کد خبر:۲۸۴۹۰۱
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی:

سلامت نباید برای مردم هزینه داشته باشد

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی گفت: هزینه‌های درمانی نباید آن قدر گران باشد که برخی از مردم نتوانند آن را تامین کنندو سلامت نباید برای مردم هزینه داشته باشد.
سلامت نباید برای مردم هزینه داشته باشد

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، محمد رئیس‌زاده رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی با توجه به علت غفلت از مهمترین دغدغه رهبر انقلاب در حوزه سلامت درباره نداشتن درد و رنج بیمار به جز درد و رنج بیماری و کاهش پرداخت هزینه‌های درمانی از جیب مردم که باید براساس قانون توسعه به زیر 30 درصد کاهش می‌یافت اظهار داشت: به هر حال یکی از اهداف مهم نظام این است که سلامت نباید برای مردم هزینه داشته باشد و این یکی از مهمترین دیدگاه‌ها و اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران است و به هیچ عنوان نظام بااین دیدگاه موافق نیست که هزینه‌های درمانی آن قدر گران باشد که برخی از مردم و قشر بسیاری از جامعه بتوانند آن را تامین کنند و این مسئله با اهداف نظام منافات دارد.
 
رئیس‌زاده تصریح کرد: یکی از علت‌هایی که هنوز دغدغه رهبر انقلاب درباره نداشتن درد و رنج بیماران به دلیل هزینه‌های سنگین درمانی محقق نشده است یک مقدار آن به اعتبارات برمی‌گردد و مسئله دیگر در مورد بیمه‌هاست. در حال حاضر بیمه در حوزه درمان ساختار کاملا معیوبی است. همین ساختار بیمه‌ای در بخش خصوصی به خوبی نقش ایفا می‌کند و در بحث تجهیزاتی که از خارج کشور وارد می‌شود به خوبی به وظایف خودش عمل می‌کند ولی همین ساختار بیمه‌ای در بخش دولتی پای آن می‌لنگد و این مسئله اشکال دارد.
 
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور ادامه داد: یعنی یک جایی از این ساختار بیمه معیوب است و اگر ساختار بیمه‌ای کشور اصلاح شود و نظارت نیز درست صورت پذیرد و اختلاف بین بشخ خصوصی و دولتی معقول شود و جریان‌های زیاده‌خواهی که در حوزه سلامت وجود دارند و سیری‌ناپذیرند آنها نیز مهار و کنترل شوند می‌توان به عدد 30 درصد پرداخت هزینه‌های درمانی از جیب مردم رسید.
 
وی ادامه داد: مسلما می‌توان به سمت کاهش هزینه‌های درمانی از جیب مردم پیش رفت ولی اکنون ما از این مسئله در حال فاصله گرفتن هستیم و روز به روز هزینه‌های درمانی از جیب مردم بالا می‌رود ولی اگر بتوانیم این مواردی را که ذکر شد رعایت کنیم می‌توانیم به سمت عدد 30 درصدی پرداخت هزینه‌های درمانی پیش رویم.
 
رئیس‌زاده درباره اینکه آیا امکان دارد درمان در کشوررایگان شود عنوان کرد: این مسئله که هزینه‌های درمانی کاملا رایگان شود یک شعار است که وزیر اسبق بهداشت آن را مطرح کرده بود و شدنی نیست و از نظر کارشناسی نیز باید مورد بحث قرار گیرد.
 
وی درباره اینکه آیا کشورهایی در دنیا وجود دارند که هزینه‌های درمانی مردم‌شان را رایگان کرده باشند تصریح کرد: بله کشورهایی هستند که هزینه‌های درمانی بیماران‌شان تقریبا رایگان است.
 
رئیس‌زاده گفت: به هر حال آن کشورها روابط مالی بین بیمار و پزشک را از بین برده‌اند زیرا افراد حق بیمه پرداخت می‌کنند و جریمه‌های آن نیز سنگین است و توانسته‌اند در بخش های دولتی روابط مالی بیمار و پزشک را از بین ببرند و این مسئله را در ساختار بیمه درست کردند.
 
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور خاطر نشان کرد: ما نیز اگر بیمه خود را اصلاح کنیم پرداخت هزینه‌های درمانی از جیب بیماران کاهش می‌یابد و بیماران ما می‌توانند حداقل در بخش دولتی با اصلاح ساختار بیمه‌ای از پرداخت هزینه‌های درمانی معاف شوند ولی در بخش های خصوصی رایگان کردن هزینه‌های درمانی امکان‌پذیر نیست.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار