معاون فنی سازمان تامین اجتماعی گفت: 23 درصد هزینه بیمه کارگران برعهده کارفرمایان است و 7 درصد هزینه را کارگران پرداخت میکنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر محمد حسنزاد معاون فنی سازمان تامین اجتماعی در جمع خبرنگاران در خصوص فاصله سوابق بیمهای گفت: در سازمان تامین اجتماعی برای بررسی بیمه افراد ابتدا به اشتغال آنها توجه میشود و افراد میتوانند با داشتن مدارک به شعب سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنند البته در همین جا باید ذکر شود که طی بررسی سوابق بیمهای کارگران یک پروسه طولانی است.
وی در مورد پروسه بررسی سوابق بیمه کارگران گفت: سازمان تامین اجتماعی در یک مرحله سوابق بیمهای افراد را در شعبهها بررسی میکند و در مرحله دیگر در محیط کار به بررسی مدت زمان بیمهای افراد میپردازد.
حسنزاده در مورد حق بیمهای افراد گفت: هر فرد که خواستار بیمه هست باید 130 هزار تومان حق بیمه پرداخت کند و سپس اقدامات صنفی برای بیمه شدگان انجام شود.
وی گفت: بیمهشدگان با داشتن مدارک میتوانند به شعب سازمان تامین اجتماعی مراجعه کند و در صورتی که کارفرما در زمان مناسب حق بیمه را پرداخت نکرده باشد این افراد میتوانند فرم بیمهای را تکمیل و سوابق خود را احیا کنند.
حسنزاد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که در مورد شکایت کارگران از کارفرمایان پرسیده بود بیان کرد: برخی از کارگران برای جلوگیری از اخراج شدن اقدامی برای احیای سوابق خود نمیکنند در صورتی که در زمانی که شاغل هستند باید بررسیها را انجام بدهند و لیست بیمه رد شده را نگاه کنند ولی در مورد شکایت از کارفرما و اخراج شدن کارگران به دلیل رد نشدن لیست بیمه این سوالات باید از سازمان کار پرسیده شود و مربوط به سازمان تامین اجتماعی نمیشود.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که در مورد سهم کارفرمایان و کارگران پرسیده بود گفت: بر طبق ماده 28 تامین اجتماعی سهم کارفرما مشخص شده است و براساس این ماده هفت درصد برعهده بیمه شده است و 23 درصد بر عهده کافرما و هر فردی که بیمه میشود باید سهم خود را پرداخت کند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که در خصوص پرداخت نکردن سهم بیمه کارفرمایان پرسیده بود گفت: اگر کارفرمایی سهم بیمه خود را پرداخت نکند ما مکاتبات اداری را با آن مجموعه انجام میدهیم و تمام تلاش خودرا میکنیم که باانجام مکاتبات کارفرما را مجبور به پرداخت حق بیمه کنیم ولی در غیر این صورت از طرق دیگر با کارفرما برخورد میکنیم تا کارفرما مجبور به پرداخت حق بیمه کارگران خود شود.
معاون فنی سازمان تامین اجتماعی در مورد سوالی که در خصوص بیمه زنان سرپرست خانوار شده بود گفت: برای تامین هزینههای بیمه شدگان بیمه زنان سرپرست خانوار از محل اعتبارات دولت صد میلیون تومان در اختیار وزارت کار قرار گرفته است و تکلیف وزارتخانه است که به شناسایی زنان سرپرست خانوار بپردازد.
وی افزود: طرح بیمه زنان سرپرست خانوار به سن بیمهشدگان نیز بستگی دارد که البته هم اکنون دویست هزار نفر تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند و این افراد باید هفت درصد هزینه را خود پرداخت کنند و مابقی آن را سازمان تامین اجتماعی تقبل میکند.
وی در مورد بیمه زنان سرپرست خانوار در عشایر گفت: پنج درصد بیمه این افراد را زنان خود باید پرداخت کنند و مابقی را دولت پرداخت میکند و برعهده میگیرد.