به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، هاشمی رفسنجانی در این دیدار که علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشت، ویژگی های فرهنگی ایران و ایتالیا را کمنظیر خواند و گفت: سوابق تاریخی تمدن دو کشور بهترین ظرفیت برای روابط آینده است که حتی می تواند محور روابط اقتصادی و سیاسی شود.
هاشمی رفسنجانی احساس نشاط مردم جمهوریهای آسیای میانه و قفقاز را پس از رهایی از افکار کمونیستی شوروی سابق، نشانهای بازر از علاقه ملتها به هویت فرهنگی خویش دانست و گفت: به محض اینکه فشارهای سیاسی برداشته شد، فرهنگ ها و تمدن های کهن عقیدتی و بومی، از آوار کمونیستی، سربرآوردند.
وی با اشاره به نظر جمعی از ادبا در بیان زیرساخت واژه انسان در فرهنگ اسلامی و ایرانی گفت: کلمه ای که با «انس» با همنوعان ساخته شده، در دنیای معاصر گرفتار جنگ و خونریزی شده که نتیجه دور بودن از اصل خویش است.
هاشمی رفسنجانی نقش فرهنگهای مشابه را برای تشکیل فراکسیون ها و آراء مشترک در مجامع بین المللی برجسته دانست و تأکید کرد: نباید از فرهنگ در گرفتاری های سیاسی و اقتصادی غفلت کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سفری که قبل از انقلاب به اروپا و بازدید از مراکز باستانی ایتالیا داشته است گفت: دولت ایتالیا با آن پشتوانه و شناختی که از فرهنگ و تمدن ایرانی داشت، در دوره جدید برای گسترش روابط پیشقدم شد که امیدواریم مسؤلان دو کشور با کشف زمینه های همکاری، مسیر روابط را هموارتر کنند.
وی افزود: قرآن کریم ادیان آسمانی را منطبق با فطرت انسان ها معرفی می کند.
وزیر میراث و فعالیتهای فرهنگی و جهانگردی ایتالیا با تأکید بر سیاست دولت متبوع خویش برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران افزود: دولت ایتالیا معتقد است فرهنگ مدل اساسی برای توسعه اقتصادی است که با ویژگی های هر کشور قابل تطبیق است.
وی تشکیل انجمن فرهنگی ایران و ایتالیا را خواستار شد و آیتالله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به این تقاضا گفت: این کار برای دو کشور باسابقه ضروری است و بهتر است مسئولان برای اجرای این ایده، راهکار بدهند.