به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، تریبون آزاداندیشی با موضوع «نقش دانشجو در تحولات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور» روز گذشته با حضور مسئولان، دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد در سالن آمفی تئاتر این مرکز آموزش عالی برگزار شد.
صیدخانی یکی از اساتید این دانشگاه بیان داشت: دانشجویان باید به شرایط ایران و جهان واقف باشند، اصلی ترین نیاز دانشجو پس از فارغ التحصیلی، شغل است.
وی افزود: ربا که از کلمه رب به معنای خدا، اقتباس شده در جمهوری اسلامی بیداد می کند، تورم گریبان کشور را گرفته است. برای بهبود وضعیت جامعه در گام اول باید نظام بانکی را اسلامی کرد، مشکلات ایران تنها با برپایی چند تریبون حل نمی شوند. مسئولان به فکر بهبود وضعیت باشند.
فاطمه خان محمدی، دانشجوی بسیجی دانشگاه آزاد ایلام نیز در ادامه تصریح کرد: 16 آذر نقطه عطفی در تاریخ ایران است، از شاخصه های جنبش دانشجویی انجام فعالیت های سیاسی، آرمان خواهی و استقلال طلبی است.
وی افزود: وظیفه دانشجو علم اندوزی، پیشرفت دانش، پرهیز از فعالیت های حزبی و اشرافی گری، پویایی، عدالت طلبی، ولایتمداری و استکبارستیز بودن، است.
امیدی نصب، دانشجوی رشته حسابداری نیز با اشاره به اهمیت نقش سیاسی دانشجو از دیدگاه امام(ره) به دو قسمت قبل و بعد از انقلاب، تصریح کرد: امام خمینی(ره) در قبل از انقلاب اسلامی نقش دانشجویان را در تحولات سیاسی از اساسی ترین نقش ها می دانستند، مبارزه علیه رژیم، تلاش برای ایجاد تحول و کمک به مردم از جمله نقش هایی است که امام برای دانشجویان قائل بودند، امام راحل نقش سیاسی دانشجویان را که باعث ایجاد تحول و ضدیت در برابر دشمنان خارجی می شد را مهم می دانستند.
وی گفت: دانشجویان با استبداد، حکومت های دست نشانده، قلدری، غارت اموال عمومی، حرام خواری و دروغ پردازی مخالفند. امام(ره) پس از انقلاب اسلامی از دانشجویان خواستند در صحنه های سیاسی به عنوان یک قشر تاثیرگذار حضور فعال داشته باشند.
رضا بختی، مسئول انجمن حسابداری دانشگاه آزاد ایلام بیان داشت: 16 آذر در تاریخ آزادی خواهی مردم ایران نماد آمریکا ستیزی است، 60 سال از 16 آذر سال 1332 می گذرد. دانشجویان همیشه در تمام عرصه ها پیشگام بوده و به عنوان یک عنصر محوری، بستر تحولات اجتماعی، فرهنگی، علمی و سیاسی ایران را فراهم کرده اند، دانشجویان ضامن توسعه فعالیت فرهنگی کشور هستند.
وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند: دانشجو فرزند این کشور است، این دلسوزان و عاقلان بحث های خود را فارغ از گرایشات سیاسی و جناحی مطرح کنند تا جامعه از ثمرات وجود این قشر بیشتر بهره مند شود.
حجت السلام محمدباقر هاشمی، داور این کرسی گفت: دانشجو باید دقیق، جامع نگر و دارای توانایی تحلیل بالا باشد، اداره یک کشور در دنیایی که همه با آن دشمن هستند یک معجزه است. حل هر مشکلی در این جامعه توسط دانشجو امکان پذیر است.
وی افزود: بعضی از مشکلات کشور به سادگی و با شعار دادن حل نمی شوند حتی قدرت های بزرگ دنیا که کسی با آنها مخالفتی ندارد در اداره کشورشان معضل دارند، ارتباطاتی که در دنیای مجازی به وجود آمده جهان را به یک خانه شیشه ایی تبدیل کرده است و ما نمی توانیم خود را از دیگران جدا بدانیم.
حجت الاسلام هاشمی، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ایلام تایید کرد: نظام جمهوری اسلامی متاثر از دانشگاه، دانشجو و استاد است، مدیریت و برنامه ریزی کشور به دست تحصیل کرده ها تفویض شده و آنچه در کشور می گذرد متاثر از هوشیاری دانشجو، استاد و دقت آنها در تحلیل مسائل حکومتی است.
وی با بیان این مطلب که، حیات دانشجو بر پایه علم است، تصریح کرد: امروزه حرکت کلی دانشجویان به سوی اخذ سواد و مدرک است و به دنبال علم و دانش افزایی نیستند، علم تواضع می آفریند و انسانیت آدمی را بالا می برد.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ایلام گفت: امام راحل می فرمایند: دانشگاه مبدا همه تحولات است از دانشگاه باید سرنوشت یک کشور تعیین شود، دانشگاه یک کشور اگر اصلاح شود آن کشور اصلاح می شود، دانشگاه باید مرکز درست کردن انسان ها باشد.