران است
مسئول بسیج دانشکده علوم پزشکی با بیان اینکه این آمریکاست که باید در مقابل ایران اعتماد سازی کند، تصریح کرد: به چه علت ایران باید اعتماد سازی کند مگر ایران چه اعتماد سوزی کرده که حال لازم باشد اعتماد سازی کند؟
سلجوقی با طرح این پرسش که در این مذاکرات چه امتیازی کسب کردیم، بیان کرد: از یک طرف ظریف عنوان میکند آب سنگین اراک به کار خود ادامه خواهد داد و از طرف دیگر جان کری میگوید: متوقف خواهد شد آیا این دیپلماسی است؟
وی تاکید کرد: مقاومت و ایستادگی مردم عامل این اتفاقات بوده است و به دلیل همین مقاومتهاست که آنان طالب این مذاکرات بودهاند.
مسئول بسیج دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: تمامی این رخ دادها به دلیل مقاومت مردم در هشت سال جنگ تحمیلی و بعد از آن و تلاش دیگر دولتها در سالهای قبل نیز بوده است زیرا دولت روحانی تنها چند ماه است که بر سر کار آمده است.
آیا یک بار در آمریکا شعار مرگ بر ایران سر دادهاند؟!
در ادامه عضو انجمن اسلامی دانشکده علوم پزشکی در پاسخ به این پرسش که چرا ایران باید اعتماد سازی کند، خاطرنشان کرد: ایران در سال 58 سفارت آمریکا که به مثابه خاک آن کشور است را تسخیر کرد در کجای قانون آمده که زمانی که کشوری تخلف کرد سفارت را اشغال کنید بلکه باید چند ساعت به آنان زمان داد تا خاک کشور را ترک کنند و نه اینکه سفارت را اشغال کرد.
رحیمیپور تاکید کرد: در این سی و چند سالی که ما شعار «مرگ بر آمریکا» سر دادیم آیا آمریکاییها نیز شعار «مرگ بر ایران» سر دادند؟
وی با اشاره به اینکه از این پرچم به آتش کشیدن چه منفعتی نصیب ما و چه ضرری به آنها رسیده است، افزود: در هر حال ایران پای میز مذاکره رفته است و این انتظار میرود که در جامعه یک هم سویی و همراهی نسبت به تیم مذاکره کننده ایجاد شود.
چنانچه ما پرچم آمریکا را آتش زدیم آنان دل ما را به آتش کشیدند
عضو بسیج دانشکده پزشکی در ادامه بیان کرد: تحریمها تنها مختص به دوره احمدی نژاد نیست بلکه ایران از زمان انقلاب تحریم شده است و اینگونه نیست که قبل از دولت احمدی نژاد کشور گل و بلبل بوده باشد.
فغانی با تاکید بر اینکه چنانچه ما پرچم آمریکا را آتش زدیم آنان دل ما را به آتش کشیدند، تصریح کرد: بسیاری بر این باورند که یزید 1400 سال پیش مرد و امروز یزیدی وجود ندارد در حال که چنانچه ما این جمله «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» را قبول داریم باید بدانیم که هنوز هم یزید وجود دارد.
ما چشم بسته به سفارت آمریکا نرفتیم
مسئول بسیج دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه بیان کرد: ما موظف به این هستیم که کسانی که با پیامبر(ص) و ائمه دشمنی کردند لعن بفرستیم و این از مبانی دینی ماست و آمریکا از یزیدیان زمان است.
سلجوقی گفت: ما چشم بسته به سفارت آمریکا نرفتیم و به طور اتفاقی منابع و اسنادی علیه ایران در آنجا نیافتیم.
وی ادامه داد: امام (ره) تسخیر لانه جاسوسی را انقلاب دوم و مهمتر از انقلاب اول دانستند بنابراین اهمیت این تسخیر را از زبان امام راحل میبینید.
مسئول بسیج دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان بیان کرد: مقام معظم رهبری در سیاست خارجی بر عزت، حکمت و مصلحت تاکید فراوان داشتهاند که ما نیز باید به این مسائل توجه داشته باشیم.