به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، سیستم آموزشی خاص دانشگاه پیام نور خروجی اولیه نمرات امتحانات این دانشگاه را نیز منحصر کرده است و این خروجی بعد از چند عمل ساده ریاضی در انتها بر مبنای 20 محاسبه می شود.
در دانشگاه پیام نور حضور در کلاس های تئوری اختیاری است و دانشجو مخیر به شرکت یا عدم شرکت در کلاس است و اجباری بودن شرکت در دانشگاه تنها برای دروس عملی و آزمایشگاهی است.
حسین پور در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، گفت: دانشگاه پیام نور مردمی ترین دانشگاه کشور است که نمی گذارد تا استعدادی در اقصی نقاط کشور به دلیل محدودیت منابع فرصت شکوفایی نداشته باشد.
معاون آموزشی دانشگاه پیام نور گیلان در ادامه خاطرنشان کرد: دانشگاه پیام نور با شعار «آموزش برای همه کس، همه جا و همه وقت» سعی دارد تا با ارائه خدمات مطلوب آموزشی در اقصی نقاط کشور، زمینه حضور و شرکت تمامی اقشار جامعه را برای کسب علم و دانش فراهم کند.
وی گفت: دانشگاه پیام نور در جهت کیفی و توسعه آموزش همگانی دراستان گیلان گام های موفقی را برداشته که نمونه آن فارغ التحصیلان با سطح سواد بسیارعالی این دانشگاه است و براساس آمار بیشتر فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نور گیلان در دوره های تحصیلات تکمیلی و سایر آزمون های استخدامی استان جذب می شوند که این خود موفقیت بزرگی است.
حسین پور به تشریح ساختار نمردهی در دانشگاه پیام نور پرداخت و گفت: در حالت نخست اگر استاد برای دانشجو نمره میان ترم در نظر بگیرد، میان ترم از 6 نمره + نمره امتحان از 14 نمره = 20 و در حالت دوم اگر استاد برای دانشجو نمره میان ترم در نظر نگیرد، نمره امتحان از 14 نمره ضرب در 10 سپس تقسیم بر 7 = 20.
معاون آموزشی دانشگاه پیام نور گیلان ادامه داد: نمرات دانشجو برای تمام دروس در هر دو حالت محاسبه می شود و بهترین حالت در نظر گرفته می شود طور مثال اگر استاد برای دانشجو نمره میان ترم 3 از 6 نمره را در نظر بگیرد و دانشجو نمره 14 از 14نمره را کسب کند در حالت اول نمره دانشجو 17 می شود اما در حالت دوم نمره دانشجو 20 می شود پس سیستم نمره 20 را برای دانشجو در نظر می گیرد.
وی تاکید کرد: شرط شرکت در امتحان میان ترم حضور در بیش از نصف ساعات کلاس و فعالیت های مربوطه است.
معاون آموزشی دانشگاه پیام نور گیلان افزود: چنانچه دانشجو در امتحان میان ترم شرکت نکند، نمره اکتسابی ایشان از 14 نمره پایان ترم ضرب در ده هفتم می شود (ضربدر حدود 1.40 صدم) و نمره نهایی از 20 محاسبه خواهد شد .
حسین پور ادامه داد: اساتید می بایست در هنگام ارائه لیست نمرات میان ترم، لیست حضور و غیاب، نمونه سوال و پاسخنامه امتحان برگزار شده را به دانشگاه تحویل دهند.
وی همچنین بیان کرد: در ترم تابستان دانشجو نمره میان ترم نداشته و تمام دروس به صورت خودخوان بوده و بدیهی است شرکت در کلاس های عملی تربیت بدنی الزامی است .
معاون آموزشی دانشگاه پیام نور گیلان تصریح کرد: حضور در کلاس های تئوری اختیاری است و دانشجو مخیر به شرکت یا عدم شرکت در کلاس است و اجباری بودن شرکت در دانشگاه تنها برای دروس عملی و آزمایشگاهی است.
حامدی دانشجوی رشته ادبیات دانشگاه پیام نور رشت در این رابطه گفت: به علت زوج و فرد شدن انتخاب واحد ها بیشتر کتب خودخوان شده و با نداشتن نمره میان ترم قبولی دشوار شده است.
وی گفت: زمان نمایش نمرات امتحانات در سایت مطلوب است.
شوقی، دانشجوی رشته مهندسی مدیریت اجرایی دانشگاه پیام نور رشت نظر مساعد خود را در رابطه با سیستم نمره دهی اعلام کرد.
مائده رئیسی، دانشجوی ترم سوم رشته اقتصاد دانشگاه پیام نو رشت در رابطه تدریس در دانشگاه پیام نور گفت: اکثر دروس در دانشگاه خود خوان است و برای دروسی که کلاس هم تشکیل می شود تعداد جلسات بسیار کم است و از 6 یا 8 جلسه بیشتر تجاوز نمی کند.
وی گفت: نحوه تدریس بیشتر از طریق جزوه های آماده است تا معرفی کتاب.
رئیسی گفت: در همان تعداد کم جلسات برگزار شده اساتید وقتشان محدود است و وقت زیادی برای دانشجویان نمی گذارند و
توضیحات اندکی در رابطه با درس ارائه می دهند که دانشجو اقناع نمی شود.
این دانشجو گفت: دانشجویان رشته های مهندسی از کم بودن کلاس ها و همچنین نحوه تدریس اعتراض دارند و اکثرا بخاطر اینکه دروس خودخوان است و اینکه کل کتاب را خودشان باید بخوانند ناراضی هستند.