به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رسول صدر عاملی عصر امروز در سلسلهنشستهای تصخصی همایش «جایزه بزرگ پیامبر اعظم» با عنوان «مفاهیم اخلاقی در فیلم دینی» در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی بیان کرد: عنوان جشنواره بزرگ پیامبر اعظم عنوان بسیار بزرگی است؛ چنانچه این همایش بخواهد در چند نشست خلاصه شود، اتفاق شایان توجهی نخواهد افتاد؛ بنابراین چنانچه بخواهیم موثر باشیم، باید این نشستها ادامهدار باشد.
وی با اشاره به اینکه فیلمساز تفکر و ایده خود را میسازد و در نهایت آن را تبدیل به یک موجود زنده میکند، ادامه داد: سینما دینی براساس روح و روان و باورهای شخصی فیلمساز شکل میگیرد؛ قبل از اینکه به او سفارشی شود.
این کارگردان سینمای ایران افزود: اصل سینما دارای جذابیت است و در هر ژانری که به فیلمسازی میپردازیم، باید توجه کنیم که در وهله اول فیلم از جذابیت برخوردار باشد و در مرحله بعد در خصوص محتوای آن تصمیمگیری شود.
صدرعاملی با بیان اینکه فیلمساز باید بداند چگونه مخاطب خود را به سینما بکشاند، تصریح کرد: گاهی اوقات همه چیز در حد یک شو برگزار میشود و فیلمساز آن را دنبال نمیکند، ما باید بدانیم چنین جشنوارهها و فیلمهای با چه هدف و برای چه مدت زمانی برگزار میشود.
وی با طرح این پرسش که سینمای دینی به چه معناست، گفت: برخی عنوان میکنند سینمای دینی سینمای اخلاقی است؛ در صورتی که در هیچ فیلمی نمیگویند رفتار اخلاقی داشته باش و یا خیانت نکن. سینمای دینی در برگیرنده تمامی مبانی اخلاقی است و تفاوتی که در برخی مواقع با فیلم دیگر کشورها وجود دارد در پرداختن به اهل بیت(ع) است.
این کارگردان سینما ادامه داد: در فیلمهای برون مرزی هنگامی که تصمیم دارند گناهان خود را پاک کنند به کشیش مراجعه میکنند؛ اما در ایران و در فیلمهای ایرانی به جهت رابطه برقرار کردن با خداوند اهل بیت(ع) را واسطه قرار میدهیم و آنگاه آرامش میگیرند.
صدرعاملی تاکید کرد: سینمای دینی، سینمای خشک و ضمختی نیست بلکه سرشار از حس است.
وی گفت: در سینمای دینی افراد و خلاقیتهای خاص وجود دارد و در قالب آکادمیک نمیگنجد؛ بنابراین باید به این مهم توجه شود.