به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، موقوفه آستان قدس رضوی، علاقهمندان و دوستداران آثار تاریخی و فرهنگی میتوانند از روز دوشنبه 12 بهمن ماه همزمان با بازگشت امام خمینی(ره) به ایران در سال 1357 و نخستین روز از دهه فجر روز سهشنبه 22 بهمن 1392 از ساعت هشت و 30 دقیقه تا 16و 30 و پنجشنبهها تا ساعت 15 و 30 دقیقه به صورت رایگان از تالارهای موزهای موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک بازدید کنند. علاقهمندان میتوانند شنبه تا پنجشنبه از این موزه بازدید کنند.
این موقوفه 77 ساله از موقوفات ماندگار حاج حسین آقا ملک است که در پایتخت کشور قرار دارد و روزانه میزبان شماری از گردشگران، صاحبان علم و اندیشه است.
حاج حسین آقا ملک، بازرگان فرهیخته، این نهاد بزرگ فرهنگی را بر آستان امام رضا (ع) وقف کرد و آستان قدس رضوی در دهههای گذشته به ویژه در 30 سال گذشته با نگاه ویژه فرهنگی توانسته است رونق چشمگیری به این مرکز بزرگ علمی و پژوهشی ببخشد.
این نهاد فرهنگی، در کنار کتابخانهای نفیس که دربرگیرنده نسخههای کهن خطی و چاپ سنگی و سربی است. دارای نخستین موزه وقفی و خصوصی در ایران است. این مجموعه گنجینهای از آثار گوناگون تاریخی را از سه هزار سال پیش تاکنون در خود جای داده است. این موزه؛ بیش از هشت هزار سکه تاریخی از دوران پیش از هخامنشی از سده ششم پیش از میلاد تاکنون را دربرگرفته است.
در کنار تالار سکه، تالار کمالالملک و خاندان غفاری قرار گرفته که در آنجا مجموعهای از تابلوهای نقاشی محمد غفاری مشهورترین نقاش تاریخ معاصر ایران به نمایش گذاشته شده است.
تالار آثار هنری، بخش دیگری از موزه ملی ملک است که مجموعهای از آثار برجسته خوشنویسی و نگارگری، لاکی، اسناد، نسخههای نفیس خطی و منسوجات را دربرمیگیرد. مجموعه هنر لاکی، شامل قلمدانها، قابآیینهها و جلدهای لاکی، بخش دیگری از این موزه است که در کنار تالار آثار هنری جای گرفته است.
یکی از بخشهای جذاب موزه ملی ملک، مجموعه اهدایی بانو عزتملک ملک، دختر بزرگ حاج حسین آقا ملک واقف این نهاد بزرگ فرهنگی است که گنجینهای از تابلوهای نقاشی قاجاری، نسخههای خطی، قلمدان، سرقلیان و آثار لاکی را در خود جای داده است. بانو عزتملک ملک، این مجموعه را در سال 1385 به موزه اهدا کرد.
نمایشگاه دایمی حاج حسین آقا ملک، از بخشهای مهم و تماشایی این موقوفه 77 ساله است که در آن تندیس واقف ساخته حمید کنگرانی، شجرهنامه خانوادگی، نقشه موقوفات ملک در خراسان و مجموعهای از عکسهای تاریخی و وسایل شخصی این واقف بزرگ به نمایش درآمده است. همچنین اصل عقدنامه ازدواج امیرکبیر و ملکزاده خانم، خواهر ناصرالدین شاه قاجار در این نمایشگاه قرار گرفته است.
علاقهمندان به بازدید از این مجموعه جذاب آثار تاریخی و فرهنگی میتوانند به نشانی تهران، خیابان امام خمینی، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد (محوطه باغ ملی)، موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک مراجعه کنند یا برای تنظیم برنامه بازدید و دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 66751291 روابط عمومی تماس بگیرند.